05 / 05 / 2024

soma maden evleri

soma maden evleri

Soma’daki maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailesi başlarını sokabilecek bir ev istemişti. Devlet 90 dönüm arazi tahsis etti. İmar ve ruhsat işlemleri de tamamlandı. Her aileye iki daire verilecek..

Manisa Soma'da 8.5 milyon TL'ye satılık 11 adet gayrimenkul!

Soma Bel İnşaat Maden Tarım Gıda Sağlık Emlak San. ve Tic. A.Ş., Manisa Soma'da yer alan 11 adet gayrimenkulü 8 milyon 551 bin TL bedelle satışa çıkardı.

Soma Holding'in 58 ofisi icradan satıldı!

Beş yıl önce sahibi olduğu maden ocağında 301 işçinin hayatını kaybettiği Soma Holding'in Spine Tower’daki 58 ofisi icradan satıldı.

TOKİ Soma Konutları teslim ediliyor!

TOKİ Başkanı Mehmet Ergün Turan "Soma'daki maden faciasında ölen kardeşlerimizin ailelerine yönelik inşa ettiğimiz konutlarımızı önümüzdeki birkaç hafta içinde teslim etmiş olacağız" dedi.

Olive Sarıyer Evleri projesinde teslimler yaklaşıyor!

Sarıyer’in Maden Mahallesi’nde hayata geçirilen Olive Sarıyer Evleri’nin yüzde 95’i tamamlandı.

Olive Sarıyer Evleri'nde teslimler Aralık'ta!

Yapıdem Gayrimenkul imzası ile Sarıyer Maden Mahallesi’nde hayata geçirilen Olive Sarıyer Evleri'nde daireler Aralık ayında teslim edilecek..

Olive Sarıyer Evleri’nde satışlar başladı!

Sarıyer’in Maden Mahallesi’nde inşa edilen butik konut projesi Olive Sarıyer Evleri’nde lansmana özel satışların başladığı duyuruldu.

Olive Sarıyer Evleri'nde 4+1'ler lansmana özel fiyatlarla satışta!

Yapıdem Gayrimenkul tarafından Sarıyer’in Maden Mahallesi’nde inşa edilen butik konut projesi Olive Sarıyer Evleri’nde lansmana özel satışlar başladı. Dairelerin, Aralık 2017’de tamamlanması hedefleniyor.

TOKİ Soma 301 Konutları'nda kuralar çekildi!

Manisa'nın Soma ilçesinde Doğuş Holding tarafından yaptırılan 301 konut, kura çekimiyle maden faciasında hayatını kaybeden 301 madencinin ailelerine dağıtıldı.

Soma'daki madenci ailelerine evleri Kasım'da teslim edilecek!

Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ mecliste yaptığı konuşmasında Soma'daki madenci aileleri için inşası devam eden evlerin Ekim ve Kasım aylarında biteceğini söyledi..

Kocaeli Gebze'de adliye binasının inşaatı çöktü!

Kocaeli'nin Gebze ilçesinde, yeni adliye binası inşaatının iskelesinin çökmesi sonucu 2 işçi yaralandı. Edinilen bilgiye göre olay, Gebze Mevlana Mahallesi Soma Maden Şehitleri Caddesi'nde yapımı devam eden adliye binasının inşaatında meydana geldi.

Soma TOKİ Konutları Mart 2016'da tamamlanacak!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Soma çevre yolu ile maden şehidi ailelerine yaptırılan TOKİ konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi.

Soma Çevre Yolu ve TOKİ Konutları çalışmalarında son durum!

Soma Kaymakamı Ahmet Altıntaş, Soma Belediye Başkanı Hasan Ergene ve AK Parti Soma İlçe Başkanı Şeref Kavruk, Soma çevre yolu ile maden şehidi ailelerine yaptırılan TOKİ konutlarındaki çalışmaları yerinde inceledi

İzmir'de Maden Şehitleri Parkı yapı çalışmaları başladı!

Soma'daki maden kazasında hayatını kaybedenlerin anısına yapacağı Maden Şehitleri Parkı için çalışmalarına başladı. 5 bin 500 metrekare alana kurulacak olan kafeteryalar, ışıklı süs havuzu ve geniş bir yeşil alan olacağı bildirildi.

soma maden evleri Haberi

soma maden evleri

Manisa’nın Soma İlçesi’nde 13 Mayıs 2014 tarihinde meydana gelen ve 301 madencinin ölümüyle sonuçlanan facianın ardından gerek devlet kurumları gerekse özel sektör, yardım için harekete geçti. Yaşamını yitiren madencilerin yakınlarının en büyük sorunlarından birinin konut olduğu ortaya çıktı. Madencilerin ya aileleriyle kalabalık evlerde yaşamak zorunda kaldıkları, ya da yüksek banka kredileriyle kendilerine daire satın aldıkları ve onun borcunu ödemekte zorlandıkları saptandı.


Facianın ardından Doğuş Holding devreye girdi ve madenci ailelerine 301 konut yapıp dağıtmak için başvuruda bulundu. Bunun için Turgutalp Bölgesi’nde 40 dönümlük arazi tahsis edildi. İkinci konut projesini ise, Gaziantep Organize Sanayi Bölgesi gerçekleştirmek istedi. GOSB’ye de 50 dönümlük arazi gösterildi.


Tapusu bile tescillendi

Ancak her iki alanın da, imar planlarının olmaması, orman vasfını yitirmiş arazi durumunda bulunması nedeniyle önce arazilere...