28 / 04 / 2024

site toplantısı

site toplantısı

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümlerine göre verilen kararlar ile yönetiliyor. Peki, site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

Site toplantısında vekil olma!

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında site toplantılarında vekil olma konusuna değindi. Heper, okuyucusunun sorduğu: "Site toplantısında herkes vekil olabilir mi?" sorusuna yanıt verdi...

Site toplantılarına vekalet ile katılanların söz hakkı var mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda, eşinin adına site toplantılarına katılan bir bir malikin toplantıda alınan kararların iptali için dava açtığını ancak mahkemenin aktif husumet ehliyeti yokluğu nedeniyle davayı reddettiğini, bu konuda hangi haklara sahip olduğu soruldu.

15 maddede site toplantılarında oylama süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "15 maddede site toplantılarında oylama süreci" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

12 maddede site toplantılarında oylama prensipleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "12 maddede site toplantılarında oylama prensipleri" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Koronavirüste kat malikleri toplantısı nasıl yapılmalı?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Sitemizdeki tüm binalarda bina temsilci/ yöneticilerinin değiştirilmesi, sonuçta da site yönetim kurulunun değiştirilmesi gündemde. Bina kat malikleri toplantısı nasıl ve ne şekilde yapılmalı? Yapılması için hangi kurumdan izin alınmalı?' sorusunu yanıtladı.

Site yönetim toplantısında alınan karar nasıl iptal edilir?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Site yönetim toplantısı yapılıyor ve kararlar alınıyor. Ancak onaylatılan deftere ek bir madde yazılıyor. İşin iyi yanı imzalayanlardan biri defterin resmini çekmiş, mahkemeye dava açıyorlar. Bu kararlar geçerli mi? ' sorusunu yanıtladı.

10 maddede site toplantılarında karar alma süreci!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "site toplantılarında karar alma süreci" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

18 maddede site toplantılarında divan kavramı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site toplantılarında divan kavramı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

13 maddede site toplantılarında vekalet kullanımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site toplantılarında vekalet kullanımı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı...

Site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

Anagayrimenkul kat malikleri kurulu tarafından, sözleşme, yönetim planı ve kanun hükümlerine göre verilen kararlar ile yönetiliyor. Peki, site yönetim olağan toplantısı nasıl yapılır?

7 maddede site toplantıları hazırlığı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site toplantıları" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

10 maddede site toplantılarında oy kullanımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site toplantılarında oy kullanımı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

5 maddede site toplantılarında vekalet kullanımı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site toplantılarında vekalet kullanımı" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

5 maddede site toplantılarında kenar yeter sayıları!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "site toplantıları" konusunu kaleme aldı. İşte Dönmez'in o yazısı..

site toplantısı Haberi

site toplantısı

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında kendisine yöneltilen ''site yönetimi toplantısı'' konulu soruyu yanıtladı.

Binamız 44 daire. Yıllık olağan toplantı yapılacağı zaman binada defter kapı kapı dolaştırılıp hazirun cetveli imzalattırılmış ve buna göre nisap olduğu iddiası ile birinci toplantı yapılmış, kararlar alınmıştır. Bu toplantı geçerli midir? ● A. G.

Kat mülkiyetini çok sık yazıyorum, sebebi pek çok kesimi ilgilendiriyor ve de çeşitli ihtilaflara konu olabiliyor. Artık biliyorsunuz ki birinci toplantıda toplantı nisabının sağlanması şart.

O da sayı ve arsa yapı çoğunluğu. Bu olmadığı zaman toplantı yapılmaz, toplantı ikinci toplantı gününe kalır ve ikinci toplantıda nisap aranmaz. Toplantı öncesi toplantıya katılanlar belirlenir, isimler alınır ve isimlerinin karşısına imzalar attırılır.

Kapı kapı dolaşarak nisap belirlenmez, zira toplantı nisabı toplantı salonunda hazır olanlarla belirlenir.

İki şekilde...