29 / 04 / 2024

Slovenya inşaat geri dönüşü

Slovenya inşaat geri dönüşü

Slovenya'da inşaat sektörü döngüsel ekonomiyle buluştu. Bölgede, inşaat sektöründen kişi başına 2 ton atık çıkarılıyor.

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden biriydi... İnşaat işçileri grev kararı aldı!

Doğu Avrupa’nın en büyük inşaat projelerinden birini hayata geçirmeye hazırlanan Slovenya’da işçiler grev kararı aldı.

İzmir'de 6 kişinin öldüğü otel inşaatındaki vinç kasasında son dakika gelişmesi! Tutuklu sanıklar tahliye edildi!

İzmir'de, otel inşaatında kule vincin devrilip 6 işçinin öldüğü, 3 işçinin yaralandığı olayda, 3'ü tutuklu 7 sanığın yargılandığı davanın duruşmasında mağdur ailelerden 5'inin daha şikayetini geri çektmesi üzerine, Tutuklu sanıklar, kontrol şartıyla tahliye edildi.

İngiltere'de inşaat sektörü kan kaybediyor! 13 yıl öncesine geri döndü!

İngiliz inşaat sektörü pandemiden bu yana en fazla küçülen sektör olarak kayıtlara geçti. Bu durum en son 2010'un üçüncü çeyreğinde yaşanmıştı. 

İnşaat demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir fiyatı resmen düştü! 19 Aralık 2022 demir fiyat listesi 

İnşaat maliyetlerinin fazla olmasından dolayı inşaat malzeme fiyatlarına gelen zamlar tek tek geri çekilmeye başladı. Bugün inşaat demir fiyatlarına büyük indirim geldi! 1 ton demir fiyatı resmen düştü! 19 Aralık 2022 demir fiyat listesi...

Aydınoğulları Metal İnşaat Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Aydınoğulları Metal İnşaat Geri Dönüşüm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta Osman Kaplaner tarafından kuruldu.

Yüksek faiz oranları inşaat sektörünü olumsuz etkiliyor!

Yüksek faiz oranlarıyla ilgili açıklama yapan Türkiye Hazır Beton Birliği (THBB) Yönetim Kurulu Başkanı Yavuz Işık, “Ekonomideki genişleme göstergelerine rağmen inşaatın görece geri kalmasının temel nedeni, yüksek faiz olarak görülebilir" dedi.

Zzem Gayrimenkul İnşaat Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi kuruldu!

Zzem Gayrimenkul İnşaat Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited  Şirketi Maltepe’de   10 bin TL sermaye bedeli  ile Mustafa Oğuz  tarafından kuruldu.

Slovenya inşaat sektörüne Türk müteahhit imzası!

Slovenya inşaat sektöründe Türk şirketleri için önemli ülkelerden biri.  Yapı Merkezi, Cengiz Holding, Özaltın Grubu gibi inşaat devleri, ülkenin en büyük ölçekteki müteahhitlik işlerini kazanıyor. 

İnşaat sektöründe faaliyet ve beklentiler arttı!

Türkiye İMSAD İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi Şubat 2021 sonuçlarına göre, Kovid-19 kısıtlamalarına ve sert mevsim şartlarına rağmen inşaat malzemeleri sanayisinde faaliyetlerdeki yükselişle birlikte erken bir geri dönüş oldu.

Metropol Metal İnşaat Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Metropol Metal İnşaat Geri Dönüşüm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Köksal Akıncı tarafından kuruldu.

Ankara'da inşaat şirketine 2 milyon TL'lik dolandırıcılık şoku!

Ankara’nın ünlü inşaat firması ADN Atlas Yapı’nın sahibi olan İş insanı Ahmet Kocaman, şirketi iş ortaklarından Veysel Altun’a devrettikten birkaç ay sonra geri aldı. Devir işlemlerinden sonra Kocaman, haciz memurlarını kapıda gördü.

Samsun'da Toybelen Sanayi Sitesi'nin inşaatı için geri sayım başladı!

Samsun'da inşa edilecek ve tüm illere örnek teşkil edecek olan Toybelen Sanayi Sitesi'nin inşaatı yıl sonunda başlayacak. İnşaatın süre ise 650 gün olacak.

Kadıoğlu 1001 İnşaat Geri Dönüşüm Nakliyat Oto Yedek Parça Petrol Sondaj Sanayi Ticaret Limited Şti. kuruldu!

Kadıoğlu 1001 İnşaat Geri Dönüşüm Nakliyat Oto Yedek Parça Petrol Sondaj Sanayi Ticaret Limited Şti. bugün Beylikdüzü'nde 600 bin TL sermaye bedeli ile Mehmet Yakut tarafından kuruldu.

Slovenya inşaat geri dönüşü Haberi

Slovenya inşaat geri dönüşü

İnşaat sektörü döngüsel ekonomi ile tanıştı. Slovenya'da atıklar geri dönüşüm teknolojisi kullanılarak başka üretim maddelerine dönüştürülüyor. Her yıl sadece Avrupa inşaat sektöründen kişi başına 2 ton atık çıkarılıyor. 


Yeniden Hayat projesini yöneten Alenka, konuyu "İnşaat sektörü ve mühendislik faaliyetlerinde büyük miktarda atık geri dönüştürülebilir. İnşaat atıklarının yüzde 70'ini geri dönüşüme soktuğumuzu belirtmek isterim" şeklinde açıkladı. 


Maribor'un güney batısında bulunan bir arazide atıklar hayata kazandırılırken, döngüsel ekonomiye de güzel bir örnek veriliyor. 


Mühendis Mitja Strajnar, "Buradaki beton parçalar yol asfaltı olmak üzere yeniden imal edilecek. Çelikler de başka ürünlerin ham maddesi olacak" sözleriyle tonlarca beton ve çeliğin tamamen geri dönüşüme gönderileceğini anlattı. 


Peki tam olarak hangi atıklar geri dönüşüme gidiyor? Geri dönüşüm ne kadar önemli ve her şeyden önemlisi bir atığı başka bir ürüne...