05 / 05 / 2024

Sitede bulunan evlerde yönetici seçimi

Sitede bulunan evlerde yönetici seçimi

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper, bugün ki köşe yazısında site içinde yönetici seçimi ile ilgili soruyu cevaplandırıyor. İşte, Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısı;

Üsküdar'da 6 bloklu sitenin istinat duvarı çöktü! Bina acil boşaltıldı!

Üsküdar'da 6 bloklu bir sitede açık otoparkın istinat duvarı inşaat çalışması nedeniyle çöktü. Sitede bulunan 4 katlı 20 daireli apartman tedbir amaçlı boşaltıldı. 

Hülya Darcan'ın Çeşme'de bulunan kırmızı panjurlu lüks evi! 

Sahne, sinema ve sosyete dünyasının ünlü isimlerinin hangi evlerde oturup, hangi manzaraya uyandıkları hep merak konusu olmuştur. Usta oyuncu Hülya Darcan da Çeşme'de bulunan lüks villasının kapılarını Instagram takipçilerine açtı. Oyuncu, "Kırmızı Panjurlu Ev"inden paylaşımlarda bulundu.

Düzce'de ev sahipleri öğrencileri dolandırdı!

Düzce'de özellikle üniversitenin yakınında olan yerlerde bulunan evlerde kiralık fiyatları yükselişe geçti. Bölgedeki ev sahipleri kendilerini emlakçı olarak tanıtarak öğrencileri dolandırdı. 

Sarıyer'de lüks sitede yolsuzluk iddiası!

Sarıyer'de bulunan bir lüks sitede, denetim kurulu üyeleri tarafından yapılan incelemede gelir gider ve harcamada yolsuzlukların olduğu tespit edildi. 

Şişli'de lüks sitede aidat vurgunu!

İstanbul Şişli'de bulunan lüks sitede yaşayan site sakinleri site yönetimi hakkında, dolandırıcılık”, “güveni kötüye kullanma” ve “vergi usul kanununa muhalefet” suçlarından şikayette bulundu. 

TOKİ'den asgari ücretlilere 69 bin TL'ye konut fırsatı!

TOKİ tarafından yapılan son dakika açıklamasında 23 şehirde bulunan evlerde satışların başladığı, dar gelirli vatandaşların ucuza ev sahibi yapılacağı kaydedildi. 69 bin TL'den başlayan evler için ayda 450 TL ödeme yapılıyor.

Mahkemeden 'kaçak yapılarla ilgili' emsal karar!

Milyon dolarlık villaların yer aldığı sitede bulunan ‘kaçak yapı’ krizi iki iş insanını karşı karşıya getirdi. Katarlı Mohd Abdulla Alsiddiqi Alemadi, Türk komşusu Mehmet Ünal’ı belediyeye şikâyette bulundu, kaçak yapıların yıkılması amacıyla karar verildi.

Beşiktaş'taki lüks sitede hırsızlık şoku!

Beşiktaş'ta bulunan lüks site sakinleri hırsızlık şoku yaşıyor. Daire fiyatlarının 7 milyon lirayı bulduğu lüks sitede 3 hırsız sitenin demir parmaklıkları keserek içeri girdi. 

Antalya Kumluca'da 12 riskli ev boşaltıldı!

Antalya Kumluca'da toprak kayması nedeniyle 12 ev boşaltıldı. Riskli bölgede bulunan evlerde yaşayan vatandaşlar Afet ve Acil Durum Müdürlüğü ve Kemer Belediyesi'nin gönderdiği çadırlara yerleştirildi.

İzmit'te 2 milyon TL'ye satılık mescid!

İZMİT'te, inşaat malzemeleri satan Suna Uçak, parasını alamadığı müteahitin yaptığı sitede bulunan 3 katlı mescidi satışa çıkardı.

Gebze Alaettin Kurt Stadı karşısında bulunan sokak imara açılacak mı?

Gebze Alaettin Kurt Stadı karşısında bulunan ve imarda yol olduğu iddia edilen bir sokağın yıllardır bir türlü açılamadığı ileri sürüldü.

Malatya Akçadağ Başpınar Parkı'nda bulunan taşınmazlar incelendi!

Akçadağ Belediye Başkanı Ali Kazgan, Akçadağ ilçesi Başpınar Mahallesi’nde belediyeye ait park içerisinde bulunan taşınmazda inceleme yaptı.

Kumluca Adrasan'da hakkında yıkım kararı bulunan işletme yıkıldı!

Antalya’nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan’da mahkeme tarafından hakkında yıkım kararı bulunan işletme, belediye ekipleri tarafından yıkıldı. İşletme sahibi Ömer Bostan da, Adrasan’da kaçak başka işletmeler de bulunduğunu söyledi.

Sitede bulunan evlerde yönetici seçimi Haberi

Sitede bulunan evlerde yönetici seçimi

Dokuz bloklu bir sitede daire sahibiyim. Site içinde Kasım ayında yapılan toplantıda site yöneticilerini seçtik, sonra bu toplantı itiraz sonucu iptal edildi. Aralık ayında her blok kendi içinde yaptığı toplantıda kendi yöneticisini seçti, sonra bunlarla yeni bir toplantı yaptık ve içlerinden üç kişiyi site yöneticisi seçtik. Bu doğru mu? • H.M. 


Anlattıklarınızdan sonra tam olarak doğrudur veya yanlıştır diyemeyeceğim. 

Bu giriş üzerine hemen ümitsizliğe kapılmayın, yazımı da okumayı bırakmayın, sonuna kadar izleyin. 


Bir parsel üzerine kurulu toplu yapılarda yönetim tarzı, blok yapılardan farklıdır. Burada iki etaptan söz etmek mümkün. Birincisi bloklann yönetimi. Blokların yönetimi kendi içlerinde yapacaklan kat malikleri kurulu kararları ve seçecekleri yönetici vasıtası ile olur. Ancak bir de site ile site ortak alan ve tesisleri söz konusu olduğu için buralann...