06 / 05 / 2024

Soma madencilik

Soma madencilik

SOMA Madencilik’te tek sorumlu olarak Genel Müdür Ramazan Doğru’yu gösteren belgedeki imzalar sahte çıktı. Emniyet Kriminal, 4 Eylül’de açıkladığı raporunda incelenen imzanın Ramazan Doğru’ya ait olmadığını açıkladı.

Soma Holding'in hisselerine el kondu!

Tilaga Madencilik tarafından 2010 yılında yapımına başlanan Spine Tower istanbul projesi tamamlandı. Soma Holding'in İstanbul Maslak'ta müteahhitlik anlaşması imzaladığı Spine Towers projesindeki hisselerine bankalar tarafından el kondu.

Soma'da 91 hektar alana OSB kurulacak!

Tek geçim kaynağı madencilik olan Soma'nın kaderi OSB ile değişiyor. Bakan Işık, "91 hektarlık araziye kurulacak bölgeye şimdiden 13 yatırımcı başvurdu" dedi..

Soma'daki o imzalar sahteymiş!

SOMA Madencilik’te tek sorumlu olarak Genel Müdür Ramazan Doğru’yu gösteren belgedeki imzalar sahte çıktı. Emniyet Kriminal, 4 Eylül’de açıkladığı raporunda incelenen imzanın Ramazan Doğru’ya ait olmadığını açıkladı.

Soma'da acele kamulaştırma kararı!

Bakanlar Kurulu, Soma'daki madencilik faaliyetleri kapsamında bazı taşınmazların Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu tarafından acele kamulaştırılmasına karar verdi. Karar, Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte kamulaştırılacak o parseller

Akdesen Asfalt Danışmanlık İnşaat Madencilik Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Akdesen Asfalt Danışmanlık İnşaat Madencilik Petrol Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Enver Yeyrek tarafından 100 bin TL'lik sermaye il 9 Haziran'da Sultanbeyli, Sultown Sitesi'nde kuruldu.

İş güvenliği ve Soma paneli gerçekleşti!

301 işcimizin yaşamını kaybetmesine neden olan Soma Maden Ocağı Faciası sonrasında gündemin birinci sırasına İş Sağlığı ve Güvenliği konusu yerleşti. Mühendisler maden kazalarının önlenebilmesi detaylı bilgiler verdiler.

Esenler'de Soma Şehitleri Parkı'na fidan dikilecek!

Esenler Belediyesi'nin ilçede yeni doğan bebekler için Çevre Haftası'nda düzenlediği fidan dikme etkinliği bu yıl Soma'daki maden kazasında hayatını kaybeden 301 madenciye adandı. Fidanların dikileceği yeni parka Soma Şehitleri Parkı adı verilecek.

Ataşehir Belediyesi Çevre Şöleninde'nden Soma'daki öğrencilere tablet!

Ataşehir Belediyesi tarafından bu yıl 5.’ si düzenlenen Çevre Şöleninde, çevreci öğrenciler için organize edilen Maket Yarışmasında birinci olanlar hediyelerini Soma'da bulunan öğrencilere gönderdi.

Kardemir Karabük Demir Çelik Soma'daki madencilerin ailelerine yardım gönderdi!

Kardemir Karabük Demir Çelik Sanay ve Ticaret A.Ş. tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Kardemir Karabük Demir Çelik Soma'daki madencilerin ailelerine yardım gönderdi.

BLT Yapı Malzemeleri Orman Ürünleri Elektrik Kimya Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

BLT Yapı Malzemeleri Orman Ürünleri Elektrik Kimya Madencilik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Fikri Toker tarafından 10 bin TL'lik sermaye bedeli ile 29 Mayıs'ta kuruldu.

Akif Çağatay Kılıç: Soma'da gençlik merkezi kuracağız!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dün A Haber canlı yayınında önemli açıklamalarda bulundu. Soma'da kalıcı projeler yapmak istediklerini belirten Bakan Kılıç, Soma'ya bir gençlik merkezinin yapılacağı müjdesini verdi...

Soma Holding'e ait Işıklar Maden Ocağı'nda faaliyet durduruldu!

Soma Kaymakamı Mehmet Bahattin Atçı, Soma Kömürleri A.Ş' nin Soma bölgesinde işlettiği Işıklar'da da tüm üretim faaliyetlerinin İş Teftiş Kurulu Başkanlığınca durdurulduğunu bildirdi...

Ayşenur İslam: Soma'ya yapılacak siteye 301 Evler ismi verilmesi kararı kesin değil!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam, Soma'da hayatını kaybeden madencilerin aileleri için yapılması planlanan konutlara "301 Evler" adı verilmesine ilişkin resmi bir karar alınmadığını belirterek, "Somalılar nasıl isterse o isim olur" dedi.

Soma madencilik Haberi

Soma madencilik

SOMA’da 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasıyla ilgili yürütülen soruşturmanın ana delillerinde biri olan belgedeki imzanın sahte olduğu ortaya çıktı. Söz konusu belgede şirketin patronları Alp Gürkan ve Can Gürkan’ın, Genel Müdür Ramazan Doğru’yu, maden ocağında meydana gelebilecek her türlü iş kazası neticesinde mahkemeler nezdinde “münferiden (tek) sorumlu olacak kişi” olarak gösteriyordu. Kriminalde imzanın sahte olduğunun ortaya çıkmasından sonra soruşturma yeni boyut kazanırken, Alp Gürkan’ın birinci derecede şüpheli olarak soruşturmaya dahil edileceği öne sürülüyor.


KAZA ÖNCESİ KRİTİK DEVİR

Soruşturma dosyasına göre faciadan 5 ay önce, 10 yıldan uzun bir süre şirketin en üst düzey yetkilisi ve sorumlusu olan Alp Gürkan, bir iç yönerge ile yönetim kurulundan ayrılarak, yerine oğlu Can Gürkan’ı getirdi; şirkete yeni yönetim kurulu üyesi olarak ise Ramazan Doğru...