23 / 07 / 2024

sit alanına inşaata hapis

sit alanına inşaata hapis

Meclis’e sunulan Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunmasına Dair Kanun Tasarısı’yla Anayasa Mahkemesi'nin geçen yıl sit alanlarında inşaat yapımına hapis ve para cezası öngören yasa maddesini iptal etmesiyle ortaya çıkan yasal boşluk gideriliyor....

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Sit alanı arsa nasıl değerlendirilir?

Sit alanı, doğal veya tarihsel dönemlerdeki kalıntıları içeren alanlardır. Bu alanlar özel olduğu için devlet tarafından koruma altına alınır. Sit alanı arsa, belirli özelliklere sahiptir. Eğer bu alanın sahibi varsa, derecesine göre değerlendirmesi mümkün olur. Sit alanı arsa hakkında detaylar...

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Sit alanı nedir? Sit alanı nasıl kaldırılır?

Ülkede yer alan kültürel ve tarihi miraslar, kıymetli ve arkeolojik değere sahip olduğu için koruma altına almaktadır. Özel kanuni düzenlemeler ile koruma altına alınarak zarar görmesi ve halka açık olması söz konusu değildir. Bu konularda sit alanı kavramı zaman zaman duyulur. 

İnşaat yapanlar, yapacak olanlar dikkat! Otoparktan, konut alanına kadar birçok değişiklik yapıldı!

İnşaat yapanlar ve yapacak olanlar için çok önemli bir haber geldi. Yönetmelikte yapılan değişiklikle bodrum katlarına yapılacak zorunlu otoparktan, ofislerin konut alanına dönüştürülmesine kadar birçok değişiklik yapıldı.

Çatalca Kaleiçi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planına itiraz!

Çatalca ilçesi, Kaleiçi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 13.07.2022 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı itirazı askıya çıkarıldı.

Aras Bulut İynemli'den sit alanında inşaat yaptıracağı iddialarına yanıt!

Karaburun Belediyesi, Çukur dizisi oyuncularının Karaburun'da birinci derece doğal SİT alanında inşaat yaptığını öne sürerek suç duyurusunda bulunmuştu. Ünlü oyuncu Aras Bulut İynemli'den konuyla ilgili açıklama geldi.

Kapadokya'da sit alanında konut inşa ediliyor iddiası!

Kapadokya, Türkiye'nin turizm merkezlerinden biri ve doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Kapadokya'da toplu konutlaşma gittikçe hızlanıyor. Sit alanlarına da konut inşa edildiği ileri sürülüyor.

İzmir Kyme kenti 3.Derece Sit alanı yapıldı!

Kyme, İzmir Aliağa'da, Çandarlı Körfezinin Nemrut Koyu'nun kıyısında yer alan bir antik kent. Bugün, dar bir alanda kalmış, çevresi yaygın sanayi tesisleriyle kaplı bir ören yeri. Kyme’nin bir bölümü 1.Derece Sit alanından 3.Derece Sit alanına düşürüldü.

ABB'den Anıtkabir çevresinin inşaata açıldığı iddialarına yanıt!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, son günlerde bazı basın organlarında yer alan Anıtkabir çevresinin 10 katlı inşaata açıldığına dair çıkan haberler üzerine yazılı açıklamada bulundu.

Ankara'da Anıtkabir'in yakınındaki parselin ticaret alanına dönüştürülmesine tepki!

Ankara'da Anıtkabir'in hemen yakınındaki Hürriyet İlkokulu içindeki bir parsel ticaret alanına dönüştürüldü. Mimarlar Odası ve Şehir Plancıları, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı plan değişikliğine tepki gösterdi.

Çeşme'de arkeolojik sit alanının korunması için alınacak tedbirler mecliste!

13 Ağustos 2020 tarihinde İzmir ilinin Çeşme ilçesinde yaşanan yangın sonrasında arkeolojik sit alanının korunması için Bakanlığın alacağı tedbirler meclis gündemine taşındı. CHP'li Serter, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Çeşme'de sit alanında inşa edilen taş bina yıkıldı!

Çeşme'de deniz kenarı ve Sit Alanı'na inşa edilen taş bina yıkıldı. Bina sahibi G.S.E'ye kararı gönderen belediye ekipleri, bir ay içerisinde karara uyulmaması üzerine iş makineleri aracılığıyla binanın yıkımını tamamladı.

sit alanına inşaata hapis Haberi

sit alanına inşaata hapis


Meclis’e sunulan sit alanlarına ilişkin tasarıyla sit alanlarının inşaata açılmasına engel getiriliyor. Yine sit kararlarının tebliği de artık zorunlu olacak.


Meclis’e  sunulan Kültür ve Tabiat Varlıklarının Korunmasına Dair Kanun Tasarısı’yla Anayasa Mahkemesi'nin geçen yıl sit alanlarında inşaat yapımına hapis ve para cezası öngören yasa maddesini iptal etmesiyle ortaya çıkan yasal boşluk gideriliyor. İptal nedeniyle yasanın 14 Ekim’e kadar Meclis’ten yasalaştırılması gerekiyor. Yasanın yetişmemesi halinde yasanın çıkacağı süreye kadar geçen zaman kadar SİT alanlarına inşaat yapılması cezasız kalacak.


SİT ALANINA İNŞAATA HAPİS


Meclis'e sunulan kanun tasarısıyla, sit alanlarıyla ilgili alınan kararların ilgililere Tebligat Kanunu hükümleri uyarınca tebliğ edilmesi zorunluluğu getiriliyor. Ayrıca sit alanlarının, tabiat varlıklarının ve tek yapı ölçeğinde tescil edilen taşınmazlar da dahil olmak üzere maliklere idarece tespit edilemeyen taşınmazların tescil kararları...