04 / 05 / 2024

Siyasal iktidar bize içeride ve dışarıda istikrar sunsun

Siyasal iktidar bize içeride ve dışarıda istikrar sunsun

Gayrimenkul sektörünün 2015’i rekor konut satışı, ama ‘bıçak sırtı kâr’ ile kapatacağını söyleyen GYODER Başkanı Aziz Torun, 2016’ya ilişkin ise daha temkinli: FED faizinin etkisi devede kulak, esas ülke risk notu önemli.

İktidar ve BİM arasındaki kavga borsaya yansıdı, hisseler çakıldı, piyasa değeri eridi

Borsa İstanbul'da işlem gören BİM hisseleri yüzde 6'dan fazla düyerken şirketin piyasa değeri de büyük bir erime yaşandı. BİM'in patronunun iktidar paydaşlarıyla yaşadığı tartışma sonrasında sosyal medyada da boykot çağrıları yapılmıştı.

Fatih Altaylı: İktidar seçim için İslam ülkelerinden yüklü miktarda para topluyor

Habertürk yazarı Fatih Altaylı iktidarın seçimi kazanmak için her şeyi göze aldığını dile getirirken İslam ülkelerinden yüklü miktarda nakit dolar transfer edildiğini ve bunun nasıl ödeneceğinin dahi hesaplanmadığını aktardı.

AK Parti iktidarından son dakika EYT açıklaması! Masada tek bir formül var! Diğer hepsini unutun

Milyonların sonucunu beklediği EYT ile ilgili son gelişmelerin vatandaşlar ile paylaşılması devam ediyor. AK Parti iktidarı ise konu ile alakalı olarak hemen hemen her gün Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili son durumu paylaşıyor. İşte detaylar…

İktidar 66 milyar doları nerede buhar etti? Ekonomi dünyası bunu konuşuyor

Dolar / TL geçtiğimiz günlerde yine 18 lirayı aşarken ekonomi piyasaları da iktidarın doların yukarı yönlü hareketini durdurmak için harcadığı parayı konuşuyor. Ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, bu yıl toplamda 66 milyar dolar satıldığını dile getirdi.

Kiralar gerileyecek mi İktidarın planı ne? Kirada oturanların geleceği bu habere bağlı

Tavan yapan kira ve konut fiyatlarına çözüm arayan iktidar kabine toplantısının ardından yeni formülünü açıkladı. Gelen şikayetlerin takip edildiğini belirten Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum fiyatların gerileyeceğini söyledi.

İktidarın 17.30’a dayanan doları düşürmek için hazırladığı gizli planı Bloomberg deşifre etti! Dolarda neler oluyor

Dolar kuru 17.30 seviyesine gelince iktidarın ekonomi yönetiminden yeni hamle geleceği iddia ediliyor.

Dolar AK Parti iktidarında nereden nereye geldi? 'Piyasaya umut oldu' denmişti işte son durum

AK Parti'nin 3 Kasım 2002 seçimlerinden tek başına iktidar olarak çıkması o gün doların 1 milyon 680 bin liranın altına inmesine neden olmuştu. Dolar AK Parti iktidarında 1 liradan 5 liraya 17 yılda, 10 liraya 3 yılda, 18 liraya ise 1 ayda çıktı! İşte detaylar...

Bize Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bize Gayrimenkul İnşaat Otomotiv Sanayi Ticaret Limited Şirketi Sarıyer’de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Bilal Korkmaz  tarafından kuruldu.

Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasına destek 2 milyarı aştı!

Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 'Biz Bize Yeteriz Türkiyem' kampanyasında bugüne dek 2 milyar 30 milyon 380 bin TL toplandığını bildirdi.

İnşaat sektöründen 'Biz bize yeteriz Türkiyem' kampanyasına dev destek!

“Biz bize yeteriz Türkiyem” kampanyası için tüm ülke destek verdi. Ülkenin her bölgesinden kampanyaya yağmur gibi destek yağarken, inşaat sektörünün önde gelen isimleri de bağışlarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Boğaz artık bize yetmiyor!

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Silivri ziyaretinde Kanal İstanbul hakkında önemli açıklamalarda bulundu.  Cumhurbaşkanı Erdoğan,"Boğaz artık bize yetmiyor" dedi...

Muhalefet ve iktidar arasında 'imar yasası' tartışması!

Muhalefet ve iktidar arasında iktidarın "reform" olarak tanımladığı yeni imar teklifi tartışması yaşanıyor.

Ekrem İmamoğlu: İstanbul 1453’ten beri bize emanet!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’la ilgili “Tüm gerekçeleriyle sıkıntılı bir iş.1453’ten beri de Fatih Sultan Mehmet bu şehri fethettiği günden beri de bize emanet. Biz, emanete ihanet etmek istemiyoruz” dedi.

Siyasal iktidar bize içeride ve dışarıda istikrar sunsun Haberi

Siyasal iktidar bize içeride ve dışarıda istikrar sunsun

2016’da iyimserlikle risk alacağız, biz ip üzerindeki cambaz gibi bu gözü karalığı yaparken siyasal iktidar da bize içeride ve dışarıda istikrar sunsun 15 yılın en çok gündem yaratan, en çok tartışılan, göz önünde olan sektörü. Türkiye’nin 2 seçim ve ağır bir siyasi gündemle geçirdiği 2015’i 1 milyon 250 binin üzerinde konut satışı yaparak rekorla kapatacak olan sektör, bu bahar havasını 2016’da da sürdürebilecek mi? Bu soruyu; aynı zamanda Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği’nin (GYODER) başında da görev yapan Torunlar GYO Yönetim Kurulu Başkanı Aziz Torun’a sorduk. Torun sektöre ilişkin beklentilerini ve Torunlar’ın 2016 planlarını anlattı:


- Sektör yılı rekorla kapatıyor, sektör ve Torunlar için yıl nasıl bitecek?


Rekor var, ama kâr bıçak sırtı. Bizim için en olumsuz durum kur artışları...