18 / 05 / 2024

SOCAR Power Enerji Yatırımları

SOCAR Power Enerji Yatırımları

SOCAR Petkim tarafından hazırlanan termik santral ve kıyı kapasite artışı planı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’ndan ön onayı aldı. Yeni imar planları ile ilgili süreç başladı.

Power Systems Enerji Tasarrufu Ürünleri Anonim Şirketi kuruldu!

Power Systems Enerji Tasarrufu Ürünleri Anonim Şirketi bugün Bakırköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile fevzi Sezer tarafından kuruldu.

Pg Power Enerji Limited Şirketi kuruldu!

Pg Power Enerji Limited Şirketi bugün Sarıyer'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Durukan,  Mehmet Durukan ve Mualla Selin Altıncıoğlu ortaklığında kuruldu. 

King Power Yenilenebilir Enerji Sistemleri Elektrik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

King Power Yenilenebilir Enerji Sistemleri Elektrik Ve İnşaat Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Fatih'te 100 bin TL sermaye bedeli ile Fırat Taş ve Wumaıerjıang Feılıpu ortaklığında kuruldu. 

AKSA Enerji, Madagaskar'da şirket kurdu!

Aksa Enerji Üretim AŞ, Madagaskar Cumhuriyeti'nde 120 megavat kapasiteli bir fuel-oil elektrik üretim santrali tesis etmek için Aksaf Power Ltd. adında bir şirket kurduğunu duyurdu.

SOCAR 18 milyar dolarlık yatırımla en önemli yatırımcılardan!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Azerbaycan devlet enerji şirketi SOCAR'ın Başkanı Rövnak Abdullayev ile SOCAR Türkiye ve Petkim Yönetim Kurulu Başkanı Vagıf Aliyev'i kabul etti.

Trend Power Commıssıonıng Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Trend Power Commıssıonıng Enerji Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fatih Mehmet Er tarafından 20 bin TL sermaye ile 21 Aralık'ta Ataşehir, Örnek Mahallesi, Ercüment Batanay Sokak'ta kuruldu.

Natura Power Enerji İnşaat ve Finans Anonim Şirketi kuruldu!

Natura Power Enerji İnşaat ve Finans Anonim Şirketi, Hasan Birol Türker Yönetim Kurulu Başkanlığı'nda 1 milyon TL sermaye ile 28 Ağustos'ta Bahçelievler, Merkez Mahallesi'nde kuruldu.

SOCAR Petkim'deki hisselerini satmayı planlıyor!

Azerbaycan'ın kamu enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı planlıyor. Açıklamaya göre Petkim hisseleri son iki yılda 1.8 liradan 4.35 liraya yükseldi, bu nedenle satılmak isteniyor.

SOCAR Petkim'deki hisselerini satacak!

Azeri enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı düşünüyor. SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev, Petkim hisselerinin bir kısmını satmayı planladıklarını söyledi.

Socar, Petkim'de hisse satmak istiyor!

Azeri enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı düşünüyor. SOCAR Başkanı Rovnag Abdullayev, Petkim hisselerinin bir kısmını satmayı planladıklarını söyledi.

SOCAR Petkim'deki hissesini satacak!

SOCAR'ın başkanı Rovnag Abdullayev Azerbaycan haber ajansı APA-Economics'te yer alan açıklamasına göre,Azerbaycan'ın kamu enerji şirketi SOCAR, Petkim'deki hisselerinin bir kısmını satmayı planlıyor.

Socar, Petkim'de hisse satıyor!

Socar Turkey Enerji, Petkim'de yüzde 1.6 payı TSP'de pay başına 4 TL'ye BCM Global Fund'a satacak.

ABD'li enerji şirketi Türkiye'ye jeotermal santrali kuracak!

ABD'li enerji şirketi New Generation Power International (NGPI), Türkiye'de yaklaşık 400 milyon dolar yatırımla, 100 megavat kapasiteli jeotermal santrali kuracak..

SOCAR Power Enerji Yatırımları Haberi

SOCAR Power Enerji Yatırımları

 Dünyanın en büyük petrol şirketlerinden biri olan Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi – SOCAR’ın Türkiye’de faaliyetleri yürüten kolu SOCAR Türkiye PETKİM Limanı’nda termik santral projesi ve liman kapasite artış planını bakanlığa sundu. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, sunulan yeni planı uygun bulurken çalışmalara onay verdi.

Şirketin “Value-Site” 2023 projeksiyonu çerçevesinde, enerji ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla, 2 Eylül 2011 tarihinde kurduğu SOCAR Power Enerji Yatırımları A.Ş tarafından yürütülen çalışmalar sürüyor. Bu kapsamda şirketin bakanlığa sunduğu  “Socar Power Termik Santrali-2 (660MWe/1.775MWt) ve Socar Power Kıyı Yapısı Kapasite Artışı { 50.000 DWT (150.000 DWT + 50.000 DWT = 200.000 DWT )} Entegre Projesi” için ÇED süreci başlatıldı.  Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın ön olur vererek kabul ettiği yeni  plan askıya çıkarken sürecin kısa zamanda tamamlanması bekleniyor.



Yeni...