29 / 04 / 2024

sit alanı kamulaştırma

sit alanı kamulaştırma

Sit alanları koruma altına alınmış yapılaşmaya izin verilmeyen, izinlerin ise belirli şartlar altında verildiği alanlar olarak karşımıza çıkıyor. Peki, arkeolojik sit alanı kamulaştırma nasıl yapılır?

Sit alanı kamulaştırma!

Sit alanları, koruma altına alınmış, yerleşim yapılmasına izin verilmeyen, izinlerin ise belli kurallar dahilinde verildiği alanlar olarak biliniyor. Peki, bu alanlarda kamulaştırma yapılabilir mi? İşte, sit alanı kamulaştırma!

Sit alanlarında kamulaştırma nasıl yapılır?

Sit alanlarının korunmasına dair uygulanması gereken usul ve esaslar 2863 sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu kapsamında açıklanıyor. Peki, kanuna göre sit alanlarında kamulaştırma nasıl yapılır?

SİT alanlar kamulaştırılacak!

Devlet SİT alanında taşınmazı bulunan vatandaşlara ya para ya takas teklif edecek

Rize Çayeli için acele kamulaştırma kararı!

Rize ili Çayeli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31150  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Adana için acele kamulaştırma kararı!

Adana ili Ceyhan   ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31150  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zonguldak Ereğli için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili Ereğli ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın Söke için acele kamulaştırma kararı!

Aydın ili Söke ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Ankara için acele kamulaştırma kararı!

Ankara ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

İznik için acele kamulaştırma kararı!

İznik ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik İletim Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Zonguldak için acele kamulaştırma kararı!

Zonguldak ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Giresun Alucra için acele kamulaştırma kararı!

Giresun ili Alucra ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afyonkarahisar Bolvadin için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili Bolvadin ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143  Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Afyonkarahisar için acele kamulaştırma kararı!

Afyonkarahisar ili sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Türkiye Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31143 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Antalya Kaş için acele kamulaştırma kararı!

Antalya ili Kaş ilçesi sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından acele kamulaştırma kararı verildi. Acele kamulaştırma kararı bugünkü 31129 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Çeşme ve Urla'da 628 hektarlık kamulaştırma kararı iptal edildi!

Çeşme’yi merkez alan kamulaştırma projesi iptal edildi. Çeşme ve Urla’da yaklaşık 628 hektarlık alanda kamulaştırma yapılmasıyla ilgili kararın iptal edildiği ortaya çıktı.

8 il için acele kamulaştırma kararı!

Batman, Diyarbakır, Şanlıurfa, Adıyaman, Gaziantep, Kahramanmaraş, Osmaniye ve Hatay illeri sınırları içerisinde yer alan bazı taşınmazlar için Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi Genel Müdürlüğü tarafından acele kamulaştırma kararı verildi.

sit alanı kamulaştırma Haberi

sit alanı kamulaştırma

Arkeolojik sit alanı kamulaştırma!

Arkeolojik sit alanları, insanlığın varoluşundan günümüze kadar 

ulaşan eski uygarlıkların yer altında, yer üstünde ve su altındaki ürünlerini yansıtan alanlar olarak karşımıza çıkıyor. 


Arkeolojik sit, antik bir yerleşmenin veya eski bir medeniyetin kalıntılarının bulunduğu yer veya su altında bilinen veya meydana çıkarılan korunması gerekli alanlar olarak da ifade ediliyor. 


Bu alanlarda eski devirlerin sosyal, ekonomik ve kültürel özelliklerine ulaşmak mümkün oluyor. Arkeolojik sitler 3 dereceye ayrılıyor. 1. derece arkeolojik sitler, 2.  derece arkeolojik sitler ve 3.  derece arkeolojik sitler olarak biliniyor. 


SİT ALANI KAMULAŞTIRMA:

Madde 15 - Taşınmaz kültür varlıkları ve bunların korunma alanları, aşağıda belirlenen esaslara göre kamulaştırılır:


a) Kısmen veya tamamen gerçek ve tüzelkişilerle mülkiyetine geçmiş olan korunması gerekli taşınmaz kültür ve tabiat varlıkları ile korunma alanları Kültür ve Turizm...