05 / 05 / 2024

sit alanı yönetim sistemi

sit alanı yönetim sistemi

Bir arazinin sit alanı içinde mi yoksa sit alanları dışında mı kaldığını bildirmesi üzerine geliştirilen sit alanları yönetim sistemi uygulaması nedir? Sit alanları yönetim sistemi (SAYS) uygulaması nasıl çalışır?

Sit alanları yönetim sistemi (SAYS) nedir?

Çevre ve şehircilik bakanlığı sit alanları yönetim sistemi (SAYS) nedir? Sit alanları yönetim sistemi nasıl çalışır? Sit alanı yönetim sistemine kimler giriş yapabilecek? İşte sorularınızın yanıtı..

Kubilay Aykol, İş GYO Yönetim Kurulu Üyesi oldu!

İş GYO Yönetim Kurulu'nun 1 Ekim 2021 tarihinde yapılan toplantısında; Neşe Gülden Sözdinler'in istifası ile boşalan yönetim kurulu üyeliğine, Kubilay Aykol'un seçilmesine karar verildi. 

Isparta Belceğiz Köyü'nde bazı yerler sit alanı ilan edildi!

Isparta ili, Şarkikaraağaç ilçesi, Belceğiz Köyü sınırları içerisinde yer alan alan bazı yerler sit alanı olarak tescil edildi.

Hüseyin Özuysal, Ziraat GYO Yönetim Kurulu üyesi oldu!

Ziraat GYO Yönetim Kurulu üyesi Dr.İlker Met, görevinden istifaen ayrıldı. Boşalan Yönetim Kurulu üyeliğine Hüseyin Özuysal'ın seçilmesine karar verildi.  

Aksaray Pazartepe Höyük doğal sit alanı ilan edildi!

Aksaray İli, Merkez İlçesi, Karaören Köyü sınırları içerisinde kalan Pazartepe Höyük'ün 1. ve 3. Derece Arkeolojik Sit Alanı olarak tescil edilmesine karar verildi. 

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

Çeşme'de sit alanına inşa edilen taş bina yıkıldı!

İzmir Çeşme'de deniz kenarı ve sit alanına yapılan taş bina yıkıldı.

Tarihi Roma Hamamı sit alanında yıkım başladı!

Tarihi Roma Hamamı’nın kazı çalışmaları yapılırken sit alanındaki yapıların yıkımı tek tek gerçekleştirildi. Sadece Bülent Doğan’ın işlettiği tesislerde yıkım başlamadı...

Birlik Yaşam Alanı Yönetim Limited Şirketi kuruldu!

Birlik Yaşam Alanı Yönetim Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Erkan Öztürk tarafından kuruldu.

İzmir Karaburun'da sit alanındaki inşaatın yıkım çalışması tamamlandı!

İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkım çalışmaları tamamlandı.

Karaburun'daki sit alanına yapılan inşaatta yıkım başladı!

İzmir'in Karaburun ilçesinde birinci derece doğal sit alanında Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum tarafından verilen talimatlarla Yapı Kayıt Belgesi iptal edilen yapının yıkımına başlandı.

İzmir Karaburun'da sit alanına yapılan inşaat yarın yıkılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla, İzmir Karaburun'da birinci derece doğal sit alanında Karaburun Belediyesinin mühürlemesine rağmen inşaatı devam eden yapının Yapı Kayıt Belgesi iptal edildi, inşaat yarın yıkılacak.

Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanı'na kesin koruma kararı!

Antalya ili, Muratpaşa ilçesi sınırları içerisinde bulunan Lara Kıyı Bandı Doğal Sit Alanının kesin korunacak hassas alan olarak tescil ve ilan edilmesine karar verildi. Karar bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Deniz Barçın, Mistral GYO yönetim kurulu üyesi oldu!

Novart Gayrimenkul Yatırım İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş., Deniz Barçın yönetim kurulu üyeliğinden istifa etti. Boşalan yönetim kurulu üyeliğine Deniz Barçın atandı...

sit alanı yönetim sistemi Haberi

sit alanı yönetim sistemi

Sit alanları yönetim sistemi uygulaması nedir?

Sit alanı; çeşitli medeniyetlerin ürünü olup, yaşadıkları devirlerin sosyal, ekonomik, mimari ve benzeri özelliklerini yansıtan kent ve kent kalıntıları, önemli tarihi hadiselerin cereyan ettiği yerler ve tespiti yapılmış tabiat özellikleri ile korunması gerekli alanlar olarak tanımlanıyor.


Özel mülkiyete ait bir taşınmaz malın sit alanı kapsamında olması durumunda, taşınmaz sahibinin bu malı üzerindeki tasarruf hakları kısıtlanabiliyor.


Örneğin; yapı inşaatının yasak olduğu bir sit alanında arsanız varsa; buraya inşaat yapamıyorsunuz. Peki arsanız sit alanında mı yoksa sit alanı kapsamı dışında mı? Bu sorunun yanıtına kolay ve hızlı bir şekilde ulaşmak için Sit Alanları Yönetim Sistemi (SAYS) Uygulaması geliştirildi.


Bir arazinin sit alanı içinde mi yoksa sit alanları dışında mı kaldığını bildirecek bir sistem olan SAYS; Doğal Sit Alanlarının mevcut...