07 / 05 / 2024

sitede iskan

sitede iskan

İskan, bir yapının onaylı projesine uygun olarak yapıldığını gösteren resmi yapı kullanma iznine deniyor. Kısmı iskan ise, kullanıma hazır alanlar için alınabiliyor. Peki, kısmi iskan nasıl alınır?

İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları!

Yerleşme alanı dışında kalan yerler iskan dışı alan olarak nitelendiriliyor. İmar planı olmayan bu yerlerde yapılacak işler, yönetmelikler ile düzenleniyor. Peki, İskan dışı alanlarda yapılaşma şartları nelerdir?

Müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

İskan belgesi, bir yapıda yasal olarak oturumun başlayabilmesi için belediyeden alınan izine deniyor. Binaya iskan alma sorumluluğu müteahhit kişi veya firmada oluyor. Peki, müteahhit iskan almazsa ne yapılır?

Ferdi iskan almak için neler gerekli?

Ferdi iskanda daire sahibi evin metrekare ve yapının cinsine göre harçlarını ödeyerek iskanı alabiliyor. Peki, ferdi iskan almak için neler gerekli? İşte, ferdi iskan için gerekenler!

İskan belgesi ne kadar sürede alınır?

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü tarafından hazırlanan belgeye iskan ruhsatı deniyor. Peki,iskan belgesi ne kadar sürede alınır?

İskan ruhsatı olmayan binanın su aboneliği nasıl olur?

Binanın ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskansız binalarda bir takım eksiklikler söz konusu oluyor. Peki, iskan ruhsatı olmayan binanın su aboneliği nasıl olur?

İskanı olmayan eve kredi verilir mi?

Ruhsatlı olarak inşa edilen binaların tamamlanmasından sonra belediyelere bağlı olarak hizmet veren İmar ve Şehircilik Müdürlüğü gerekli evraklar sunularak binanın iskan raporu isteniyor. Peki, iskanı olmayan eve kredi verilir mi?

İskan talep dilekçesi örneği!

Bir yapının belirli kriterlere uygunluğuna göre belediye tarafından verilen onaya iskan deniyor. İskan için yapı sahibinin bir dilekçe ile belediyeye başvuru yapması gerekiyor. İşte, iskan talep dilekçesi örneği!

İskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne yapılabilir?

Ruhsatlı binalar için ruhsat ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren Belediyenin İmar Müdürlüğü birimince düzenlenen belgeye iskan ruhsatı deniyor. İskan ruhsatını müteahhitin alması gerekiyor. Peki, iskan ruhsatını almayan müteahhide karşı ne ya

İskan ruhsatı için istenilen belgeler!

İskan belgesi; belediyelerin İmar müdürlüklerinin yapı kullanma izni birimleri tarafından binanın ruhsatına uygun olarak tamamlandığını gösterene belge olarak ifade ediliyor. Peki,iskan ruhsatı için istenilen belgeler neler?

İskan harcı kime aittir?

İskan belgesi, yapı tamamlandıktan sonra belediyeden alınması gereken yapı kullanma izni oluyor. İskan alınabilmesi için gerekli belgelerin temini ve iskan harcının ödenmesi gerekiyor. Peki, iskan harcı kime aittir?

İskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

Ruhsatı olan binalar için proje ve eklerine uygun olarak tamamlandığını gösteren belgeye iskan raporu deniyor. İşte, iskan harcı hesaplama fiyatları 2015!

İskan raporu maliyeti 2015!

İnşaat çalışmaları tamamlanan bir yapıda oturumun başlaması için iskan raporunun alınmış olması gerekiyor. İskan alınmadan yapı kullanılamıyor. Peki, iskan nasıl alınır? İşte, iskan raporu maliyeti 2015!

İskan alma koşulları nelerdir?

Ev satın alırken, yapılacak yatırımı riske atmamak için iskan, kat irtifakı, kat mülkiyeti gibi konulara bilmekte fayda var. Peki, iskan alma koşulları nelerdir?

sitede iskan Haberi

sitede iskan

Kısmi iskan nasıl alınır?

İskan, bir yapının onaylı projesine uygun olarak yapıldığını ve inşaatın resmi olarak bittiğini gösteren resmi yapı kullanma izni olarak karşımıza çıkıyor. Bu tanımdan da anlaşılacağı üzere, iskan belgesi alınabilmesi için projede gösterilen tüm inşaat çalışmalarının bitmesi gerekiyor.


Peki, konut sitesinde tamamlanan bloklar için iskan alınabilir mi? İskan alınabilmesi için tüm blokların inşaat çalışmalarının bitmiş olması mı gerekiyor? 


İskan hususunda, kısmi iskan almak da mümkün oluyor; ancak bazı koşullar altında. Peki kısmi iskan nasıl alınır?


Kısmi iskan almak..

Kısmi iskan, alınabilmesi için yapının kısmen kullanılması mümkün olan kısımları için, bu bölümlere hizmet veren ortak kullanım alanlarının tamamlanmış ve kullanılabilir olması ve yapıda mevzuata aykırılığın bulunmaması gerekiyor.


Bilindiği üzere, kullanma izni verilmeyen yapılar elektrik, su, kanalizasyon, haberleşme ve benzeri hizmetlerden ve tesislerden faydalanamıyor.


Ancak...