02 / 05 / 2024

soba yakmak

soba yakmak

Apartmanda kimi zaman malikler arasında anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Örneğin doğalgazlı bir apartmanda soba yakmak yasak mı? Apartmanda soba yakılır mı? Apartmanda soba yakmak yasaklanabilir mi?

Meteoroloji uyardı! İstanbul dahil olmak üzere 4 il için fırtına uyarısı...

Meteoroloji, İstanbul dahil 4 il için sarı kodlu uyarı, sağanak ve fırtına ile ilglii açıklama yaptı. İstanbul Valiliği de vatandaşlara, fırtına nedeni ile ulaşımda aksama, çatı uçması, soba ve doğalgaz kaynaklı zehirlemeler gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları için uyardı.

 Airfryer, kahve makinesi, ısıtıcı soba…  Bu aletler artık gözetim uygulamasıyla Türkiye’ye girecek!

Ticaret Bakanlığı’nın hazırladığı tebliğe göre, ücreti belli miktarın altındaki bazı ev aletlerinin ithalatında gözetim uygulaması başlatılıyor. Peki hangi cihazlar gözetime tabi olacak, neden gözetim getiriliyor?

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden çağrı: Kamuya iş yapan küçük ve orta ölçekli müteahhitler af yasası kapsamına alınsın

Türk inşaat sektörünün en köklü sivil toplum örgütlerinden Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB),çaresizlik içinde teminat mektuplarını yakmak zorunda kalan ve cezalı duruma düşen müteahhitlik firmalarının, af yasası kapsamına alınması çağrısını yaptı.

ŞOK Market’ten içinizi ısıtacak indirim! Bugün başladı! Queen Soba 299 TL… 5 Ocak 2023 Fiyat Listesi

ŞOK Market,  indirimli ürünlerini duyurdu.  İndirimde Queen Quartz Soba 1000W 299 TL’den, Sinbo ısıtıcı 199 TL’den satılacak. Peki diğer indirimli ürünler neler, fiyatları kaç TL? İşte detaylar…

Avrupa’da doğal gaz krizi artıyor! Elektrikli soba için Türkiye’nin kapısı çalındı!

Avrupa ülkelerinde doğal gaz krizi yayılmaya devam ediyor. Elektrikli soba talebinin arttığı Avrupa’dan Türkiye’ye soba siparişi yağıyor. İşte detaylar!

Kastamonu'da öğrenciler üşümesin diye kulübe yaptı!

Kastamonu'nun Azdavay ilçesine bağlı Sada köyünde yaşayan Halil Demir, taşımalı sistemle okula giden çocukların üşümemesi için yol kenarına yaptığı kulübede soba yakarak, bekleyen çocukların ısınmasını sağlıyor...

Gürz Enerji Danışmanlık Limited Şirketi kuruldu!

Gürz Enerji Danışmanlık Limited Şirketi Bayrampaşa'da 30 bin TL sermaye bedeli ile Adem Soba, Çağdaş Çakan ve Murat Karagöz ortaklığında kuruldu. 

Gamze Özçelik köy hayatını seçti!

Şehrin gürültüsünden bunalan ünlüler çareyi doğaya sığınmakta buluyor. Eski oyuncu Gamze Özçelik, soba başında çekildiği fotoğrafını "Köy hayatını seçti" notuyla paylaştı.

Gebze Fatih Devlet Hastanesi 28 Şubat'ta açılacak!

AK Parti Gebze İlçe Başkanı Haşan Soba, Fatih Devlet hastanesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Çalışmaların uzaması nedeniyle Gebze kamuoyunda tartışılan Hastane ile ilgili bilgilendirme de bulunan Soba, 28 Şubat 2017'de hastanenin hizmete açılacağını söyledi.

Caminin dini estetik değeri olmalı!

İstanbul’da yeni ilçelerde ya da eski semtlerin ara sokaklarında sıkışmış üst katı cami olarak kullanılan, çatısında soba borusuna benzeyen minareleriyle ortaya çıkan sakil yapılar dikkat çekiyor.

Doğalgaz kullanmayan iller!

Yeni inşa edilen binalardaki ısınma sistemi, doğalgaz oluyor. Baca sistemine sahip eski binalardaki soba kullanımları da doğalgaz hattının döşenmesi ile son buluyor. Peki henüz doğalgaz kullanmayan iller hangileri?

Doğalgazlı apartmanda soba yakmak nasıl yasaklanır?

Baca sistemi bulunan eski binalarda doğalgaz olmasına rağmen kimi malikler soba kullanımına devam edebiliyor. Ancak apartmanda soba yakılması yasaklanabiliyor. Peki, doğalgazlı apartmanda soba yakmak nasıl yasaklanır?

Doğalgazlı binada soba yakmanın cezası nedir?

Doğalgazlı binada sobanın kullanılmayacağı kararına rağmen kimi malikler doğalgazlı binada soba yakmaya devam edebiliyor. Peki, doğalgazlı binada soba yakmak yasak mı? Doğalgazlı binada soba yakmanın cezası nedir?

soba yakmak Haberi

soba yakmak

Apartmanda soba yakılır mı?

Apartmanlar uygulanan yönetim planı yönetim tarzını, kullanma maksat ve şeklini yönetici ve denetçilerin alacakları ücreti ve yönetime ait diğer hususları düzenliyor. 


Apartmanda kimi zaman malikler arasında anlaşmazlıklar yaşanabiliyor. Örneğin doğalgazlı bir apartmanda soba yakmak yasak mı? Apartmanda soba yakılır mı?


Apartmanlarda doğalgaz sisteminden önce, kullanılan baca sistemi ile konutlar soba ile ısınıyordu. Ancak, yeni inşa edilen yapılarda baca sistemi bulunmuyor.


Buna karşın eski binalarda baca sisteminin yer alması soba kullanımına izin verildiğini göstermiyor. Soba yakan vatandaşlar, belediyeye şikayet edilebiliyor.


Şikayet üzrerine, sobanın kaldırılması ve doğalgaz dışında başka yakıt kullanılmaması için tebligat imzalattırıyor.


Ancak yapılan uyarıya rağmen soba yakılması durumunda, zabıta para cezası kesebiliyor.


Ayrıca, yaşanan anlaşmazlıklar için apartmanın bulunduğu yerin Sulh Hukuk Mahkemesinde dava açılabiliyor.



Prefabrik evde soba yakılır mı?




Işıl Seren...