30 / 04 / 2024

Somali türk yol inşaatı

Somali türk yol inşaatı

Somali’de Türk şirketinin yol inşaatı şantiyesine yapılan intihar saldırısında iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı.

Türk müteahhitlere Madagaskar'dan davet!

Madagaskar, Türk şirketleri büyük fırsat oluşturuyor. Madagaskar Cumhuriyeti, gelecek yıllar içerisinde en az 7 milyar dolarlık yol, hastane, okul, ulaşım, sosyal konutun da içinde yer aldığı altyapı hizmeti gerçekleştirecek.

Türk Çimento Sektörü Karbon Yol Haritası yıl sonunda açıklanacak!

Yeni teknoloji kullanımı ve dijitalleşme alanlarında öncülük etmeyi hedefleyen Türkçimento, 20-21 Nisan tarihleri arasında sektörün ilk sanal konferans ve fuarı olma özelliğine sahip olan “DIGITALCEM”i gerçekleştiriyor.

Somali’de Türk inşaat şantiyesine saldırı!

Somali’de Türk şirketinin yol inşaatı şantiyesine yapılan intihar saldırısında iki Türk vatandaşı hayatını kaybetti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden konuyla ilgili açıklama yaptı.

Koronavirüs Türk çimento sektörünü nasıl etkiledi?

Deloitte Türkiye işbirliğinde “Yeni Koronavirüsün Türk Çimento Sektörüne Etkileri Raporu” hazırlandı. Rapor göre, sektörle ilgili yol haritası hazırlanacak. Sektör temsilcileri, ''2020 yılı bizim için asla kayıp bir yıl olmayacak'' diyor. 

Türk müteahhitlerin Libya'dan alacaklarını tahsil için 1 yıllık yol haritası!

Türk müteahhitler ile Libya arasında, bu ülkede yaşanan karışıklıklar sebebiyle oluşan ve yaklaşık 10 senedir süregelen alacak sorununun, iki ülke hükümetlerinin mutabakata varmasıyla 1 yıl içinde çözüme kavuşması bekleniyor.

Kazakistan'dan Türk inşaat şirketlerine yatırım çağrısı!

Kazakistan'da 2025 yılına kadar 24 bin kilometrelik yol ve 20 yeni hastanenin inşasının hedeflendiği bunun Türk inşaat ve sağlık sektörü şirketleri için büyük fırsatlar sunduğu bildirildi.

Türk inşaat işçileri özel uçakla Malta'ya çalışmaya gitti!

Malta'da Sis Enerji Üretim AŞ ve System İnşaat adına yol ve alt yapı, otel, konut, çarşı inşaatı ile yüzme havuzu projesinde çalışacak Türk işçiler, İstanbul Havalimanı'ndan uğurlandı

Somali'de bombalı saldırı: Türk inşaat şirketleri hedef alındı!

Somali'nin beşkenti Mogadişu yakınlarında bombalı araçla saldırı yapıldı. Saldırıda Türk inşaat şirketi çalışanları ve Somali polisi hedef alındı...

Ukrayna Başkanı Volodimir Zelenski'den Türk inşaatçılara övgü!

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Dnipro kentinde bir denetim sırasında yol inşaatlarındaki sorunlara değinerek, "Normal bir şirketle, mesela bir Türk şirketiyle çalışabilirsiniz. Bu işi onlara sipariş edin" dedi...

Türk müteahhitlerin gözü Libya ve Irak yol haritasında!

TMB Yönetim Kurulu Başkanı Mithat Yenigün, Türk müteahhitlerin 1972'de yurt dışında faaliyete başladıkları ilk ülkenin Libya olduğunu belirterek, "Libya'da Türk firmalarının yarım kalan projelerinin tutarı 19 milyar dolar" dedi.

İran'dan Türk inşaat şirketlerine davet!

İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, Türk inşaat şirketlerini İran'a yatırım yapmaya davet etti. İran'daki inşaat projelerinde Türk müteahhitleri imzası olacak.

İran'dan Türk müteahhitlere davet!

İran Yol ve Şehircilik Bakan Danışmanı Feridun Pirloren, Türk müteahhitlerini İran'daki inşaat projelerine yatırım yapmaya davet etti

Evonomi'den Türk yatırımcılara KKTC’de konut fırsatı!

Bayyurt Şirketler Topluluğu iştiraklerinden olan Evnomi, KKTC’de Türk gayrimenkul yatırımcıları için özel fırsatlar yaratıyor. Evonomi, Türk yatırımcılar için getirisi yüksek bir yol haritası hazırladı.

Somali türk yol inşaatı Haberi

Somali türk yol inşaatı

Somali’de bir Türk şirketinin şantiyesine dün sabah bomba yüklü bir araçla yapılan intihar saldırısında ikisi Türk vatandaşı beş kişi yaşamını yitirdi. Saldırı, başkent Mogadişu ile başkentin güneybatısındaki Afgoye arasında bulunan yolun inşaatına başlayan Türk şirketinin şantiyesine yapıldı. Saldırı sırasında 3 kişi olay yerinde hayatını kaybetti. 

TÜRKİYE’DEN KINAMA

Hürriyet'te yer alan habere göre; Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Somali’de yaşanan terör saldırısında hayatını kaybeden vatandaşlarımızın sayısı 2´ye yükseldi. Yaralanan 3´ü Türk 14 kişinin tedavisine Mogadişu Recep Tayyip Erdoğan Hastanemizde devam ediyoruz. Yaralı vatandaşlarımızın hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıyı şiddetle kınıyorum” açıklamasında bulundu. Dışişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamada, “Somali’de Türk şirketi çalışanlarını hedef alan bu menfur saldırıyı şiddetle kınıyor, yaralananlara acil şifa diliyor, dost ve kardeş Somali Hükümeti ile Somali halkının yanında olduğumuzu...