09 / 01 / 2025

sit alanları yönetim sistemi ne işe yarar

sit alanları yönetim sistemi ne işe yarar

Bir arazinin sit olup olmadığı sit alanları yönetim sistemi ile anında öğrenilebilecek. Peki, Çevre ve şehircilik bakanlığı sit alanları yönetim sistemi nedir, sistem nasıl çalışır?

EBSO Yönetim Kurulu Başkanı Yorgancılar: İzmir'de yatırımcı var, arsa yok!

Yaptığı açıklamada İzmir'in sanayici ve yabancı yatırım potansiyeli açısından büyük bir üretim merkezi olduğunu dile getiren Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanı Ender Yorgancılar, şehirde yatırım alanlarının yetersiz olduğunu kaydetti.

Site yönetim planı nedir, neleri kapsar?

Toplu yaşam alanlarındaki düzeni sağlamak amacıyla bazı kuralların olması gerekiyor. Bu kapsamda planların belirlenmesi için yönetim planına ihtiyaç duyulur. Peki, Site yönetim planı nedir, neleri kapsar? İşte detaylar...

Muğla Gökova'da sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası TBMM'de!

Muğla Gökova'da bazı sit alanlarının statüsünün değiştirildiği iddiası meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Ergun, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Sitelerde yönetim planı nasıl tescil edilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Sitemiz 13 ada. Her ada parsellere ayrılmış ve 140 parsel var. Her parselde bodrum+3 kat tek bağımsız bölümlü. Alt yapısı, sosyal tesis alanları ve artma tesisi müşterek. Site yönetim planı hazırlatılarak yönetim tapuya tescil edilir mi?' sorusunu yanıtladı.

Manisa'da tescil edilen sit alanları TBMM gündeminde!

Son on yılda Manisa'da tescil edilen sit alanları meclis gündemine taşındı. MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, konuya ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı...

Emlak Yönetim hizmet anlayışıyla beğeni kazanıyor!

Türkiye genelinde 109 bin konutu kapsayan sosyal konut alanlarında 400 bin kişiye hizmet veren Türkiye'nin ilk site ve tesis yönetim kuruluşlarından Emlak Yönetim, yenilediği hizmet anlayışıyla konut sakinlerinin beğenisini kazanıyor.

Özel çevre koruma bölgeleri ve sit alanlarına 25 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Öztürk yaptığı açıklamada "2018 yılı içerisinde ÖÇK bölgeleri ve sit alanlarının ıslahı, çevre düzenlemesi, restorasyonu için toplam 25 milyon 765 bin lira yatırım yapacağız." dedi.

Site yönetim şirketi nasıl değiştirilir?

Site yönetimi, tüm sitenin ortak alanlarının bakım, onarım ve tadilat işleri ile ilgileniyor. Site yönetimi bir şirket tarafından gerçekleştirilebilir. Peki, site yönetim şirketi nasıl değiştirilir?

Manisa'daki sit alanlarına ilişkin 3 soru mecliste!

Manisa'daki kentsel, arkeolojik, tarihsel, kültürel ve doğal sit alanları hakkında 2002-2017 yılları arasında yapılan işlemler TBMM'de konu oldu..

Büyük site projelerinde yönetim problemi!

Mgc Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Avukat Mustafa Güneş, Kat Mülkiyeti Kanunu’nda arsa payını, site projelerindeki yönetim problemleri ve Yeni Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan sit alanları açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca bazı basın yayın organlarında yer alan "Doğal Sit Alanları İmara Açılıyor" başlıklı haberlerin gerçeği yansıtmadığı belirtilerek, sit alanlarının bilimsel kriterler ışığında yeniden değerlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğü bildirildi.

Doğal sit alanlarında GES ilke kararı!

Doğal sit alanlarında güneş enerjisi santrali (GES) ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte ilke kararı kapsamında yer alan hükümler..

Doğal sit alanlarında RES ilke kararı!

Doğal sit alanlarında rüzgar enerjisi santralleri (RES) ilke kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

sit alanları yönetim sistemi ne işe yarar Haberi

sit alanları yönetim sistemi ne işe yarar

Çevre ve şehircilik bakanlığı sit alanları yönetim sistemi nedir?

Bir arazinin sit olup olmadığı Çevre ve şehircilik bakanlığı sit alanları yönetim sistemi ile anında öğrenilecek. Peki, Çevre ve şehircilik bakanlığı sit alanları yönetim sistemi nedir, sistem nasıl çalışır?


Doğal Sit Alanlarının mevcut durumunun belirlenmesi amacıyla, doğal sit alanlarına ilişkin hâlihazırda bulunan veriler incelenip değerlendirilmiş, pilot olarak seçilen 6 il (Muğla, Bursa, Yalova, Kocaeli, Sakarya, Düzce) kapsamında doğal sit sınırları mevcut dosyalar üzerinden belirlenerek veri tabanına aktarılmış, Bakanlık bünyesinde doğal sit alanlarına ilişkin Sit Alanları Yönetim Sistemi(SAYS) geliştirilmiş, sistem içerisinde dosyalar arşivlenerek Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ve ilgili birimler arasında web servisler aracılığıyla paylaşımı sağlanmıştır.


Sit Alanları Yönetim Sistemi (SAYS) sayesinde; harita veya dosya bilgilerine göre uygun görülen sit alanları geometrileri ve...