03 / 05 / 2024

Sitede aidat

Sitede aidat

Site yaşamında, apartman yaşamına göre daha fazla ortak gider söz konusu oluyor. Giderlerin karşılanması için tüm kat malikleri aidat ödemek ile yükümlü oluyor. Peki sitede aidat nasıl belirlenir, işte yanıtı...

Kat mülkiyeti olmayan sitede aidat ödenir mi?

Posta köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda müteahhidin 10 villa inşaatından 4'ünü kabasında bıraktığını belirten okuyucu geçmiş dönem aidatlarının alınıp alınamayacağını sordu. İşte o sorunun yanıtı...

Milyonlarca Euro'luk sitede aidat krizi!

Arda Turan, Suat Sürmen ve Selma Türkeş gibi ünlü isimlerin yaşadığı Bodrum Mandarin Oriental'de aidat krizi yaşanıyor. 15 bin TL'ye çıkan aidat ücretleri ünlü isimlerin tepkisine neden oldu.

Şişli'de lüks sitede aidat vurgunu!

İstanbul Şişli'de bulunan lüks sitede yaşayan site sakinleri site yönetimi hakkında, dolandırıcılık”, “güveni kötüye kullanma” ve “vergi usul kanununa muhalefet” suçlarından şikayette bulundu. 

Ödenmeyen apartman aidatı için icra takibi olur mu?

Posta yazarı Tamer Heper, '1822 haneli bir sitede oturuyorum. Kendi kafalarına göre aidat toplamaya kalkıyor. Ödemeyenlere gecikme cezası tatbik ediyor ve hatta gecikme cezasını ödemeyenleri de icraya vereceklerini söylüyor. İcraya verilirsek, bir de icra masrafı vs. öder miyiz?' sorusunu yanıtladı.

Yönetici aidatı artırabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Toplanan aidatlarda sitede çalışanların SGK primi ile kıdem tazminatı fonunu kiracı mı malik mi ödemekle yükümlüdür? Aidat tutarlarımız 100 TL, yönetici bu ay için 130 TL’den toplamak istiyor. Bu yapılanlar doğru mu? Doğrusu nedir?' sorusunu yanıtladı.

Gelecek senenin aidatı bu sene toplanır mı?

800 bağımsız bölümden oluşan bir sitede oturuyoruz ve senelik 2 bin 800 TL aidat kararı alındı. Şimdi de gelecek seneki aidata mahsuben 500’er TL daha toplanmasına karar verildi. Gelecek senenin aidatı bu sene toplanır mı? 

Site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Sitede ortak giderler için tespit edilen aidatların tüm site sakinleri tarafından ödenmesi gerekiyor. Bağımsız bölümde kiracı olması halinde aidat ödemesinden kiracı sorumlu oluyor. Peki, site aidatı ödemeyen kiracıya ne yapılır?

Kayacity Residence Başakşehir'de 5 yıllık site aidatı firmadan!

Yeni konut alanlar için 5 yıllık site aidatının Celaloğlu İnşaat tarafından karşılandığı Kayacity Residence Başakşehir projesi, Kanal İstanbul'a manzaralı tek proje olarak inşa ediliyor.

Markalı konut projelerinde kira öder gibi aidat ödeniyor!

Markalı konut projelerinden ev alanlar kira öder gibi aidat ödüyor. Organize işler konut tesliminde yönetim planına imza attığınız an başlıyor. Bireysel olarak kolay ölçülemeyen giderler can yakıyor.

Kayacity Residence'ta 5 yıllık site aidatı Celaloğlu İnşaat'tan!

Kanal İstanbul 'a manzaralı tek proje olarak tasarlanan Kayacity Residence projesinde yeni konut alan müşteriler için 5 yıllık site aidatı Celaloğlu İnşaat tarafından ödeniyor.

Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder?

Kiracının apartmanda ödemesi gereken giderler içerisinde apartman/ site aidatı da yer alıyor. Peki, kiracı apartman aidatı ödemezse ne olur? Kiracının ödemediği aidat borcunu kim öder? İşte kiracı aidatı..

Binalarda keyfi aidat istenebilir mi?

Posta Gazetesi yazarlarından Tamer Heper bugünkü köşe yazısında okuyucularından birinin sorduğu soruyu yanıtladı. Okuyucu Heper'e binalarda aidat ve yakıt parasıyla ilgili bir soru sordu..

Rings İstanbul'da şimdi daire alan aidat ödemiyor!

SELİN Yapı, Rings İstanbul projesinde hem ev sahibi olan hem de olmak isteyenler için bir kampanyaya imza attı. Hemen teslim büyük metrekareli bahçeli veya teraslı evlerden birini alanların 1 yıllık aidatı Selin Yapı tarafından karşılanıyor.

Sitede aidat Haberi

Sitede aidat

Sitede aidat nasıl belirlenir?

Tek bir yönetim tarafından yönetilen ve bir arada konumlandırılan konutlar topluluğu, site olarak adlandırılıyor. Sitelerde ortak giderler apartmanlara nazaran daha fazla oluyor. Söz konusu giderler site güvenliği, bahçe ve havuz bakımı vs. karşımıza çıkıyor. Ortak giderler, kat maliklerinden "site aidatı" adı altında alınan paralar ile karşılanıyor. Peki sitede aidat nasıl belirlenir?


Site ve apartmanlarda aidat ödemek, Kat Mülkiyeti Kanunu kapsamı altında yasal olarak zorunlu tutuluyor. Ödenmesi gereken site aidatı bedeli ise, yetki verilmiş ise yönetici tarafından; yetki verilmemiş ise, Kat Malikleri Genel Kurulu tarafından belirleniyor.


Site için hazırlanan yönetim projelerinde sitenin ihtiyaçları belirlenip, bu doğrultuda ücret bedeli ve ödeneceği tarihler düzenleniyor. Söz konusu uygulamaya 7 gün içerisinde bir itirazın yapılmaması halinde, uygulama onaylanmış kabul ediliyor.


Site aidatını kim öder,...