03 / 05 / 2024

sitelerde yönetici ve denetici seçimleri nasıl olmalı

sitelerde yönetici ve denetici seçimleri nasıl olmalı

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "3 maddede sitelerde yönetici ve denetici seçimleri" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici kararları geçerli mi?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kat mülkiyeti olmayan konut sitelerinde yönetici seçimini ve nasıl karar alınacağını kaleme aldı.

Binalarda yönetici ve denetçi görevleri nasıl bırakılır?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde binalarda yönetici ve denetçi görevlerinin nasıl feshedilebileceğini kaleme aldı. 

Sitelerde Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu kuruluyor!

Sitelerdeki yönetimlerin fatura ve aidatlar ile haksız kazanç sağlayan şebekelere yönelik federasyonu kuruluyor. Yeni kurulacak federasyonun adı ise Tesis Yönetim ve Tedarikçileri Federasyonu' olacak.

Sitelerde yönetim planı nasıl alınır?

Posta Gazetesi Tamer Heper'e gelen soruda 20 senelik sitede yönetici seçildiğini ve elinde sitenin yönetim planının olmadığını belirten okuyucu, tapuya başvurduğunu, tapudan şahsen bu  işlemin yapılmadığı yanıtını aldığını aktardı. Okuyucu, yönetim planı için beklemenin gereği olup olmadığını sordu.

Apartmanlara mahkemeden yönetici atanır mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper'e gelen soruda 20 bağımsız bölümlü binada denetçi olduğunu belirten okuyucu, yeni yönetici seçimi için toplantı çağrısı yapıldığını ancak kimsenin gelmediğini söyledi ve yönetici seçiminin nasıl yapılacağını sordu.

Panora GYO 22 milyon TL'lik yönetici sorumluluk sigortası temin etti!

Panora GYO tarafından 8 Mayıs 2021 ve 8 Mayıs 2022 tarihlerini kapsayan dönem için toplam 22 milyon TL teminat tutarlı yönetici sorumluluk sigortası Chubb European Group Limited Şirketin'den temin edildi. 

Apartmanlarda yönetici nasıl seçilir?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamız dört dükkan ve dört mesken olmak üzere sekiz bağımsız bölümlü. Şu an seçilmiş bir yönetici yok. Bir kişiyi yönetici yaparsak bu geçerli olur mu? ' sorusunu cevapladı.

Diyarbakır'da site sakini ve yöneticisi arasında bıçaklı kavga: 3 ölü 1 yaralı!

Diyarbakır'da bulunan bir sitede yönetici ve site sakini arasında bıçaklı kavga çıktı. Kavgada site yöneticisi hayatını kaybetti.

2 maddede sitelerde yönetici görevleri!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "2 maddede sitelerde yönetici görevleri" konulu yazısını Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerde yönetici hangi zararlardan sorumlu?

Posta köşe yazarı Tamer Heper, 'Yönetici, kat malikleri kurulu kararı ile işçilere her yıl maaş dışında verilen dört ikramiyeden, işçi katkı payı kesip, elden net miktar ödemesine rağmen işveren katkısı dahil SGK katkı paylarını vermemiş. Yöneticiliğin sorumluluğu nedir' sorusunu yanıtladı.

Kat maliki dışındaki kimseler, yönetici olabilir mi?

Kat malikleri dışından seçilen yöneticinin dava ve icra takip işlemi yapabilmesi için kat malikleri tarafından kendisine bu konuda yetki verilmiş olması gerekiyor. Dışardan seçilen yönetici kat malikleri toplantısında oylamaya katılabiliyor.

Yönetici tek başına karar alabilir mi?

Posta yazarı Tamer Heper, 'Yazlık sitede daire sahibiyim. Yönetici, kendine göre kararlar alıp yazdı ve buna göre para talep ediyor. Bu karar nedeni ile dava açıldı ama dava sürerken dahi, yönetici aynı parayı istemeye devam ediyor. Bütün bunlar geçerli midir? ' sorusunu yanıtladı.

14 maddede sitelerde yönetici ve denetici ataması!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez, "Sitelerde yönetici ve denetici ataması" konusunu Emlakkulisi.com okurları için kaleme aldı. İşte Nihat Dönmez'in yazısı...

sitelerde yönetici ve denetici seçimleri nasıl olmalı Haberi

sitelerde yönetici ve denetici seçimleri nasıl olmalı


Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "3 maddede sitelerde yönetici ve denetici seçimleri" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...


1.Yönetici ve deneticiler kat maliklerinin hem sayı hem de arsa payı salt çoğunluğunca seçilir. Bir çok sitede katılanların oyu ile yapılan seçimlerle yönetici denetici atanmaktadır ve bir şekilde yönetim mahkemeye konu olunca bu durumdan dolayı alınmış kararlar, yapılmış işletme projelerinin  vs. hukuki varlığı tartışmaya konu olur.

 2. Yönetim plânında başka türlü düzenlenmedikçe, blok kat malikleri kurulu blok için, blok niteliğinde olmayan yapıların yer aldığı parseldeki kat malikleri kendilerine özgülenen ortak yer ve tesisler için, toplu yapı temsilciler kurulu ise toplu yapı kapsamındaki bütün ortak yapı, yer ve tesisler için yönetici ve denetçi atar.

3. Blok yöneticisi ve denetçisi, bloktaki...