09 / 07 / 2024

Sivil Toplum Kuruluşları Katma Değer Hareketi

Sivil Toplum Kuruluşları Katma Değer Hareketi

Katma değer yaratmada Sivil Toplum Kuruluşları (STK) da devrede. Türkiye'nin 10 bini aşan üyesiyle en büyük STK'ları arasında gelen TÜGİK, bu kapsamda taşın altına elini koymaya hazırlanıyor...

STK'lar "Tiny House"lara tepki gösterdi! Tiny House'lar tarım arazilerini işgal ediyor...

Edirne'de sivil toplum kuruluşları Tiny House'lara tarım arazilerini işgal ettikleri için tepki gösterdiler. Buna göre, Edirne Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Arabacı, "Bu şekilde tarım arazilerinin izinsiz olarak Tiny House adı verilen küçük evlerin kurulması sureti ile işgal edilmesi endişe vericidir

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu'ndan bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul açıklamasına tepki!

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu, bazı emekli amirallerin Kanal İstanbul projesi ile ilgili olarak yaptığı açıklamaya tepki verdi.

İsrailli sivil toplum kuruluşu: Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşası onaylandı!

İsrailli sivil toplum kuruluşu Peace Now (Şimdi Barış) Hareketi, Tel Aviv yönetiminin, işgal altındaki Batı Şeria'da bulunan yasa dışı Yahudi yerleşim birimlerinde 780 yeni konut inşasını onayladığını açıkladı.

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nden sivil inisiyatif çağrısı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), İzmir depreminden sonra binaların güçlendirilmesinde, yenilenmesinde, kontrol ve denetiminde rol sahibi olan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör oyuncuları ve meslek odalarını bu alandaki çalışmaları desteklemek üzere bir araya gelmeye çağırdı. 

Bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi!

Tesis yönetimi ve profesyonel bina yöneticiliği açısından sivil toplum kuruluşlarının önemi ve işleyişi kat malikleri dışından seçilen profesyonel yöneticilerin ve firmaların sayılarının artması ile de profesyonel yönetim ve entegre tesis yönetimi bir sektör haline geldi.

Türk STK’ların Sudanlı selzedeler için hayata geçirdiği Türk Köyü'ndeki konutlar teslim edildi!

Türk Kızılay ile Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) da aralarında yer aldığı sivil toplum kuruluşlarının (STK) Sudan'da geçen yıl selde evlerini yitirenlere yönelik olarak inşa ettiği evler teslim edildi.

STK'lardan 'Alan Yönetimi Yasası' önerisi!

Surizm sektöründe faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları (STK), mağduriyetlerin önüne geçilmesi için taleplerini dile getirdi. STK'lar doğal sit alanları için 'Alan Yönetimi Yasası' kurulması gerektiğini önerdi.

Stratonikeia Antik Kenti imar planı ile korunacak!

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Yatağan Belediyesi, sivil toplum kuruluşları ve bölge halkından oluşturulan komisyon, Stratonikeia Antik Kenti'nin korunması için imar planı hazırlayacak.

Muğla Stratonikeia Antik Kenti imar planlarıyla korunacak!

Muğla'nın Yatağan ilçesindeki 3 bin yıllık Stratonikeia Antik Kenti, uzmanlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinin katılımı ile oluşturulan komisyon tarafından hazırlanacak imar planıyla korunacak. 

Uzungöl'ün imar sorunu çözüm bekliyor!

Sivil toplum kuruluşları temsilcileri, dünyanın ve Türkiye'nin önemli turizm bölgeleri arasında bulunan Uzungöl'ün sorunlarının çözümü için yetkililere çağrıda bulundu.

Geleceğin en güzel 5 havalimanı nasıl olacak?

Dünya genelinde en güzel havalimanları seyahat otoriteleriyle yapılan anketlerle ve  mimar ve mühendislerinin öncülük ettiği sivil toplum kuruluşlarının deneyimli jürileri tarafından seçiliyor. Peki, Geleceğin en güzel 5 havalimanı nasıl olacak?

Hazineden kiralanan tesislerin süreleri 49 yıla uzatılacak!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Antalya'da sivil toplum kuruluşlarıyla bir araya geldi. Ersoy, Tarım ve Orman Bakanlığı ile Hazineden kiralanan tesislerin kiralama sürelerini 49 yıla uzatacaklarını belirtti.

Okmeydanı Dönüşüm projesine STK'lar sahip çıktı!

Okmeydanı’nda hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesine Sivil Toplum Kuruluşları da tam destek verdi. 

Sivil Toplum Kuruluşları Katma Değer Hareketi Haberi

Sivil Toplum Kuruluşları Katma Değer Hareketi

Katma değer yaratmada Sivil Toplum Kuruluşları (STK) da devrede. Türkiye'nin 10 bini aşan üyesiyle en büyük STK'ları arasında gelen TÜGİK, bu kapsamda taşın altına elini koymaya hazırlanıyor. Türkiye'deki firmaların inovasyon kültürüne sahip olmaları için çok sayıda etkinlik düzenlediklerini ve bu yöndeki çalışmaları desteklediklerini ifade eden TÜGİK Yüksek İstişare Konseyi Başkanı Erhan Özmen, "Türk iş dünyası olarak yeni bir hikâye yazmak zorundayız" dedi. Özmen, sözlerini şöyle sürdürdü: "STK olarak ana hedefimize katma değerli üretimi aldık. Bu kapsamda mutlaka 'ekonomi üst kurulu' oluşturulması gerektiğini düşünüyoruz. Ekonomideki tasarruf açığını sıcak para ile değil yatırımlarla kapatacak bir model oluşturmak mecburiyetindeyiz. Bunun dönüşümü için biz STK'lar elimizden geleni yapmaya hazırız. Aralık ayında kendi üyelerimiz arasındaki verimliliği artırmak için Antalya'da dev bir buluşma gerçekleştireceğiz. KOBİ'leri...