01 / 05 / 2024

SOCAR Türkiye 2015

SOCAR Türkiye 2015

Kenan Yavuz dünkü ve bugünkü ekonomik dengelerin aynı olduğunu söyledi.SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz'dan seçim sonrası açıklama;

SOCAR Türkiye yönetim binalarında ve tesislerinde yeşil enerjiye geçiyor!

SOCAR Türkiye'den karbon ayak izinin azaltılması amacıyla yeni bir adım geldi. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; SOCAR Türkiye tarafından yönetim binalarının ve bazı tesislerin yenilenebilir enerjiyle kullanılmasına karar verildi.

Türkiye hazır betonda 6 yıldır lider!

Hazır betonla Avrupa'dan yaklaşık 100 yıl sonra tanışan Türkiye, 2015 yılında ürettiği 107 milyon metreküp hazır beton ile küresel ölçekte iddialı bir konumda bulunuyor.

SOCAR, Türkiye'de yatırıma devam edecek!

SOCAR Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Aliyev, "Bugüne kadar olduğu gibi gelecekte de Türkiye’deki yatırımlarımız artarak devam edecektir" dedi.

İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri!

Türkiye'nin vergi rekortmeni 2015 yılı için 45 milyon 157 bin 918 lira vergi tahakkuk ettirilen Semahat Sevim Arsel oldu. Peki kimler ne kadar emlak vergisi ödeyerek listeye adını yazdırdı? İşte Türkiye'nin 2015 emlak vergisi rekortmenleri...

2015'te Türkiye'de en çok konut satılan ilçeler!

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre 2015 yılında hangi ilin hangi ilçesinde kaç adet konut satışı yapıldı? İşte cevabı...

Türkiye'de yabancı yatırımcıların öncelikli tercihi gayrimenkul!

Türkiye, 2015 yılında 16.5 milyar dolarlık uluslararası doğrudan yatırım çekerek 2014'te 22. sıradan 20. sıraya yükseldi.

Vekon, Türkiye’nin 2015 yılı ihracat şampiyonları arasında!

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan 2015 yılının en başarılı markaları arasında, yaşam konteyneri, hafif çelik yapı ve yapısal çelik binaların tasarımını tek başına üstlenen Vekon yılın ihracat şampiyonları arasına girdi.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015 Sergisi Bursa'da açıldı!

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015' Sergisi, Bursa'da ikinci olarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde açıldı. Sergi 20 gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

Türkiye ekonomisi 2015'te yüzde 4 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2015 yılında tüm olumsuzluklara rağmen yüzde 4 ile tahminlerin üstünde büyüdü. Bu büyüme hızıyla Türkiye, G20 4'üncüsü oldu. Yüzde 2.4 büyüyen ABD'yi ve Avrupa ülkelerini geride bıraktı.

DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı!

DTZ Pamir&Soyuer tarafından Türkiye Gayrimenkul Pazarı hakkında hazırlanan DTZ Türkiye 2015 yılı 4. çeyrek raporu yayınlandı. En yüksek kira değeri geçen dönem ile aynı olarak Levent-Etiler bölgesinde 47 ABD dolar/metrekare/ay seviyesinde kaldı.

IKEA Türkiye son beş yılda 7,2 milyar Euro kurumlar vergisi ödedi!

IKEA Türkiye, "2015 mali yılında IKEA Group, faaliyet gösterdiği ülkelerde toplam 822 milyon avro civarında kurumlar vergisi ödemiş olup, bu ödediği tutar yaklaşık yüzde 20 efektif kurumlar vergisi oranına denk gelmektedir" açıklamasında bulundu.

Türkiye ev fiyatı artışında yedinci!

IMF'nin ‘Küresel Konut Gözetimi’ raporunda Türkiye, 2015 üçüncü çeyrek dönemine göre yüzde 10.4 oranla ev fiyatlarının en çok arttığı 7’nci ülke oldu. İşte ayrıntılar...

2015'te 36 milyon yabancı Türkiye’yi ziyaret etti!

Kültür ve Turizm Bakanlığı verilerine göre, 2015’te Türkiye’ye gelen yabancı ziyaretçi sayısı, önceki yıla göre yüzde 1.61 azaldı.

SOCAR Türkiye 2015 Haberi

SOCAR Türkiye 2015

SOCAR Türkiye Başkanı Kenan Yavuz piyasalarda panik gerektirecek bir durum olmadığını belirterek, "Yatırımlarımıza daha da hızlanarak devam edeceğiz. İlk günlerdeki karamsar tablonun kısa sürede dağılacağına inanıyoruz" dedi.



Milletvekili seçimleri sonrası piyasa yapısını ve Petkim'in hisse satışı iptalini değerlendiren Yavuz, seçimin ardından yaşanan borsadaki hızlı düşüşü beklemediklerini söyledi.


Yavuz, Petkim'de yatırımcılarına destek olmak amacıyla aldıkları hisselerin bir kısmını satmayı planladıklarını fakat borsadaki düşüş sebebiyle satışı yeniden planlayacaklarını dile getirdi.Türkiye'de yürüttükleri tüm projelerin 2018-2019'da realize olacağını vurgulayan Yavuz, "Bu kapsamda operasyona geçen güçlü şirketlerimizi borsa yolu ile halka açacağız" ifadesini kullandı.



Ekonomi piyasalarında dünkü ve bugünkü ekonomik dengelerin aynı olduğuna dikkati çeken Yavuz, "SOCAR olarak, Türkiye'nin geleceğine olan güvenimizde hiçbir şekilde en ufak bir kuşkumuz söz konusu değildir. Yatırımlarımıza daha da hızlanarak devam edeceğiz....