06 / 05 / 2024

sit alanı satılabilir mi

sit alanı satılabilir mi

Sit alanı olarak belirlenen alanlarda özel mülkiyete konu olan taşınmazların var olması halinde, mülkiyet hakkına bazı kısıtlamalar söz konusu oluyor. Peki, Sit alanı arsa alınır mı?

Eşten izinsiz ev satılabilir mi?

Eşlerin birlikte ve sürekli ikamet ettikleri konut, aile konutu olarak ifade ediliyor. Mal varlıkları içerisinde yer alan aile konutu 194. madde ile korunuyor. Peki, eşten izinsiz ev satılabilir mi? Tapuda eşin rızası aranır mı? İşte tüm merak edilenler...

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi'nden 21.9 milyon TL'ye satılık doğal sit alanı!

Çeşme Sulh Hukuk Mahkemesi, İzmir ili, Çeşme ilçesi, Musalla Mahallesi 441 ada, 38 parselde yer alan 54 dönüm tarla tapulu 1. derece doğal sit alanını 21 milyon 893 bin 262 TL'ye satıyor...

Muratpaşa Şirinyalı'daki 1. Derece Doğal Sit Alanı satılıyor mu?

Şirinyalı Mahallesi’nde bir kısmı 1. Derece Doğal Sit Alanı olan arazinin aslında halka ait olmasına rağmen özel kişilere satılmak istendiği iddia edildi

Sit alanı ilan edilen arsaya neler yapılabilir?

Korunması gerekli kültür ve tabiat varlıklarının korunma alanlarının tespiti Koruma Kurullarınca yapılıyor. Peki, bir alan koruma kurulunca sit olarak ilan edilirse ne olur? Sit alanı ilan edilen arsaya neler yapılabilir?

Sit alanı olan arsa satışı yapılabilir mi?

Koruma altındaki alanlarda, koruma kurulu tarafından hazırlanan imar planı uygulanıyor. Peki, bir arsa sit alanı olarak ilan edilirse ne olur? Sit alanı olan arsa satışı yapılabilir mi?

Riskli yapı satılabilir mi?

Riskli alan içinde veya dışında olup ekonomik ömrünü tamamlamış olan ya da yıkılma veya ağır hasar görme riski taşıdığı ilmî ve teknik verilere dayanılarak tespit edilen riskli yapı satılabilir mi? Satılamaz mı?

Sit alanı kamulaştırma!

Sit alanları, koruma altına alınmış, yerleşim yapılmasına izin verilmeyen, izinlerin ise belli kurallar dahilinde verildiği alanlar olarak biliniyor. Peki, bu alanlarda kamulaştırma yapılabilir mi? İşte, sit alanı kamulaştırma!

Sit alanına neler yapılabilir?

Kültür ve Turizm Bakanlığı kimi alanları koruma altına alarak buralardaki yapılaşmaları sınırlandırabiliyor. Koruma altına alınan alanlar sit alanı olarak karşımıza çıkıyor. Peki, sit alanına neler yapılabilir?

3.derece sit alanına ev yapılabilir mi?

Sit alanları özelliklerine göre türlere ve derecelere ayrılıyor. Bu alanlardaki yapılaşma şartları Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından kanun, yönetmelik ve tebliğler ile açıklanıyor. Peki, 3.derece sit alanına ev yapılabilir mi?

1. Derece Arkeolojik sit alanına inşaat yapılabilir mi?

Korumaya yönelik bilimsel çalışmalar dışında aynen korunacak sit alanlarına 1. Derece Arkeolojik sit alanları deniyor. Peki, 1. Derece Arkeolojik sit alanına inşaat yapılabilir mi?

2. derece arkeolojik sit alanına inşaat yapılabilir mi?

2. derece arkeolojik sit alanları; korunması gereken, ancak koruma ve kullanma koşulları koruma kurulları tarafından belirlenecek sit alanları olarak ifade ediliyor. Peki, 2. derece arkeolojik sit alanına inşaat yapılabilir mi?

Isparta Bozdurmuş Kalıntıları 1. Derece Arkeolojik Sit Alanı sınırları güncellendi!

Isparta Senirkent İlçesi, Gençali Köyü Bozdurmuş Mahallesi'nde bulunan Bozdurmuş Kalıntıları I. Derece Arkeolojik Sit Alanı sınırlarının sayısallaştırılarak güncellendi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Isparta Yedikilise 1. Derece Arkeolojik Sit Alanına daraltma kararı!

Isparta İli, Sütçüler ilçesi, Müezzinler Köyü, Çaltıcak Mahallesi, Çatal Mevkiindeki Yedikilise 1. Derece Arkeolojik Sit Alanına dair daraltma kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

sit alanı satılabilir mi Haberi

sit alanı satılabilir mi

Sit alanı arsa alınır mı?

Ender bulunan ve bu doğal değerlerin korunması, sonraki kuşaklara olduğu gibi aktarılması ile tarihi ve güzelliklere sahip olan alanlar sit alanları olarak karşımıza çıkıyor. 


Sit alanı ilanı mülkiyet hakkını sınırladığından bu alandan çıkarma yolundaki istemde bulunmak; taşınmazın malikine ait ve onun tarafından kullanılabilecek bir hak olarak da ifade edilebiliyor.


Bir arsa ve arazinin sit alanı olarak ilan edilmesinden sonra hak sahiplerinin bu karara belli süre ve koşullar altında itiraz etme hakkına sahip olabiliyor. 


Sit alanları  kentsel sit alanı, tarihi sit alanı, arkeoloji ve doğal sit alanları olmak üzere çeşitlere ayrılıyor. Ayrıca, sit alanları 1. derece, 2. derece ve 3. derece sit alanları olarak derecelendiriliyor. 


Bir arsanın  varsa pafta, ada, parsel bilgileriyle birlikte adres bilgileri belirtilerek ilgili Kültür ve Tabiat...