16 / 05 / 2024

sitelerde engelli park yeri

sitelerde engelli park yeri

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez 'sitelerde engelsiz yaşam' konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Kumluca’da park alanına yapılan kaçak ev yıkılıyor!

Antalya Kumluca’da park alanına kaçak olarak inşa edilen ev yıkılacak. Evde yaşayan kiracı Şahin Erbay: “Hurdacılık yaptığım ve zihinsel engelli 4 çocuğum olduğu için kimse ev vermiyor, çaresizim.” dedi.

Ankara Pursaklar'a 2 dönümlük engelsiz park yapıldı!

Pursaklar Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Saray Mahallesi'ndeki 2 dönümlük alanda Engelsiz Park yaptı. Engelli vatandaşların rahatlıkla gezip dinlenebileceği, çocukların oyun alanlarda keyifli vakit geçireceği yeni bir park Saray'da inşa edildi.

Karaman Engelli ve Emekli Dinlenme Evi hizmete girdi!

Karaman Belediyesi Türk Dili Parkı'nın içerisinde bulunan binayı Engelli ve Emekli Dinlenme Evi olarak düzenledi. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bünyesinde hizmet verecek olan Engelli ve Emekli Bakım Evinde ihtiyacı olan herkesin yararlanabileceği belirtildi.

Ankara Pursaklar'a engelli parkı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Pursaklar’da yapılan Engelli Parkı, hizmete açıldı. Parkın açılışına; Büyükşehir Belediyesi Pursaklar Bölge Başkanı Hamdi Kesgin de katıldı...

Keçiören Belediyesi Engelsiz Park hizmete açıyor!

Keçiören Belediyesi'nin hizmete açtığı "Engelsiz Park" engelli çocuklar ile diğer çocukların birlikte oyun oynamalarını sağlayarak engelleri ortadan kaldırdı.

Konya Çumra'da 2015'te 52 park yapıldı!

Konya’nın Çumra İlçe Belediyesi tarafından 2015 yılında ilçeye 52 yeni park kazandırıldı. Başkan Oğuz, engelli çocuklarında faydalanabilmesi içinde şehir merkezinde parkların bir tanesine engelsiz oyun grubu yapıldığını söyledi.

Nilüfer’in 235’inci parkı Odunluk’a!

Engelli çocukların gönüllerince oynayabilecekleri Nuri Nihat Aslanoba Engelsiz Parkı, Odunluk Mahallesi’nde hizmete açıldı. Nilüfer Belediyesi ve Aslanoba Ailesi işbirliğiyle hayata geçirilen park çocukları sevince boğdu

Keçiören Belediyesi Engelsiz Park projesini hizmete açtı!

Keçiören Belediyesi'nin hizmete açtığı Engelsiz Park, engelli çocuklar ile diğer çocukların birlikte oyun oynamalarını sağlayarak engelleri ortadan kaldırdı.

Nazilli'ye engelsiz park inşa edilecek!

Nazilli Belediyesi, engelli kullanıma uygun pergole, özel tasarımlı çeşmeler ve oturma grupları, kayganlığı önleyici kauçuk zemin üzerinde engelli fitness aletleri ve engelli oyun grubunun yer alacağı park için belediye kolları sıvadı.

Ayfon Sandıklı'da 24 yeni park yapılacak!

Sandıklı Belediyesi'nin Zafer Kalkınma Ajansı'na yaptığı "Sandıklı İlçesinde Herkes İçin Park Projesi" başvurusu kabul edildi. Proje her mahallede engelli, kadın ve çocuklar için oluşturulacak 24 adet parkı kapsıyor.

Efeler Belediyesi Hisler Parkı projesi için protokol imzaladı!

Efeler Belediyesi, Küçük Eller Büyük Umutlar Derneği (KEBUDER) ile engelli vatandaşlara özel ve Türkiye’de bir ilk olacak ’Hisler Parkı’ Projesi için protokol imzaladı.

Bursa Osmangazi'de Engelsiz Park yapılacak!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Dr. Ayten Bozkaya Spastik Çocuklar Hastanesi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret ederek çocuklara moral verdi. Dündar, hastane bahçesine engelli çocukların oynayabileceği özel bir ‘Engelsiz Park’ yapacaklarını m

Söke'de Engelsiz Park'ın açılışı gerçekleşti!

Söke Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen Engelsiz Parkı’nın açılışı yapıldı. Başkan Toyran; Engelli vatandaşlar öncelikli olarak düşünülerek yapılan Engelsiz Park’ın Söke’de bir ihtiyaç olduğunu vurguladı.

sitelerde engelli park yeri Haberi

sitelerde engelli park yeri

1-) Sitelerde, engellilerin  yaşamı için zorunluluk göstermesi hâlinde, proje tadili kat maliklerinin en geç üç ay içerisinde yapacağı toplantıda görüşülerek sayı ve arsa payı çoğunluğu ile karara bağlanır.


2-) Toplantının bu süre içerisinde yapılamaması veya tadilat talebinin çoğunlukla kabul edilmemesi durumunda; ilgili kat malikinin talebi üzerine bina güvenliğinin tehlikeye sokulmadığını bildirir komisyon raporuna istinaden ilgili mercilerden alınacak tasdikli proje değişikliği veya krokiye göre inşaat, onarım ve tesis yapılır.


3-) İlgili merciler, tasdikli proje değişikliği veya kroki taleplerini en geç altı ay içinde sonuçlandırır. 


4-) Komisyonun teşkili, çalışma usûlü ile özürlünün kullanımından sonraki süreç ile ilgili usûl ve esaslar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı ile Özürlüler İdaresi Başkanlığı tarafından müştereken hazırlanacak yönetmelikte belirlenmiştir..


5-) Bu işlerin giderleri, yeniliklerden faydalananlar tarafından, faydalanma oranına göre, ödenir.