25 / 07 / 2024

Sömestr tatilinde ev kiraları

Sömestr tatilinde ev kiraları

Günlük ya da haftalık kiralanabilen evler sayesinde, geçen yıla göre 3 kat daha pahalı olan turizm tesisleri yerine geceliği 202 TL’den başlayan fiyatlarla muhteşem bir kayak tatili geçirmek mümkün.

Ev sahibi bir evi 17 kişiye kiraladı, kişi başına para aldı!

Kira bedellerinin fahiş rakamlara ulaşması sonrası, bazı evler kiracısız kaldı. Ev sahipleri ise boş duran evlerini biran önce kiraya verebilmek için farklı yöntemlere başvurmaya başladı. Bunlardan biri de, Konya'da yaşandı. Bir ev sahibi evini tam 17 kişiye kiraya verdi. İşte ayrıntılar..

Kira sözleşmesinde ev sahiplerine yeni tavsiye! Temerrüt halinde yasal faiz oranının yüzde 100 fazlası uygulansın

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yapılan kira sözleşmelerinde, ev sahiplerinin ileride yaşanabilecek dava süreçlerini en az zararla atlatılabilmesi için bir tavsiye geldi. 

Kirada kaos 1 Temmuz'dan sonra yeniden başlayacak! Ev sahiplerine de kiracılara da hak uyarısı yapıldı! 

Gayrimenkul ve Yatırım Uzmanı Hasan Ceran, kirada yüzde 25 sınırının 1 Temmuz’dan itibaren kaldırılmasının, kaosu yeniden başlatacağını söyledi ve ev sahipleri ile kiracılara uyarılarda bulundu. İşte o açıklama ve tarafların dikkat etmesi gerekenler...

Tebernüş Kireçci sordu: Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci, "Aynı site ya da binada kiracılı ev ile kiracısız, boş ev arasındaki makas yüzde kaç?" diye sordu. Bakın söz konusu paylaşıma hangi yanıtlar geldi? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Yeni dönem başlıyor!

Fahiş artışlar kiracıları, yüzde 25 zam sınırı ev sahiplerini üzdü. Zam sınırının Temmuz ayında bitmesi beklenirken en net açıklama Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten geldi. Mars Gayrimenkul kurucu ortağı Samet Hızalan kiracıları ve ev sahiplerini bekleyen yeni dönemi değerlendirdi. 

Konutta balon ne zaman sönecek? İşte o tarih

Türkiye’de konut piyasasında durgunluk sürerken, kiracı ev sahibi kavgaları yatırımcıyı emlaktan uzaklaştırdı. Piyasadaki bu durum inşaat maliyetlerindeki yükselişe rağmen konut  fiyatlarına gerileme olarak yansıyor. Ekonomist Hakan Kara, konutta balonun söneceği tarihi açıkladı.

Yapay zeka kiraya yüzde 25 sınırını açıkladı: Gelir kaybı yaşatır, yatırımdan uzaklaştırır!

2022 yılında getirilen yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerini mağdur ediyor. Yapay zekaya 'Kiralara %25 sınırı hak mıdır?' sorusu soruldu. İşte yapay zekadan gelen yanıt... 

O ilde satılık sıfır ev patlaması!

Konut piyasasındaki durgunluk devam ettikçe internet sitelerindeki ilan sayısı artıyor. Nüfusa göre kıyaslandığında bazı illerdeki satılık sıfır  konut ilanı sayısı birkaç artıyor.

Ev sahiplerine kiralama uyarısı: Tüm ev için her yıl özel sigorta yaptırın! 

Mağdur ev sahipleri, kiraya verdikleri evlerinin gerçek bedelini alamamaktan sık sık şikayetçi oluyor. Ev sahiplerine uyarı geldi. İşte o açıklama ve gelen yorumlar...

Kira tespit davasının sonuçlanması istinafla beraber 5 seneyi buluyor! Ev sahipleri şikayetçi! 

Ev sahipleri, kiracı anlaşmazlıkları sebebiyle çoğu zaman mahkemelerin yolunu tutuyor. Ancak uzayan mahkeme süreçleri ev sahiplerinin tepkilerine neden oluyor. İşte mağdur bir ev sahibinin konuyla ilgili açıklaması ve gelen yorumlar..

Ekonomist Hatice Kolçak açıkladı! Ev fiyatları fırlayacak, ev alacaklar geç kalmasın!

Ekonomiye dair yaptığı yorumları ile sık sık gündeme gelen ekonomist Hatice Kolçak, bu kez de ev fiyatları ile ilgili olarak yaptığı  çarpıcı açıklamalar ile gündemdeki yerini korudu. Bu süreçte, ev alacaklara seslenen uzman isim Kolçak, fiyatların yine fırlayacağının altını çizdi.

Kiralardaki yüzde 25 zam sınırlaması ev sahiplerine rota değiştirtti! Kadıköy'de 1+1 fiyatına Amerika'da 2 katlı ev!

Son dönemlerde emlak sektöründe yaşanan gelişmeler ev sahiplerine de rota değiştirtti. Yüzde 25 zam sınırlamasına takılmak istemeyen ev sahipleri yatırımlarını yurt dışında yapmaya başladı. 

Ev sahibi Fatmagül’ün suçu ne? dedi. Manifestosunu açıkladı

Konut kiralarına iki yıldır uygulanan yüzde 25 kira artışı sınırlaması ev sahiplerini artık mağdur konuma getirdi. Kira Kanunu’nun acilen değişmesi gerektiğini belirten ev sahipleri seslerinin duyulmasını istiyor.

Sömestr tatilinde ev kiraları Haberi

Sömestr tatilinde ev kiraları

Günlük ya da haftalık kiralanabilen evler sayesinde, geçen yıla göre 3 kat daha pahalı olan turizm tesisleri yerine geceliği 202 TL’den başlayan fiyatlarla muhteşem bir kayak tatili geçirmek mümkün.

Her yıl olduğu gibi bu yıl da sömestr tatilini değerlendirmek isteyenlerin en gözde tercihi kayak tatili olacak. Kayak tatili trendinde bu yılın geçmişteki yıllardan farkı ise Uludağ, Kartalkaya ve Kartepe’deki turizm tesislerinde konaklamanın önceki yıllara kıyasla 3 kat daha pahalıya gelmesi. Sömestr tatilinde kayak keyfi uğruna bütçelerini sarsmak istemeyenlerin imdadına ise esnek süreli ev kiralama seçeneği yetişiyor. Turizm tesislerinin talep ettiği yüksek bedeller nedeniyle Uludağ, Kartalkaya ve Kartepe’deki kiralık evlere olan talep günden güne artıyor.

61 ülkede ev, villa ya da apartman dairesi kiralama hizmeti sunan HemenKiralik.com’un kurucu ortağı Okan Barlas, konuyla...