13 / 05 / 2024

site karar defteri kapanış tasdiki

site karar defteri kapanış tasdiki

Konut sitesinde alınacak kararlar, gelir ve giderlerin kayıtları gibi siteyi ilgilendiren hususlar, site yönetim kurulu karar defterine kaydediliyor. Peki bu site yönetim kurulu defteri nasıl doldurulur?

1957 yılında İETT çalışanları için Şişli'ye site yapılmış!

1957 yılında İETT mensupları için Şişli Hürriyet Abidesi civarında site inşa edilmesine karar verilmiş.

Apartmanlarda yöneticiler tek başlarına karar alabilir mi?

Apartmanlarda yöneticilerin tek başına karar alıp alamayacağı ve kapıcıların karar defteri imzalatıp imzalatamayacağı sorusunun yanıtı merak ediliyor. Peki yöneticiler tek başına karar alabilir mi? Kapıcılar karar deftreri imzalatabilir mi?

Mistral GYO'nun web site adresi güncellendi!

Mistral GYO'nun kurumsal web site adresi güncellendi. Karar Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda yayınlandı.

Site yönetim toplantısında alınan karar nasıl iptal edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Site yönetim toplantısı yapılıyor ve kararlar alınıyor. Ancak onaylatılan deftere ek bir madde yazılıyor. İşin iyi yanı imzalayanlardan biri defterin resmini çekmiş, mahkemeye dava açıyorlar. Bu kararlar geçerli mi? ' sorusunu yanıtladı.

10 maddede site toplantılarında karar alma süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site toplantılarında karar alma süreci" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Apartman yöneticisine karar defteri zorunluluğu!

Kat Mülkiyeti Kanunu'na göre kat malikleri kurulunun kararları ve bu kararların yazılacağı defterin ne olduğu, bu defterin ne şekilde tutulacağı ve defterin ileride çıkan anlaşmazlıklarda çözüm aracı olarak kullanılabileceğinin bilinmesi gerekiyor.

14 maddede site yönetim defteri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetim defteri" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Yargıtay'dan site aidatları hakkında çok önemli karar!

Yargıtay, bir sitede daireye hisseli olarak malik olan vatandaşların site aidatı sorumluluklarına açıklık getirdi. Yargıtay kararı gereğince, diğer paydaş evi kullanmıyorsa aidattan ikamet eden paydaş sorumlu olacak..

Sitelerdeki hırsızlık ve zararlardan site yönetimleri de sorumlu!

Bakırköy Tüketici Mahkemesi, güvenlikli sitelerde yaşanan hırsızlıklara ilişkin emsal bir karar verdi. Güvenlikli sitenin kapalı otoparkından çalınan 25 bin TL’lik motosiklete ilişkin zararın site yönetimi tarafından ödenmesine hükmetti.

6 maddede site yönetimlerinde karar defteri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site yönetimlerinde karar defteri" konusunu ele aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Site yönetimi icra takibi yargıtay kararı!

Site yönetiminde yükümlülüklerini yerine getirmeyen malikler adına yapılan takip hakkında Yargıtay Kararı alındı. İşte site yönetimi icra takibi yargıtay kararı..

3 maddede site yönetimlerinde karar yeter sayıları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "3 maddede site yönetimlerinde karar yeter sayıları" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

4 maddede sitelerde denetim defteri zorunluluğu!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Site yönetimlerinde denetim defteri oluşturulması hususu kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

site karar defteri kapanış tasdiki Haberi

site karar defteri kapanış tasdiki

Site yönetim kurulu karar defteri!

Konut sitesinde alınacak kararlar, gelir ve giderlerin kayıtları gibi site yönetimini ilgilendiren hususlar, site yönetim kurulu karar defterine kaydediliyor.


Bu bilgilerin tutulduğu site karar defteri için noterden tasdik alınması gerekiyor.


Ancak site karar defterine yalnız defter açılırken değil; aralarda ve defterin kapanışında da noter onayının alınması gerekiyor. Böylece alınan bu noter tasdiki ile, defterin kayıtları resmi ortamda da tutulmuş oluyor. 


Site karar defteri kapanış tasdiki..

Site karar defterinin bitmesi sonucunda, yeni bir deftere başlanmadan önce, defterin kapatıldığına bu deftere daha bir karar işlenmeyeceğine dair noterden tasdik alınıyor.


Site karar defteri nasıl doldurulur?

Tasdiklenen site karar defterine toplantıda alınan kararlardan önce, deftere toplantıya katılan kat maliklerinin isimleri yazılıyor. 


Toplantıya katılmayan fakat yazılı olarak yetki verilen kişiler var ise yazılar saklanmak üzere teslim alınarak...