01 / 05 / 2024

Söke kontu mağdurları dava

Söke kontu mağdurları dava

Aydın Söke'de 4 yıl önce yapımına başlanan 2 blok halindeki inşaattan ev satın alan 115 kişi, müteahhitin işi yarım bırakması sebebiyle mağduriyet yaşıyor. 

Ekrem İmamoğlu 'Sabit taksitle sosyal konut ürettik' dedi, vatandaştan yorum geldi: 'Darısı TOKİ mağdurlarının başına'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu yaptığı paylaşımda asgari ücretin altında ve sabit taksitle sosyal konut ürettiklerini söyledi. Paylaşıma TOKİ mağdurlarından da yorum gecikmedi...

TOKİ Eskişehir mağdurlarından açıklama: Yüzde 1 KDV ile 0,49 faizli sabit ödeme hakkımızı geri istiyoruz!

TOKİ Eskişehir mağdurları ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü'den konut teslimlerinde ve ödemelerde yaşanan sorunlarla ilgili son dakika açıklamaları geldi. İşte o açıklamalar...

DEVA Parti'li Evrim Rızvanoğlu'ndan kentsel dönüşüm mağdurlarına destek!

İstanbul Beşiktaş'ta kentsel dönüşüm mağdurlarıyla buluşan DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Evrim Rızvanoğlu, yerinde dönüşüm ilkelerine uygun davranılmadığını dile getirdi.

İmar yasası mağdurları: Plansız alanlarda 1-2 katlı, 200 metrekareyi aşmayan evlere izin verilsin!

İmar Yasasına Takılanlar Derneği (İYT Derneği) taleplerini tek tek sıraladı. Peki imar yasası mağdurları nasıl bir düzenleme bekliyor? 

TOKİ 100 bin sosyal konut mağdurlarından Murat Kurum'a tepki: Maliyet dar gelirliye kalıyor, davamızdan vazgeçmeyeceğiz!

TOKİ tarafından 2019'da başlatılan “100 Bin Alt Gelir Grubu Sosyal Konut Projesi” mağdurları, sorunların çözülmesini ve evlerine kavuşmayı talep ediyor. Mağdurlar, dönemin Bakanı Murat Kurum’un verdiği sözü hatırlattı ve davalarından vazgeçmeyeceklerini söyledi. 

İstanbul'da kentsel dönüşüm mağdurlarının tek isteği: Tapular verilmeden dönüşüm başlamasın!

İstanbul’da Mahalleliler Birliği’nin çağrısıyla İstanbul Büyükşehir Belediye binası önünde toplanan kentsel dönüşüm mağdurları, tapuları verilmeden kentsel dönüşüm ve planlamanın başlatılmamasını istedi.

İmar barışı mağdurlarından eylem: Yıkım değil çözüm istiyoruz!

Muğla’daki imar barışı mağdurları yeni bir eylem gerçekleştirdi. Büyükşehir, Menteşe belediyesi ve Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü önünde basın açıklaması yapan mağdurlar yıkım değil çözüm istediklerini söyledi

Staj mağdurları için sevindiren gelişme! Hayaller gerçek oluyor!

Bağ-Kur’lu esnafın 9 bin prim gününü SGK’lı yurttaşlar gibi 7200’e indiren düzenlemede hazırlıklar sürerken, dün TESK Başkanı ve Bakan Vedat Bilgin arasında kritik bir görüşme gerçekleştirildi ve staj mağdurları için önemli bir gelişme yaşandı. Böylece, staj mağdurları için düzenleme sinyali geldi.

Staj ve çıraklık mağdurlarına duyuruldu! Meclis tarih verdi!

Staj ve çıraklık mağdurları uzun bir süredir meclisten çıkacak haberi bekliyorlardı. İşte bu konuda yaşanan son gelişmeler!

Evim mağdurları faizsiz finansman sisteminden ayrılıyor! Sözleşmeler yenilenmiyor!

Evim mağdurlarının yüzde 60 ile 90'lık kısmının sistemden çıktığına dikkat çekildi. Peki Evim mağdurlarının son durumu ne? İşte ayrıntılar...

Bitrota mağdurları nasıl dolandırıldı?

Kayseri'de 1 milyar TL'lik kripto para vurgunu haberleri ile gündem olan Bitrota mağdurları, yaşadıkları süreçleri anlattı.

Gerçek Evim mağdurları haklarını arıyor!

600 milyon TL'lik vurgun yapıldığı iddia edilen faizsiz konut şirketi Gerçek Evim'in mağdurlarının hak arayışları devam ediyor. Firma nedeniyle mağdur olduklarını dile getiren vatandaşlar yaşadığı sıkıntılarını anlattı. 

İmar barışı mağdurları yeni düzenleme bekliyor!

Son dönemde yaşadıkları mağduriyetlerle sık sık gündeme gelen imar barışı mağdurları umutlu bekleyişlerine devam ediyor...

Söke kontu mağdurları dava Haberi

Söke kontu mağdurları dava

Müteahhit Yaşar Özbaş, Eylül 2017'de, Yenicami Mahallesi’nde 13’er katlı 2 bloktan oluşan 115 konutun inşaatına başladı. Sözcü'de yer alan habere göre; inşaatın temeli atıldıktan sonra da konutlar satışa sunuldu. 115 konut sözleşme ile satıldı. Ev alanlardan bazıları nakit ödeme yaparken bazıları kredi kullandı. Fakat, 18 ayda tamamlanacağı taahüt edilen inşaat, 2019'da durdu. 2 yıl bekleyen ebv sahiplerinden 6’sı geçen yıl Temmuz'da, Söke 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde ‘ayıplı mal’ davası açtı.

“DAİRELERİN TESLİM TARİHİ NİSAN 2019’DU”

Dava sürerken mağdurlardan Volkan Topçu, “2017 yılında daire aldım. Teslim tarihi Nisan 2019’du. Ancak 2 yıldan bu yana inşaata bir çivi bile çakılmadı. Buradan ev alan herkesin bir emeği bir hayali vardı. Ama şu anda kimsenin bir umudu kalmadı. Aralıksız her 15 günde bir müteahhidin ofisine...