28 / 04 / 2024

sivas Lota Gölü

sivas Lota Gölü

Sivas'ın Hafik ilçesindeki Lota Gölü'nün su seviyesi, bölgenin bugünlerde mevsim normallerinin altında yağış alması nedeniyle düştü. Gölün kıyısına gelen kimi vatandaşların, suların çekildiği bölümlerde yürüdüğü görüldü...

Gökpınar Gölü için imza kampanyası: İnşaat faaliyetleri durdurulsun!

Sivas’ın Gürün ilçesinde bulunan ve Doğal Sit Alanı olarak tescil edilmesi beklenirken inşaat başlatılan Gökpınar Gölü’nde yapılacak düzenlemeler için değiştirilen imar planına yapılan itiraz sonuçlanmadan Sivas Valiliği yeni bir imar planını onayladı.

Sivas Gökpınar Gölü’ne 'bungalov evler' projesi!

Sivas Valiliği, Gökpınar Gölü’nün alt kısımlarına doğal yapıya uygun olarak, yürüyüş alanları ve bungalov evler yapılacağını duyurdu. Proje hakkında konuşan Sivas Valisi Salih Ayhan, ''Göle zarar verecek bir uygulamaya asla müsaade etmeyiz" dedi.

Davut Gül kimdir?

1 Haziran 2016 tarihli atama kararı ile Sivas Valisi olan Davut Gül kimdir? Davut Gül, bugüne kadar hangi işlere imza attı? İşte Davut Gül..

Sivas Hafik Gölü'ne restoran yapılacak!

SİVAS İl Özel İdaresi, Hafik Gölü'nü turizme kazandırmak amacıyla başlatığı çalışmalarını hızlandırdı. Bu kapsamda, Hafik Gölü kenarına restoran yapılması amacıyla protokol imzalandı.

Van Gölü Ekspresi 5 ay sonra yeniden seferlere başladı!

Tatvan-Muş-Bingöl-Ankara arası tren seferleri, beş ay aradan sonra yeniden başladı. Tatvan-Muş-Bingöl (Kale)-Genç-Elazığ-Malatya-Sivas ve Kayseri güzergâhından Ankara’ya sefer yapan Van Gölü Ekspresi, Muş-Tatvan arasındaki demir yolu yenileme çalışmaları

Gökpınar Gölü ziyaretçi akınına uğruyor!

Sivas'ın Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü, turkuaz mavisi görünümü ve doğasıyla göz kamaştırıyor Sivas kent merkezine 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Gökpınar Gölü, adeta "doğal akvaryum"u andırıyor.

Hafik Gölü'nü kuraklık vurdu!

Sivas'ın Hafik ilçesine 2 kilometre uzaklıkta bulunan Türkiye'nin uluslararası öneme sahip 135 sulak alanından biri olan Hafik Gölü'nde kuraklığın etkisiyle su seviyesi büyük oranda düştü.

Hafik Gölü kuraklıktan etkilendi!

Sivas' ın Hafik ilçesine 2 kilometre uzaklıkta bulunan ve çok sayıda yabani kuşun yaşadığı Hafik Gölü'nde su seviyesinin düşmesinin ardından kuraklığı andıran görüntüler ortaya çıktı...

Dipsiz Göl ve Şelalesi ziyaretçileri bekliyor!

Sivas-Doğanşar karayolu üzerinde bulunan Dipsiz Göl ve yaklaşık 25 metre yükseklikten dökülen Dipsiz Göl Şelalesi, etkileyici manzarasıyla dikkati çekiyor. Dipsiz Göl ve Şelalesi, tabiî güzelliğiyle keşfedilmeyi bekliyor.

Gül World Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Gül World Gayrimenkul İnşaat Ticaret Limited Şirketi, Mehmet Gül tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 11 Haziran 2014 tarihinde Esenyurt, Sivas Kongre Caddesi'nde kuruldu.

Lota Gölü su seviyesi düştü!

Sivas'ın Hafik ilçesindeki Lota Gölü'nün su seviyesi, bölgenin bugünlerde mevsim normallerinin altında yağış alması nedeniyle düştü. Gölün kıyısına gelen kimi vatandaşların, suların çekildiği bölümlerde yürüdüğü görüldü...

TOKİ Küçükçekmece Göl Konutları'nın açık arttırması bugün yapılacak! 142 bin TL'ye!

TOKİ İstanbul Küçükçekmece Göl Konutları Kapsamında inşa ettirilen 15 adet konut,  bugün   gerçekleştirilecek Açık Artırma (teklif alma) ile satışa  sunulacak. Projede yer alan konutların fiyatları 142 bin TL'den başlıyor. Açık attırma Eskidji tarafından

Deniz Gül'ün mobilya sergisi Arter'de açıldı!

ARTER'DE ilk üç katta devam eden 'Beni Bağrına Bas' sergisine ek olarak bugün dördüncü katta Deniz Gül'ün '5 Kişilik Buffet' adlı yeni sergisi açıldı. 21 Ağustos'a dek sürecek sergi, Gül'ün ilk kişisel sergisi...

sivas Lota Gölü Haberi

sivas Lota Gölü

Sivas'ta son günlerde yaşanan kuraklık, Hafik ilçesinin 3 kilometre doğusunda yer alan ve jips kayalıklar içerisinde 2 kısımdan oluşan Lota Gölü'nü de etkiledi.


Dipten gelen kaynak sularıyla beslenen ve balık tutkunlarının uğrak mekanları arasında bulunan Lota Gölü'nde, su seviyesinin düşmesinin ardından kuraklığı andıran görüntüler ortaya çıktı. Gölün kıyısına gelen kimi vatandaşların, suların çekildiği bölümlerde yürüdüğü görüldü.


Hafik ilçesinde çiftçilikle uğraşan Ömer Akyüzem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Yağış olmadığı için göldeki su seviyesinin çekildiği izlerden belli. Bu aylarda su, bu kadar çekildiyse, yaz aylarında göl kurumaya döner. Göldeki balıklar ve ekinler açısından kuraklık endişesi taşıyoruz" dedi.


Hafik Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sinan Okuyan ise ilçede 2013 yılının sonbahar ve kış dönemiyle 2014'ün ilk aylarında mevsim değerlerinin çok altında yağmur ve kar yağışının...