29 / 04 / 2024

sistem sayim programı

sistem sayim programı

Aynı çatı altında bulunan dairelerin fiyatlarının belirlenmesinde şerefiye payının da etkisi bulunuyor. Peki söz konusu şerefiye payı nedir? Şerefiye payı nasıl hesaplanır? İşte yanıtı ve ayrıntıları...

Kocaeli Kuzey Metro Hattı 2024 programına alındı...

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından projelendirilen ve toplu taşımada yeni bir döneme imza atacak olan Kocaeli Kuzey Hafif Raylı Sistem Hattı’nın 95 milyar Türk Lirası yatırım hacmine sahip 1. aşaması, Cumhurbaşkanlığı tarafından 2024 yatırım programına alındığı açıklandı.

İstanbul'daki raylı sistem projelerine 5 milyar liralık bütçe ayrıldı!

2021 yılı Yatırım Programı'na göre, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığının kent içi ulaşım projeleri bütçesinden en fazla payı mega kent İstanbul alırken söz konusu ödeneğin 3 milyar 45 milyon lirası İstanbul Yeni Havalimanı Raylı Sistem Bağlantıları Projesi içinkullanılacak

Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı Diyarbakır'ı sevindirdi!

Başbakan Yıldırım'ın onayı ile Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanlığının "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı" projesinin 2016 Yılı Yatırım Programı'na alınması Diyarbakır'da sevinçle karşılandı.

2016 yılı yatırım programına 4 proje alındı!

Başbakan Yıldırım'ın talimatıyla "Dağkapı-Hastane Raylı Sistem Hattı","Yozgat Havalimanı" ve "Karaman Havalimanı" ile "Tokat Yeni Havalimanı Yapımı" projeleri 2016 Yılı Yatırım Programı'na dahil edildi.

Trabzon'da raylı sistem için ilk adım atıldı!

Trabzon Büyükşehir Belediye Meclisinin Eylül ayı dördüncü toplantısı gerçekleştirildi. Büyükşehir Belediyesi Meclis Salonunda icra edilen toplantıda ‘raylı sistem çalışmasının 2016 yılı performans programına ilave edilmesi ile ilgili müzakere’ oybirliği ile kabul edildi.

Antalya EXPO Raylı Sistem Hattı projesi onaylandı!

Altyapı Yatırımlar Genel Müdürlüğü Antalya Meydan-Havalimanı-EXPO Raylı Sistem Hattı Projesi Projenin yatırım programına alınabilmesi için Devlet Planlama Teşkilatı Yüksek Planlama Kurulu’nun onayını da aldı.

Manisa'nın 2015 programında hafif raylı sistem yer alıyor!

Manisa İl Koordinasyon Kurulu toplantısı, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş başkanlığında, Şehzadeler Kaymakamlığı toplantı salonunda yapıldı. Fuat Uzun, "Hafif Raylı Sistem Projesi 2015 yılı stratejik programımızda görünüyor." dedi..

Sistem sayım programı nedir?

Anagayrimenkul aynı olup dairelerin fiyatları farklı olması mümkün oluyor. Bu durumda şerefiye bedelinin etkisi oluyor. Peki, şerefiye bedeli nasıl hesaplanır? Sistem sayım programı nedir?

NETAŞ, 102 Mühendislik öğrencisine uzun dönem staj programı sunuyor!

Türkiye’nin lider sistem entegratörü Netaş, bu yıl başlattığı ve 2-3 ay süren uzun dönem staj programı sayesinde, öğrencilerin iş hayatına başlamadan önce deneyim sahibi olmasını sağlıyor.

GYODER Yeşil Binalar Seminer Programı 26 Haziran'da!

GYODER Yeşil Binalar Seminer Programı 26 Haziran 2014 tarihinde düzenleniyor. ERKE Green Academy'de düzenlenecek olan eğitimde Cemil Yaman; LEED Yeşil Bina Değerlendirme Sistemleri hakkında detaylı bilgiler aktaracak...

VİKO, Dünya Çevre Günü’nde Green Office programına start verdi!

VİKO, Dünya Çevre Günü’nde Green Office programına start verirken, doğal kaynakların bilinçli kullanımı, küresel ısınma, çevre kirliliği konularında farkındalık oluşturma ve bilinç kazandırma amacı ile birçok örnek çalışmaya da imza attı.

Mehmet Özhaseki Talas raylı sistem hattını inceledi!

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Raylı Sistem'i Talas ile buluşturacak olan Erciyes Üniversitesi-Cemil Baba Mezarlığı Hattı'nda incelemelerde bulundu. Başkan Özhaseki, yetkililerden proje ile ilgili bilgi aldı.

Emlak vergisi hesaplama programı!

Gayrimenkul sahiplerinin yılın belli dönemlerinde devlete sahip olduğu taşınmaz mallar için vergi ödemeleri gerekiyor. Peki emlak vergisi hesabı nasıl yapılır? İşte emlak vergisi hesaplama programı..

sistem sayim programı Haberi

sistem sayim programı

Şerefiye payı nedir?

İnce detaylara sahip olan şerefiye payı, aynı çatı altında bulunan ve aynı özelliklere sahip daireler arasındaki fiyat farkını ifade ediyor. İşyerleri için de geçerli olan şerefiye payını etkileyen unsurlar şu şekilde sıralanıyor;

- Manzara, güneş, açıklık, kat irtifası, gün ışığı..


Şerefiye payı nasıl hesaplanır?

Şerefiye hesaplamaları, yukarıda belirttiğimiz unsurların farklılık göstermesi durumunda söz konusu oluyor. Örneğin, bir apartmanda yer alan üst kattaki iki daireden biri manzarayı görüyor; diğeri görmüyorsa şerefiye payı olarak manzara unsuru ele alınır ve bu unsurun karşılığı olan bedel belirlenerek daire fiyatına eklenir.


Şerefiye hesabı, "Sistem Sayim" programı ile yapılıyor. Bu program sayesinde şerefiye payı sorunsuz ve doğru bir şekilde hesaplanıyor.


Sistem Sayım Programı

Bu program ile, şerefiye bedelleri şu şekilde hesaplanıyor; Kendi içinde entegre bir programa sahip sisteme reel...