02 / 05 / 2024

Soçi hayalet şehir

Soçi hayalet şehir

TARİHİN en pahalı olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Soçi'den geriye hayalet bir şehir kaldı... Rus fotoğrafçı Alexander Belenkiy'in çektiği kareler aslında her şeyi tüm açıklığıyla ortaya koyuyor.

Bayraklı Şehir Hastanesi hasta kabulü için gün sayıyor!

İzmir'de inşasının ardından içerisindeki tıbbi cihazların kontrollerinin gerçekleştirildiği Bayraklı Şehir Hastanesi, hasta kabulü için gün sayıyor.

Emlak Konut GYO - THY Yenişehir Evleri 2. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO ve THY'nin Arnavutköy'de hayata geçireceği Yenişehir Evleri 2. Etap 1. Kısım için imzalar atıldı...

İŞKUR şehir hastanelerine çok sayıda personel alımı yapacak! İlanları görenlerin aklı başından gitti!

İŞKUR Türkiye’nin farklı şehirlerindeki şehir hastanelerine personel alımı yapacağını duyurdu. Birçok alanda yapılacak personel alımları için başvuru şartları ve detaylar belli oldu.

Şehir Hastaneleri KPSS’siz personel alıyor! İşte Şehir Hastanesi 2023 personel alımı detayları!

Şehir Hastanesi bünyesi altında çalışmak isteyen vatandaşlar için yeni iş ilanları geliyor. İşte Şehir Hastanesi 2023 personel alımı detayları!

Şehir hastanesine personel aranıyor! İşte Şehir hastanesi personel alım şartları!

Şehir hastanesinde çalışmak isteyenlerin beklediği gün geldi. Şehir hastanesi yeni bir ilan açtı. İşte o detaylar!

Şehir Plancıları Odası'ndan Kuşadası'ndaki imar değişikliğine dava!

Aydın Kuşadası'nda Güzelçamlı Mahallesi'nin imar planlarının sermaye için değiştirildiği öğrenildi. Şehir Plancıları Odası plan değişikliği ile ilgili dava açacak.

Maraş’taki taşınmazlar için envanter çıkarılıyor!

46 yıl sonra açılan ‘hayalet şehir’ Maraş’ta bulunan taşınmazların kimlere ait olduğunu ortaya çıkarmak için envanter çalışmasına başladı. Mini İHA’lar havadan çektikleri fotoğraflarla çalışmaları destekledi.

Şehir hastaneleri için 752.7 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödenecek!

CHP Milletvekili Fikret Şahin’in yaptığı hesaba göre, kamu özel işbirliği modelli şehir hastanelerinde yatak başı maliyet 24 milyon TL'ye ulaşacak. Hastaneler için 25 yıl boyunca kira ve hizmet bedeli adı altında yapılacak ödeme tutarı 752 milyar 794 milyon TL olacak. 

Kapalı Maraş'ın yıl sonunda açılması için düğmeye basıldı!

Kıbrıs'ta 1974 yılından bu yana kapalı olan 'Hayalet Şehir' olarak bilinen Kapalı Maraş'ın sivil yaşama açılması için düğmeye basıldı. çalışmalara başlandı. Ankara ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) yönetimi, 'askeri statüde' olan Maraş'ın statüsünün değiştirilmesi karar verdi.

Hayalet şehir 'Kapalı Maraş' için 46 yıl sonra ilk toplantı yapılacak!

Türkiye ile KKTC, Kapalı Maraş’ın açılmasına yönelik önemli bir süreci başlatma kararı verdi. Bu kararla 46 yıl sonra kapalı Maraş’ta ilk kez Maraş’ın açılmasına yönelik uluslararası hukukun da gözetildiği, “hukuki ve siyasi” kararların ortaya konulacağı bir toplantı gerçekleşecek...

'Hayalet şehir' Kapalı Maraş açılacak!

Yeniden açılması gündemde olan 'Hayalet şehir' için Türkiye ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti harekete geçme kararı aldı...

Maraş 10 yıl içinde açılacak!

KKTC Başbakanı Ersin Tatar, Ankara'da buluştuğu basın mensuplarıyla bir araya geldi. Tatar, 1974’ten bu yana kapalı olan ve ‘hayalet şehir’ olarak bilinen Maraş’ın 10 yıl içinde açılacağını söyledi.

Hayalet şehir 'Kapalı Maraş’ın açılması için süreç başladı!

KKTC hükümeti, 1974’ten beri kapalı olan ve ’hayalet şehir’ olarak bilinen Maraş’ın açılmasıyla ilgili yeni süreç başlattı. Ekip kapalı Maraş’a girerek, envanter çalışması yapacak.

Soçi hayalet şehir Haberi

Soçi hayalet şehir

TARİHİN en pahalı olimpiyatlarına ev sahipliği yapan Soçi'den geriye hayalet bir şehir kaldı... Rus fotoğrafçı Alexander Belenkiy'in çektiği kareler aslında her şeyi tüm açıklığıyla ortaya koyuyor. Şimdi akıllarda tek bir soru var? Rusya, bu hayalet şehri ekonomiye kazandırmayı başarabilecek mi yoksa ikinci bir Atina vakasıyla mı karşı karşıyayız?  


DOLULUK ORANI YÜZDE 5 


Fotoğraflar, Soçi Olimpiyatları'na özel olarak inşa edilen ve bir Olimpiyat Köyü'nü de bünyesinde barındıran Ro-

sa Khudor'da çekilmiş. Burası özellikle kayak ve snowboard yarışmaları için kullanılan bir dağ köyü. Sadece altı ay önce olimpiyat yarışları sırasında bu alan ana baba günüydü. Şimdi ise devasa bütçelerle yapılan restoranlar, oteller, turistik yerler sadece yüzde 5 dolulukla hizmet veriyor.  


51 MİLYAR DOLAR HARCADI 


Soçi Olimpiyatları, Rus Hükümeti'ne toplam 51 milyar dolara mal oldu....