04 / 05 / 2024

Sitede mantolama zorunlu mu

Sitede mantolama zorunlu mu

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında site bloklarında mantolama zorunluluğu ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor.

Bina mantolama zorunlu mu?

Mantolama Yasası ile inşaat alanı 1000 metrekareden fazla binalarda Enerji Kimlik Belgesi şartı aranıyor. Peki bina mantolama zorunlu mu? Binalarda mantolama yasası neyi ifade ediyor? İşte tüm merak edilenler...

Beylikdüzü'ndeki 590 daireli sitede iskeleli yaşam!

Beylikdüzü'ndeki 590 daireli sitede mantolama için iskeleler kurulu olmasına rağmen, 2018 yılının Haziran ayından itibaren bitmeyen çalışmalar site sakinlerini canından bezdirdi...

Mantolama zorunluluğu kalktı mı?

Binaları giydirme işlemi olan mantolama, bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılıyor. Peki, mantolama zorunlu mu? Yoksa mantolama zorunluluğu kalktı mı?

Mantolama yapmak zorunlu mu?

Mantolama diğer adı ile yalıtım uygulaması; bir ortamdan dışarıya enerji akışını ve ortama dışarıdan gelen enerji akışını en aza indirgemek için yapılan işlem olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama yapmak zorunlu mu?

Eski binalara mantolama zorunlu mu?

Günümüzde en çok kullanılan ısı yalıtım sistemi olan mantolama Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği ile zorunlu hale getirildi. Peki, eski binalara mantolama zorunlu mu?

Mantolama hangi binalarda zorunlu?

Binalarda enerji tasarrufu sağlanmasına yönelik yapılan çalışmalar arasında mantolama işlemi yer alıyor. Kanun gereğince, binalarda mantolama yaptırmak zorunlu olarak karşımıza çıkıyor. Peki, mantolama hangi binalarda zorunlu?

Dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Yalıtım uygulaması ile binalardaki sıcaklık dışarıya çıkmazken dışarıdaki sıcaklık da içeriye giremiyor. Böylece bina içindeki sıcak ve soğuk havalara karşı dayanıklılık artıyor. Peki, dış cephe mantolama yapılması zorunlu mu?

Mantolama nerelere yapılır?

2000 yılında alınan kararla Binalarda Isı Yalıtımı Yönetmeliği'ne göre binalarda mantolama yani ısı yalıtım yapılması zorunlu hale geliyor.Peki mantolama nerelere yapılır?İşte mantolama yapılması gereken yerler..

Mantolama fiyatları 2015!

Bina mantolama, yapılar üzerinde yapılan dış cephe yalıtım uygulamasına deniyor.2000 yılından beri zorunlu olan mantolamanın ücretleri malzemeye,yere göre değişiklik gösteriyor.İşte mantolama fiyatları 2015!

Mantolama yapmamanın cezası nedir?

Resmi Gazetede 2000 yılında yayınlanan Enerji Verimliliği Yönetmeliğince yeni binalara mantolama zorunlu hale getirildiği biliniyor.Peki mantolama yapmamanın cezası nedir?İşte mantolama yapmanın cezası..

Sitede mantolama zorunlu mu?

Posta Gazetesi Ekonomi sayfası köşe yazarı Tamer Heper'in bugün ki köşe yazısında site bloklarında mantolama zorunluluğu ile ilgili okuyucusunun sorusunu cevaplandırıyor.

Yalıtımı olmayan binalara belediyelerden kolaylık!

Kentsel Dönüşüm Süreci'nde Dış cephe yalıtımının (mantolama) zorunlu hale getirilmesi, enerji kimlik belgesi alma zorunluluğu Belediyeleri harekete geçirdi. Evine mantolama yaptırmak isteyenlere ruhsat kolaylığı sağlanıyor

Mantolama yaptırmayan dairesini satamayacak!

Mantolama, Kentsel Dönüşüm Süreci'nde binalarda zorunlu hale getirildi. Buna göre; binasına mantolama yaptırmayan dairesini satamayacak. 2000 yılından bu yana yeni yapılar için ısı yalıtımı yaptırma zorunluluğu bulunuyor.

Sitede mantolama zorunlu mu Haberi

Sitede mantolama zorunlu mu

Ben yedi senelik bir binada daire sahibiyim. Sitedeki bir blokta yakın akrabalarımla oturuyorum ve 12 bloğun yedi dairesi biz akrabalara ait. Site yöneticisi bizim blok da dahil mantolama yapmamız gerektiğini söyledi. Bizim bloğa da "Mantolama yapacaksınız" diye baskı uyguluyor. Yapmazsak evimi satamazmışım, ceza görürmüşüm vs. Oysa bizim binalar yapılırken dış cephe iki kat tuğla arasına strafor konularak izole edildi. Bu yöneticinin bizim bloğa müdahalesi söz konusu olur mu? • M.Ç.


Site şeklinde yapılan tesislerde site yönetimi ortak alanlar ve tesisler için söz sahibidir. Blokların problemleri ile blok yönetimi ilgilenir. Bu nedenle de sizin bina için karar verilmesi gerektiğinde bu karan sizin bloğunuzun yönetimi verecektir. Bu nedenle site yönetiminin sizin bloğa bu konuda müdahalesi söz konusu değildir. Bu birinci husus. İkincisi;...