09 / 05 / 2024

sit alanlarının sınırları nasıl belirlenir

sit alanlarının sınırları nasıl belirlenir

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte sit sınırlarının nasıl tespit edildiğine dair esaslara da yer veriliyor. Peki, sit sınırları nasıl tespit edilir?

Arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış!

Birleşik Krallık medyasının geniş yer verdiği Zoopla anketinin sonuçlarına göre arkadaşla konut alanların ve ‘Guppies’lerin sayısında artış yaşandı.

13 il için flaş karar geldi! Bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Bugünkü 32434 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan kararla Eskişehir, Bingöl, Bursa, Kocaeli, Elazığ, Kastamonu, Kütahya, Konya, Manisa, Muğla, Sinop, Tokat ve Zonguldak'ta bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı.

Emlak Konut GYO Malatya Merkez Çarşısı projesinin sınırları genişledi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'nın yapım sürecini üstlendiği Malatya Merkez Çarşısı’nda sınırlar genişledi. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Milletvekili Cem Avşar: Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık!

Tekirdağ Milletvekili Cem Avşar sosyal konut projelerine ilişkin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda açıklamalarda bulundu. Kentsel Dönüşüm yasasına dikkat çeken Avşar, "Rezerv alanlarının açılmasıyla alakalı süreç istismara açık" dedi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce açıkladı: ‘Askeri alanların imara açılması afet yönetiminde riski arttırdı!’

TMMOB Şehir Plancıları Odası Genel Merkezince düzenlenen 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü 47’nci Kolokyumu’nda konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Gökce, “Askeri alanların imara açılması, afet yönetimi bakımından riskleri arttırdı ve şehirlerin planlanması bakımından büyük zaaflar yarattı” dedi.

Mücavir alan nedir? Mücavir alan sınırları nasıl belirlenir? 

Mücavir alan, belediye sınırları haricinde bulunan ancak imar mevzuatı gereği belediyelerin denetim ve sorumluluğu altında olan arazi parçalarını ifade eder. Bu durumda mücavir alan nedir, mücavir alan sınırları nedir ve mücavir alan sorgulama gibi sorular önem kazanıyor.

Gümüş sınırları zorluyor! 4 Ağustos 2022 gümüş fiyatları ne kadar? 

Gümüş yeni işlem gününde de sınırları zorlamaya devam ediyor. Yükselişe geçen gümüş fiyatları yatırımcılar tarafından takip ediliyor. Peki 4 Ağustos 2022 gümüş fiyatları ne kadar oldu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan kararını verdi! Sınırlar değişecek

Cumhurbaşkanı Kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Buna göre; Konya’daki Çamlık Mağaralarının bulunduğu bölge milli park olarak belirlendi. Yozgat Çamlığı Milli Parkı'nın sınırları değiştirildi. İşte detaylar...

Dolar sınırları zorlamaya devam ediyor! Dolar/TL bugün ne kadar? 9 Nisan 2022 dolar kuru...

Dolar kuru dün 14,79 lira seviyesi ile yükselişe geçti. Son bir ayda en yüksek seviye 12 Mart tarihinde 14,99 lira seviyesi ile görüldü. O günden bu zamana kadar dolar sınırları zorlamaya devam ediyor. Peki dolar bugün ne kadar? Dolar/TL kaç lira oldu? İşte 9 Nisan 2022 dolar kuru...

Ankara ve Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Ankara ve Mersin'de Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Ankara ve Mersin'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ!

6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanunun 68. ve Tüketici Hakem Heyetleri Yönetmeliğinin 6. Maddelerinde Yer Alan Parasal Sınırların Artırılmasına İlişkin Tebliğ bugünkü 31691 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Mersin Mezitli'de bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı!

Mersin İlinde Bulunan Bazı Alanların Orman Sınırları Dışına Çıkartılması Hakkında Karar gereğince, Mersin'deki bazı alanlar orman sınırları dışına çıkarıldı...

Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü mecliste!

Aydın-Denizli otoyolunun Buharkent sınırlarındaki tarım arazileriyle ilgili Bakanlık görüşü meclis gündemine taşındı. CHP'li Bülbül, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

sit alanlarının sınırları nasıl belirlenir Haberi

sit alanlarının sınırları nasıl belirlenir

Sit sınırları nasıl tespit edilir?

Korunması gerekli taşınmaz kültür varlıklarının ve sitlerin tespit ve tescili hakkında yönetmelikte değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte sit sınırlarının nasıl tespit edildiğine dair esaslara da yer veriliyor.


9 Ocak 2015 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmelik değişiklikler gereğince; 


“c) Tek yapılar için; taşınmazın çevresini, dışını ve mümkün olması halinde içini gösteren tespit fişi üzerinde yer alan fotoğraflar.”


“d) Tespiti yapılan taşınmazın ve sitin, yerini ve sınırlarını gösterir Ek-1, Ek-2 ve Ek-3’teki tablolara uyularak hazırlanan ve yapılara verilen sıra numaraları işlenen harita.”


“e) Taşınmaz kültür varlıkları ile siti tanımlayan ve tespit ekibinin görüşünü içeren ve Ek-4’e göre hazırlanan rapor ve ekindeki Ek-5 ve Ek-6’daki tablolar ile Ek-7 ve Ek-8’deki tablolar.”


“(2) Sit sınırları Büyük Ölçekli Harita ve Harita Bilgileri Üretim Yönetmeliğine uygun olarak...