02 / 05 / 2024

Site yaşam rehberi nasıl hazırlanır

Site yaşam rehberi nasıl hazırlanır

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okuları için sitelerde yaşam rehberi hazırlama konusunu değerlendirdi. İşte, Nihat Dönmez'in bugünki yazısı...

İnşaat sektörü için Yaşam Döngüsü Rehberi hazırlandı!

Dünya genelinde binaların insan kaynaklı karbondioksit (CO2) salınımındaki payını azaltmak için inşaat sektörüne yönelik Yaşam Döngüsü Rehberi  hazırlandı. 

Türkiye Hazır Beton Birliği'nden Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi!

Türkiye Hazır Beton Birliği, yeni çevreci yaklaşımlar konusu ile ilgili olarak farkındalığı artırmak için “Hazır Beton Yaşam Döngüsü Rehberi” hazırladı.

İSHAR Yönetim, Samsun'un yaşam kalitesini yükseltiyor!

İSHAR Yönetim, sunduğu profesyonel apartman ve site yönetimi hizmetiyle ilin yaşam kalitesini her geçen gün yükseltiyor.

Kolay Yaşam Site Yönetimi ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Kolay Yaşam Site Yönetimi ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Kartal'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Cihan Kaleli tarafından kuruldu. 

Bizim Evler’de Yaşam Fotoğraf Yarışması'nda ödüller verildi!

“Bizim Evler’de Yaşam” temalı fotoğraf yarışmasında dereceye giren fotoğraf sahipleri ödüllendirildi. Fotoğraf yarışması site sakinleri tarafından büyük ilgi gördü.

Altınoran’da yaşam yazın daha keyifli!

Sinpaş Yapı’nın Çankaya’da bulunan projesi Altınoran’da yaşam yazın daha keyifli. Proje, içerisinde yer alan ayrıcalıklı yaşam, güvenli site anlayışı, hem doğayla iç içe oluşu hem de şehrin merkezinde yer alan konumu ile tercih ediliyor.

Sitelerde asıl olan site yaşam kültürüdür!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için " site yaşam kültürü " konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde yaşam rehberi hazırlanmalı!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okuları için sitelerde yaşam rehberi hazırlama konusunu değerlendirdi. İşte, Nihat Dönmez'in bugünki yazısı...

Site yaşamı için site yönetimi şart!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez site yaşamının fonksiyon kazanabilmesi için en önemli faktör olan 'site yönetimi' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Giresun Buruncu Doğanay Sitesi otel konforunda yaşam sunuyor!

AY-GE-Aydoğan Gezmiş, Buruncu Doğanay Sitesi 5 yıldızlı otel konforunda yaşam sunmaya hazır. Gezmiş, “İddialıyız, site değil dört yıldızlı tatil köyü sunuyoruz. Almasanız da gelin, gezin, görün” dedi.

Nurol Park'ta mahalle yaşamı!

Metropol yaşamı içinde unutulmaya yüz tutan, samimi ve iletişim bağı güçlü mahalle dokusunun yeniden canlandığı Nurol Park, izole bir site yaşamından ziyade, cıvıl cıvıl bir sosyal çevre imkanı sunuyor.

Site hayatı büyükşehirlerde konforlu yaşam sunuyor!

Site hayatı büyükşehirlerde konforlu yaşam sunuyor.Ege'de son yıllarda İzmir başta olmak üzere, Manisa, Denizli ve Balıkesir'de, yükselmeye başlayan konut projelerinin sundukları imkanlar, konforlu yaşamın kapılarını açıyor...

Horizon Point Bodrum Evleri'nde yaşam başladı!

POİNT İnşaat tarafından Bodrum merkezde inşa edilen 'Horizon Point Bodrum Evleri'nde yaşam başladı. 2 dubleks, 10 daire ve 1 adet tripleks villadan oluşan butik bir site olan proje, akıllı ev sistemleri ile öne çıkıyor.

Site yaşam rehberi nasıl hazırlanır Haberi

Site yaşam rehberi nasıl hazırlanır

Yönetim planı, yasal bir zorunluluk; oysa hayat zorunluluk değil, ilahi bir hediye. Evet, siteler,  yönetim planına göre yönetilir, ancak malik-sakinler yönetilmek değil hizmet bekler. Yönetim planı, malikler arasında, ortak bir alanda yaşama dair  bir sözleşme niteliğindedir. Oysa maliklik hukuki bir terimdir, asıl olan sosyal bir olgu olan “sakin”-liktir. Yani bir arada, aynı çocuk parkını, aynı saunayı, aynı otoparkı paylaşmaktır.


Yönetim planı, bir talimat örneğidir. Oysa bize gereken, site yönetim planı değil, site yaşam kültürüdür. Tamam, hukuki bir gereklilik olarak yönetim planı olsun, ama o çelik ele, kadife bir elpen giydirelim: 


Site Yaşam Rehberi: asıl olan komşuluk hukukudur, adli hukuk değil. Adli hukuk, adliyeye, komşuluk hukuku kahve içmeye götürür. Adliyenin aylarca husumeti, kahvenin kırk yıl hatırı vardır. Ben, danışmanlık yaptığım sitelerde, yönetim...