03 / 05 / 2024

Sistem sayım programı nedir

Sistem sayım programı nedir

Tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları aynı olmuyor bu değer farkına neden olan hesaba şerefiye deniyor. Peki, şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

Şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Bodrum katta bulunan bir daire ile binanın en üst katındaki daire değerleri tabii ki aynı değil. Bu anlamda şerefiye ön plana çıkıyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır 2015?

Sistem sayım programı nedir?

Anagayrimenkul aynı olup dairelerin fiyatları farklı olması mümkün oluyor. Bu durumda şerefiye bedelinin etkisi oluyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır? Sistem sayım programı nedir?

2022 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 31720 Sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

2021 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 31365 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

2020 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 31037 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

2020 Yılı Yatırım Programında 2 bin 994 proje yer aldı!

2020 Yılı Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı...

2019 yılı yatırım programının kabulü ve uygulanmasına dair karar!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, 30690 sayılı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı. 

2019 Yılı Yatırım Programı açıklandı!

Yatırım Programının Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı, Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı...

Gümüşhane Çamlıca kura çekilişi için geri sayım başladı!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından inşa edilen Gümüşhane Çamlıca  orta gelir grubu kura çekilişi için geri sayım başladı.

Sign of the City Awards için geri sayım başladı!

Türkiye’nin heyecanla beklediği Sign of the City Awards geri sayım başladı. Sektörün önde gelen profesyonellerinden ve konusunda uzman akademisyenlerden oluşan jüri, 2 tam gün boyunca gerçekleşen toplantılarla finale kalan Premium projeleri belirledi. 

Yatırım Programı'ndaki ulaşım yatırımları!

2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Yatırım Programı'ndaki ulaşım yatırımları..

Yatırım Programı'ndaki konut sektörü yatırımları!

2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları Resmi Gazete'de yer aldı. İşte Yatırım Programı Rehberi'ndeki konut sektörü yatırımları..

Yatırım Programı Hazırlıkları Rehberi 2019-2021!

2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlıkları ile İlgili 2018/12 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Genelgesi Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte Yatırım Programı Hazırlıkları Rehberi..

Yatırım Programı Rehberi'nden inşaat sektörüne çıkanlar!

Cumhurbaşkanlığınca hazırlanan 2019-2021 Dönemi Yatırım Programı Hazırlama Rehberi bugünkü Resmi Gazete'de yer aldı. İşte Yatırım Programı Rehberi'nden inşaat sektörüne çıkanlar...

Büyükyalı projesinde geri sayım başladı!

Emlak Konut güvencesiyle, Özak GYO, Ziylan Gayrimenkul ve Yenigün İnşaat tarafından hayata geçirilen Büyükyalı projesi için geri sayım başladı. Kazlıçeşme'de inşa edilen projede teslimler Haziran 2019'da gerçekleşecek.

Sistem sayım programı nedir Haberi

Sistem sayım programı nedir

Şerefiye hesabı nedir nasıl yapılır?

İşyerleri ve dairelerin değer farkı için kullanılan şerefiye bedelini etkileyen faktörler arasında, manzara, güneş, açıklık, kat irtifası, gün ışığı gibi özellikler yer alıyor.


Şerefiye hesabı, tek bit çatı altında yer alan ve aynı tip özelliklere sahip dairelerin fiyatları da aynı olmuyor. Bu fiyat farkı, şerefiye hesabı ile ortaya çıkıyor. Bir diğer deyişle, şerefiye hesabı bazı kıstasların meydana getirdiği fiyat farkı olarak tanımlanıyor.


Örneğin, bir apartmanda yer alan üst kattaki iki daireden biri manzarayı görüyor; diğeri görmüyorsa şerefiye payı olarak manzara unsuru ele alınıyor ve bu unsurun karşılığı olan bedel belirlenerek daire fiyatına ekleniyor. Peki, şerefiye hesabı nasıl yapılır?


Şerefiye bedeli ''Sistem  Satım Programı'' ile hesaplanıyor. Sistem sayım programı hesaplaması için binanın bilgilerinin doğru ve eksiksiz olarak girilmiş olması...