07 / 05 / 2024

sivriada projeleri iptal edildi

sivriada projeleri iptal edildi

Sivriada'da turistik tesis ve kongre merkezleri yapılmasını öngören ve adadaki doğal yaşamı olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle karşı çıkılan proje, mahkeme tarafından iptal edildi.

Kanal İstanbul güzergahındaki konut ihalelerinin tümü iptal oldu!

TOKİ, Kanal İstanbul çevresinde inşa edilecek Yenişehir için Arnavutköy’de etaplar şeklinde gerçekleştireceği konut projeleri için çıktığı 5 ihaleden 3’ünü geçen günlerde iptal etmişti. Geri kalan 2 ihale de dün iptal edildi.

Taksim'de tüm projeler iptal!

Kültür ve Turizm Bakanı Ersoy, "Kurul Taksim’le ilgili tüm projeleri iptal edince, bizim Bakanlığın hazırladığı ve sizin de beğenmeyip karşı çıktığınız proje de iptal edildi. Artık o proje de geçerli değil ve yapma şansımız kalmadı." dedi...

Galatasaray Florya ve Riva projeleri iptal mi?

Emlak Konut GYO, Galatasaray ile 2016'da imzalanan Riva ve Florya protokollerin feshi sürecine başlandığını açıkladı. Galatasaray tarafı, iki projenin ayrılarak Florya dahil edilmeden Riva projesi için yeni bir sözleşme talep ediyor...

Sivriada projesi iptal!

Sivriada’da yapılması planlanan otel, fuar ve kongre merkezi projesi Mahkeme tarafından iptal edildi. İmara karşı çıkan Adalar Savunması kararla büyük sevinç yaşadı...

Ümraniye-Göztepe Metro ihalesinin iptali isteniyor!

İBB eski başkanı Kadir Topbaş'ın metro projeleri iptal ediliyor. İBB, Ümraniye-Ataşehir-Göztepe Metro ihalesinin iptalini istedi. 

Sivriada imar planı iptal edildi!

Doğal ve arkeolojik sit alanıyken sitten çıkarılarak imara açılan Sivriada’da “fuar, kongre merkezi, marina, kafe ve restoran” gibi yapılaşma öngören planlar kamu yararına aykırı bulunarak iptal edildi.

Sivriada imar planları iptal edildi!

Doğal ve arkeolojik sit alanıyken sitten çıkarılarak imara açılan Sivriada’da “fuar, kongre merkezi, marina, kafe ve restoran” gibi yapılaşma öngören planlar kamu yararına aykırı bulunarak iptal edildi

Sivriada'da turistik tesis ve kongre merkezi projeleri iptal edildi!

Sivriada'da turistik tesis ve kongre merkezleri yapılmasını öngören ve adadaki doğal yaşamı olumsuz etkileyeceği gerekçesiyle karşı çıkılan proje, mahkeme tarafından iptal edildi.

Beyoğlu imar planı iptal edildi mi?

Beyoğlu Belediyesi iptal edilen planı uygulamaya geçti. Topçu Kışlası, Taksim Camii, Galatasaray otoparkı ve ihya projeleri yeniden gündeme geldi.

AOÇ'nin imar ve ulaşım plan projeleri iptal edildi!

Ankara 5. İdare Mahkemesi, AOÇ Koruma Amaçlı İmar, Ulaşım Planı ve Uygulama Projesi'ni oy birliğiyle iptal etti.

AOÇ'nin imar, ulaşım plan ve projeleri iptal edildi!

Ankara 5. İdare Mahkemesi, AOÇ Koruma Amaçlı İmar, Ulaşım Planı ve Uygulama Projesi 'ni iptal etti.

İşte ÇED muafiyetine kısmi iptal gerekçesi!

Belirli şartları taşımak kaydıyla bazı kamu yatırım projeleri ve bunların gerçekleştirilmesi için zorunlu olan yapı ve tesisleri ÇED uygulamasından muaf tutan düzenlemenin iptal gerekçesi Resmi Gazete'de yayımlandı

İzmir yat limanı projeleri iptal edildi!

Başkan Kocaoğlu, "İnciraltı’nı kabul etmiş, Karşıyaka yerine de Mavişehir’i önermiştik. Ama hiçbir zaman iptal talebimiz olmadı. Neden böyle bir karar alındığını İzmirliler gibi biz de çok merak ediyoruz" dedi.

sivriada projeleri iptal edildi Haberi

sivriada projeleri iptal edildi

AKP iktidarının seçim kampanyasında da yer alan Sivriada ve Yassıada'da turistik tesis ve kongre merkezleri yapımını içeren projenin Sivriada ayağı mahkeme tarafından iptal edildi. 


Adalar Savunması, Kültürel, ekolojik ve arkeolojik açıdan geri dönülmesi mümkün olmayan zararlar doğuracağı gerekçesiyle projeyi mahkemeye taşımıştı. 


İstanbul 3. Bölge İdare Mahkemesi Sivriada'da başlatılması planlanan proje hakkında bilirkişi raporu doğrultusunda iptal kararı verdi.


Adalar Savunması, aynı niteliklere ve bilirkişi raporlarına sahip Yassıada'daki projenin de iptal edilmesi çağrısı yaptı. 


İleri...