09 / 05 / 2024

Sitede oturan kiracı hangi giderlere katılmalı

Sitede oturan kiracı hangi giderlere katılmalı

Kiracıların sitelerde sorumlu olmadığı kadar sorumlu olduğu hususlar da bulunuyor. Kiracılar nelerden sorumludur? Peki, sitede oturan kiracı hangi giderlere katılmalı? Sitede oturan kiracı neleri ödemez?

Mağdur ev sahiplerinin tepkisi dinmiyor: 400 metrekarelik evde 2.600 TL'ye oturan zengin kiracıma ben bakıyorum!

Ev sahipleri yüde 25 kira zammı sınırı sebebiyle, kiracılarının evlerinde neredeyse bedavaya oturduğuna dikkat çekiyor. İşte X'te konu ile ilgili yapılan o paylaşım ve ev sahiplerinin yorumları...

Boğaz manzaralı evde 7 bin TL kira ödeyen kiracısına, ev sahibinden isyan! Evime çöktü!

Kiracı ev sahibi arasında büyük gerginliğe sebep olan kira bedellerine bir yenisi eklendi. Bir ev sahibi, Boğaz manzaralı evinde oturan kiracısının  7 bin TL kira ödediğini söyledi. Ev sahibi 'evime çöktü' diyerek isyan etti...

Kızının arkadaşının evine sığınan anne: Kadıköy'deki evimde 5 bin TL'ye oturan kiracım, şimdi Maldivler'de tatilde!

Konut kiralarında yaşanan yüzde 25 sınırı sebebiyle mağdur olan bir ev sahibi, uygun ev bulamadığı için kızının arkadaşının evine sığındığını, kiracısının ise Maldivler'de tatilde olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Apartmanda gürültü yapmanın cezası var mı?

Son günlerde ev sahibi ve kiracılar arasında yaşanan sıkıntılar gündemdeki yerini koruyor. Buna göre, milyonlarca ev sahibi ve kiracıyı ilgilendiren kritik karar bir daha  açıklandı. Uygulanacak yasak apartmanda ve sitede oturanlar ve kurullara uymayan herkese ceza geleceği belirtildi.

Riskli binada oturan kiracılar aman dikkat: Kentsel dönüşüm için başvuru yapamazsınız ama ihbar edebilirsiniz! 

Riskli binada oturanlar için yeni yasanın ardından yol haritası belli oldu. Söz konusu yasada riskli bina tespitinde kiracıya başvuru hakkı verilmiyor. Ancak Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na ihbar yapılabiliyor. İşte ayrıntılar...

Ünlü iş adamı 60 bin TL'ye oturan kiracısını hava parası vererek çıkardı! Evinin yeni kira bedeli ise dudak uçuklattı

Ünlü işadamı Fırat Yiğit, İstanbul'un Bebek semtinde 60 bin liraya oturan kiracısını çıkarmak için 2 milyon TL hava parası vermeyi teklif etti. Kiracı ise kabul etti. İşadamı, aynı evi tekrar kiraya verecek. Evin yeni kiralık bedeli ise görenlerin dudağını uçuklattı...

Lüks sitede kaçak inşaat! Kiracı oldukları eve ruhsatsız eklenti yaptılar

İstanbul Sarıyer’de, konumlanan bir sitede iddiaya göre kiracı olarak sitede ikamet eden kiracılar yapıya ruhsatsız eklenti yaptı. İnşaat 4 kez mühürlenmesine rağmen pes etmediler. İşte detaylar...

Kiracılar bu olanaktan haberiniz var mı? Çift kira parası alabilirsiniz

Son depremin ardından, özellikle İstanbul başta olmak üzere birçok şehirde, kentsel dönüşüm çalışmalarına sürat verilmiştir. Bu aşamada, evlerinde oturan kiracıların da hakları bulunmaktadır fakat birçok kiracının bu haklardan haberi yoktur.

Kirada oturan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?

Kirada oturan pek çok kişinin aklını kurcalayan sorular elbette ki vardır. Ancak bu durumun tersi olursa ne olur? Yani “Kirada oturan ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi?” İşte bu ve benzeri soruların yanıtları!

200 kiracısını icraya verdi, ev sahibinin oyununu avukat ortaya çıkardı

Ankara'da bir sitede 200 kiracısına 5 yıl geriye dönük olarak TEF-TÜFE zam oranı farkı isteyen ve kiracıları hakkında icra işlemi başlatan ev sahibinin oyunu mahkemede ortaya çıktı.

Hükümet konut kiralarında yüksek zam taktikleri için harekete geçti! Aynı anda aynı oranda yapılacak

Konut kiralarındaki yüksek artışlar ev sahiplerinin uzun süredir kirada oturan kiracılarını evden çıkarıp yeni kiracı bulma arayışına itti. Evi boşaltınca yeni kiracıya evi mevcut fiyatın 2-3 katına vermek isteyen ev sahiplerine karşı hükümet harekete geçti.

Kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Aidat, bir apartman ya da sitede sunulan hizmet ve ortak alanların masrafları için tahsil ediliyor. Bazı sitelerde aidat için yüksek rakamlar isteniyor. Peki, kiracı aidata itiraz edebilir mi?

Ev sahibi kiracısını istediği zaman çıkarabilir mi?

Yüksek bedeller ile mülklerini kiraya vermek isteyen ev sahiplerinin uyguladığı yeni yöntem pes dedirtti. 5 seneden az süre oturan kiracıyı çıkartmak isteyen konut sahipleri “hülle” yöntemine yöneliyor.

Sitede oturan kiracı hangi giderlere katılmalı Haberi

Sitede oturan kiracı hangi giderlere katılmalı

Sitede oturan kiracı hangi giderlere katılmalı?

Kiracıların sitelerde sorumlu olmadığı kadar sorumlu olduğu hususlar da söz konusu oluyor. Sitelerde  yapılacak köklü değişiklikler, kiracıyı ilgilendirmiyor. Sitenin kendisinde yapılan kalıcı değişikliklerin masrafı ev sahibi tarafından karşılanıyor.


Bu nedenle kiracının genel giderlere katılması gibi bir durum söz konusu olmuyor. Kiracı, genel giderlerden ziyade günlük giderleri karşılıyor.


Kiracının ödemesi gereken diğer masraflar arasında konutta kendi zevkine göre yaptırdığı giderler bulunuyor. Örneğin bir zorunluluk gerektirmediği halde kapıların değiştirilmesi sonucu ortaya çıkan masrafları kiracı öderken; kapıların kullanılamaması, kullanılacak durumda olmaması durumunda değiştirilmesi sonucu ortaya çıkan masrafları ise ev sahibi ödüyor. 


Kiracının ödemekle yükümlü olmadığı giderler arasında ise, anayapının temel giderleri bir başka deyimle demirbaş giderleridir ki buna ait giderler oluyor. Bu giderler daire sahibi tarafından ödeniyor.


Aidat zammı nasıl...