04 / 05 / 2024

Sismik yalıtım neden yapılır

Sismik yalıtım neden yapılır

Sismik yalıtım nedir? Sismik yalıtım nasıl yapılır? Diye merak ediyorsanız sorularınızın yanıtı ve sismik yalıtım ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Binalara neden yalıtım yapılmalı?

Yapılarda Enerji Verimliliği Derneği (VERİMDER), enerji tasarrufu ve ısı yalıtımı seferberliği konusuna ilişkin kamuoyunda bilgi oluşturmak, farkındalık yaratmak için düzenlediği Anadolu Buluşmaları'nın 19. Adana'da yapıldı.

Bilinçli yapılan su yalıtımı depremde hayat kurtarır!

ODE Yalıtım Pazarlama Direktörü Ceylin Akdemir, “Yapıya sızan su, binaların taşıyıcı sistemlerini korozyona uğratır ve binanın yük taşıma kapasitesini ciddi bir oranda azaltır. Bu durum ise maalesef olası bir depremde binaların yıkılmasına neden olur.” dedi.

Güvenli binalara su yalıtımı şartı!

Su yalıtımının korozyonu önleyerek depreme dayanıklı binalar oluşturmak için olmazsa olmaz bir unsur olduğu tartışılmaz bir gerçek. Peki Güvenli binalara su yalıtımı neden olmalı?

Binalarda rutubete karşı su yalıtımı yapılmalı!

Binalarda ortaya çıkan rutubet, önlem alınmazsa kanserden, romatizmaya, alerjiden, astıma kadar bir dizi rahatsızlığa neden oluyor. Canpa şirketler grubu yönetim kurulu üyesi Murat Özcan: "Rutubete karşı mutlaka su yalıtımı yapılmalı’" dedi.

Isı yalıtımı binanın hangi kısımlarına uygulanır?

Kış aylarında soğuk havanın ısı kaybına neden olmasını; yaz aylarında ise sıcak havanın iç mekanda ısı artışına neden olmasını önlemek için ısı yalıtımı yapılıyor. Peki, ısı yalıtımı binanın hangi kısımlarına uygulanır?

Ses yalıtımı ile binalarda gürültü tarih oluyor!

Apartman ve sitelerde zaman zaman mahkemelere dahi taşınan tartışmalara neden olan "komşu gürültüsü",yeni konut projelerinde tavan, taban, cam ve duvarlarda, ses yalıtımına özel önem verilmesiyle birlikte son buluyor.

İTÜ Deprem Çalıştayı sismik yalıtım sistemlerini anlatacak!

Deprem gerçeği, Türkiye’de de giderek yaygınlaşan “sismik yalıtım sistemleri” konusu üzerine 11 Aralık 2013 Çarşamba günü İTÜ Ayazağa Yerleşkesi - Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleşecektir.

Fatih Öktem: Yalıtımı lüks görmek ciddi bir yanlış!

Yalıtımsızlığın büyük bir enerji kaybı ve cari açığa neden olduğunu belirten İzocam Genel Müdür Yardımcısı Fatih Öktem, "Yalıtımı lüks görmek ciddi bir yanlış" dedi...

Sismik yalıtım nedir?

Sismik yalıtım nedir? Sismik yalıtım nasıl yapılır? Diye merak ediyorsanız sorularınızın yanıtı ve sismik yalıtım ile ilgili diğer detaylar için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Su yalıtımı nasıl yapılır?

Su yalıtımı nedir? Su yalıtımı neden yapılır? Su yalıtımı nasıl yapılır? Sorularınızın yanıtı ve detayları haberimizde...

Binalarda ısı yalıtımı nedir?

Binalarda ısı yalıtımı nedir? Binalarda ısı yalıtımı neden önemlidir? Merak ediyorsanız, sorularınızın yanıtı için haberimizi inceleyebilirsiniz...

Bennu Gerede'nin Yalıtımın Mavi Yüzü fotoğraf sergisi Santral İstanbul'da!

Ünlü fotoğrafçı Bennu Gerede, Blue'Safe Mavi Kale ortaklığıyla hazırladığı "Yalıtımın Mavi Yüzü" sergisinde enerji tasarrufuna dikkati fotoğrafla çekiyor

Filli Boya Capatect Isı Yalıtım Sistemleri'nin marka yüzü Zeki Alasya ve Metin Akpınar!

Zeki Alasya ve Metin Akpınar'ın marka yüzü olduğu Filli Boya Yalıtım Grubu 2012 iletişim kampanyası yayına başladı

Sismik yalıtım neden yapılır Haberi

Sismik yalıtım neden yapılır

Sismik yalıtım nedir?

Deprem hareketli yüklerinin; mühendislik yapılarına, köprü ve viyadüklere verebileceği zararların önlenebilmesi, can ve mal kayıplarının en aza indirilebilmesi ve ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla deprem izolatör sistemleri olarak da ifade edilen sismik yalıtım sistemleri ve donanımları geliştirilmiştir. Buna göre sismik yalıtım nedir, diye soruyorsanız hemen yanıtlayalım.


Sismik yalıtım

Yapıların deprem etkilerinden korunması amacıyla geliştirilen sistem, sismik yalıtım olarak ifade ediliyor. Söz konusu sismik yalıtım ile bir yapıyı etkileyen deprem yükleri azaltılmasını amaçlanıyor.


Bir diğer ifade ile "Sismik yalıtım yapının depreme dayanma kapasitesini arttırmak yerine, binaya gelen sismik enerjiyi binaların periyodunu uzatarak azaltma esasına dayanan depreme dayanıklı bir düzenleme yaklaşımı" olarak da ifade ediliyor.


Sismik yalıtım avantajları

- Yüksek can güvenliği,

- Minimum bakım gereksinimi,

- Araştırma ve geliştirme projelerinin korunması,

- Yapının taşıyıcı sistemi ve mimarî elemanlarında...