29 / 04 / 2024

sitelerde aidat miktarını neler etkiler

sitelerde aidat miktarını neler etkiler

Konut sitelerinde aidatlar, personel-malzeme ve enerji ile idari giderlerin yönetim planında belirtildiği şekilde bağımsız bölüm başına bölünmesi ile aylık olarak belirlenir. Peki sitelerde aidat miktarını etkileyen değişkenler nelerdir?

Apartmanlarda yapılan aidat zammı iptal edilir mi?

Apartmanlarda ve sitelerde aidat zamları yeniden gündeme gelmeye ve araştırılmaya başlandı. Buna göre, yıllık planlamalar doğrultusunda apartmanlarda aidatlar yeniden zamlanacağı belirtiliyor. Peki yapılan aidat zammını iptal edilir mi? İşte haberin detayları...

Apartmanlarda ve sitelerde aidat krizi! Her daire eşit aidat mı öder?

Son zamanlarda apartmanlarda ve sitelerde aidat sorunu yeniden gündeme geldi. Apartmanlarda veya sitelerde aidatlar tutarları belirlenirken hangi kriterler göz önüne alınıyor. Peki, her dairenin eşit aidat ödemesi mümkün mü? İşte detaylar...

Meteoroloji açıkladı! Ekim'de Marmara'da yağışlar ortalamanın yarısında... 

Marmara bölgesinde ekim ayında yağışlar uzun senelerin ortalamasına göre yarı yarıya geriledi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü verileri kapsamında Marmara Bölgesi'nde ekim ayı yağış miktarının uzun yıllar ortalamasında (1991-2020), metrekareye 72 milimetre olarak kayıtlara geçildi. İşte haberin ayrıntıl

Yerinde dönüşümde flaş gelişme! Bakan Özhaseki kredi ve hibe miktarının artırıldığını açıkladı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, "Yerinde Dönüşüm" kampanyasına ilişkin son dakika açıklamasında bulundu. Özhaseki, deprem bölgesindeki projelerde hibe ve kredi miktarının konutlar için arttığını bildirdi. 

SGK’nın icra dosyası 7 yılda 6 milyonu aştı! 782 bin araca haciz kondu!

SGK’nın icra dosyalarının sayısı 7 senede 6 milyonu, alacak miktarı da 112 milyar TL’yi aştı. Kurum, ilgili miktarın yalnızca 43 milyar 93 milyon TL’sini alabildi.

Emeklilerin gözü aynı anda aynı yere çevrildi. O banka promosyon miktarlarını güncelledi. Hemen öğrenin

Emekli vatandaşların gözü tek bir yere çevrildi. Yüksek promosyon veren bankalardan biri, promosyon miktarını güncelledi.

ING’den diğer bankaları kıskandıracak promosyon miktarı. Bu rakama yükselttiler

ING Bank diğer bankaları kıskandıracak bir promosyon miktarı açıkladı. İşte ING Bank tarafından açıklanan promosyon miktarının detayları.

Kocaeli'deki patlama hububat fiyatlarını etkileyecek mi? TÜRİB Genel Müdürü Ali Kırali açıkladı!

Türkiye Ürün İhtisas Borsası Genel Müdürü Kırali yaptığı açıklamada TMO silosundaki patlamadan etkilenen hububat stok miktarının Türkiye için büyük bir miktar olmadığını dile getirerek, iç piyasada buğday başta olmak üzere hububat fiyatlarının etkilenmesinin mümkün olmadığını söyledi.

ING Bank'tan Ağustos ayı müjdesi. Yeni emekli promosyon rakamını açıkladılar

Ağustos ayına girmemizle birlikte bankalar da emeklilere ödeyeceği promosoyon miktarını açıklamaya devam ediyor. O açıklamayı yapanlardan biri de ING Bank oldu.

Halkbank'tan flaş açıklama. Verdikleri para miktarını duyanlar kulaklarına inanamadı

Halkbank'tan vatandaşlara yönelik önemli miktarda kredi ödemesi gerçekleştirilecek. Banka tarafından verilecek kredi miktarını duyanlar kulaklarına inanamadı.

Garanti Bankası emekli promosyon miktarını açıkladı. Asıl büyük yarış şimdi başlıyor

Garanti Bankası tarafından emekli promosyon miktarına ilişkin açıklama yapıldı. Banka, emekli promosyonu olarak ne kadar vereceğini açıkladı.

Şampiyonlar Liginin finalinin ülkemize kazandıracağı döviz miktarı belli oldu!

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Şampiyonlar Liginin finalinin ülkemize kazandıracağı döviz miktarını açıkladı. İşte detaylar!

O isim Temmuz 2023 Asgari ücret ve en düşük emekli aylığı zam miktarını tek seferde açıkladı! Hemen bakıp öğrenin!

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun bu hafta toplantı yaparak Temmuz ayındaki asgari ücret zammını belirleyecek. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, 2023 Temmuz asgari ücret ve en düşük emekli aylığına yapılacak zam miktarı hakkında son dakika bilgileri duyuruldu.

sitelerde aidat miktarını neler etkiler Haberi

sitelerde aidat miktarını neler etkiler

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'sitelerde aidat miktarını etkileyen değişkenler' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı..


Konut sitelerinde aidatlar, sitenin güvenli-temiz-bakımlı olması maksadı ile personel-malzeme ve enerji ile idari giderlerin yönetim planında belirtildiği şekilde bağımsız bölüm başına bölünmesi ile aylık olarak belirlenir.


Aidat miktarı şunlara bağlı olarak siteden siteye değişebilir;

1-) Yönetim becerisi

2-) Arsa büyüklüğü ve peyzaj alanı/çeşitliliği

3-) Sosyal donatı miktar ve çeşitliği

4-) Blok/daire yoğunluğu

5-) Daire-bağımsız bölüm sayısı

6-) Site araçlı-yaya giriş sayısı

7-) Otopark cinsi ve sayısı

8-) Personelin kadrolu veya taşeron olması

9-) Hizmetlerin dışarıdan veya iç imkanlarla alınması

10-) Daire içlerine hizmet verilme oranı

11-) İmalatçı firmanın desteği ve marka kaygısı

12-) Yönetim planının aidat ile ilgili maddeleri

13-) Makine ekipman sayısı

14-) Kiralanabilir ortak alan varlığı ve sayısı


Web: www.konutsitesiyonetimi.com


Nihat DÖNMEZ

Site Yönetimleri Danışmanı

Makine Mühendisi-Emlak Müşaviri-...