06 / 05 / 2024

soğanlı riskli alan

soğanlı riskli alan

Yıldırım'daki yedi mahallenin ardından Soğanlı Mahallesi de Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edildi. Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar, toplam 43 hektarlık alanda kentsel dönüşümün kısa sürede başlayacağını söyledi.

Kartal Soğanlık 1/5000 ölçekli imar planı askıya çıkarıldı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Kartal ilçesi, Soğanlık Mahallesi, 12637 ada, 1 parsele ilişkin 1/5000 ölçekli 03.08.2022 tasdik tarihli Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Kartal Soğanlık 1/5000 ve 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığının resmi internet sitesinde yer alan bilgilere İstanbul İli, Kartal İlçesi, Soğanlık Mah. 10342 Ada 34 Parsele İlişkin 1/5000 Ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 Ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği askıda...

Kartal Kordonboyu ve Soğanlık Gümüşpınar Mahalleri uygulama imar planları askıda! 

Kartal Kordonboyu Mahallesi’nin bir kısmı ile yine 2016'dan günümüze kadar yapı ruhsatı alınamayan Soğanlık Gümüşpınar Mahallesi eski köy içi alanına ilişkin 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planları askıya çıktı.

Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değişti!

Bursa'da Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü, Nitelikli Koruma Alanı ve ‘Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak değiştirildi...

Bursa'daki Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya açılıyor!

Bursa'da yer alan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değiştirildi ve doğal SİT gitti ‘Kontollü kullanım alanı’ geldi. Park'ta yapılaşmanın da önü açıldı.

Kartal Soğanlık Mahallesi plan tadilatı askıda!

Kartal İlçesi, Soğanlık Mahallesi, 10680 ada, 1 parselin kuzey doğusundaki alanın bir kısmına ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı...

Bursa Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi için 68 bina yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına hız kesmeden devam eden Osmangazi Belediyesi, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında kalan riskli alandaki 5 katlı binayı kamulaştırarak yıktı.

Bursa Soğanlı, kentsel dönüşümle değerlendi!

Yatay şehirleşmenin örnek projeleri arasında yer alan Soğanlı Kentsel Dönüşümü, sosyal donatı alanları, mimari ve teknik özellikleri ile de Bursa’nın yükselen değeri oldu.

Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi'nde yıkımlar tamamlanıyor!

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, Soğanlı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında riskli bölgede boşaltılan binaların yıkım çalışmalarının yaklaşık 1 ay içinde tamamlanacağını dile getirdi. 

Kartal Soğanlık Mahallesi imar planı değişikliği askıda!

Kartal İlçesi, Soğanlık Mahallesi sınırları içerisinde Riskli yapı tespitlerinin bulunduğu bazı alanların imar planı değişikliği onaylanarak askıya çıktı...

Kartal Soğanlık Mahallesi 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Kartal İlçesi'ne bağlı Soğanlık Mahallesi'nde yer alan bir kısım teşcil dışı alana ilişkin imar planı bugün askıya çıktı..

Kartal Soğanlık'taki park alanı imara açıldı!

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş zamanında veto edilen imar dosyalarından Kartal Soğanlık'taki bir parkı imara açan plan değişikliğini İBB Meclisi üçüncü kez onayladı.

Kartal Soğanlık nazım ve uygulama imar planı tadilatı askıda!

İstanbul Kartal ilçesi Soğanlık'ta Sosyal Tesis Alanı, Cami, Park, Trafo ve Yol amaçlı hazırlanan imar planı tadilatı askıya çıkarıldı...

soğanlı riskli alan Haberi

soğanlı riskli alan
Yıldırım'daki yedi mahallenin ardından Soğanlı Mahallesi de Bakanlar Kurulu tarafından riskli alan ilan edildi. Osmangazi Belediye Başkan Mustafa Dündar, toplam 43 hektarlık alanda kentsel dönüşümün kısa sürede başlayacağını söyledi.
Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun'un 2. maddesi uyarınca, Soğanlı Mahallesi sınırları içerisindeki bazı bölgeler riskli alan ilan edildi. Bakanlar Kurulu'nun onayının ardından çalışmaların başlayacağını ifade eden Dündar, "Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na kararın alınması için başvurduk. Bu alanlar içerisinde rezerv alanları da bulunuyor. Şu anda proje aşamasındayız. Dönüşümün yapılacağı toplam alan 43 hektardır. Bu alanların büyük bölümü boş alanlardır. Bundan sonraki süreçte önce boş alanlara binalar yapılacak ardından vatandaşlar o evlere taşınacak ve sonrasında evler yıkılacak" diye konuştu.


Bursa...