08 / 05 / 2024

sonradan balkon yapma isteği

sonradan balkon yapma isteği

Balkonsuz olarak ruhsatı alınan ve bu şekilde inşa edilen bir binaya sonradan balkon yapılabilir mi? Sonradan balkon nasıl yapılır? Sonradan balkon yapılabilmesi için gerekli olan prosedür nedir? İşte yanıtı..

Binaya sonradan balkon yapılabilir mi?

Hürriyet köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında binaya sonradan balkon yaptırılıp yaptırılamayacağını yazdı...

Çukurova Balkon konut teslimleri!

Çukurova Balkon projesi Çukurova Gayrimenkul imzasıyla yükseliyor. Projede 1+1'den 4+1'e kadar konut seçenekleri sunuluyor...

Kartal Çukurova Balkon ne zaman teslim?

Toplamda 261 adet daireden meydana gelen Kartal Çukurova Balkon projesi 8 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Peki, Kartal Çukurova Balkon ne zaman teslim?

Çukurova Balkon'un yüzde 70'i satıldı!

İnşaat sektöründe 24 yıldır prestijli konut projeleriyle öne çıkan Çukurova Gayrimenkul, Kartal’ın merkezinde konumlanan projesi Çukurova Balkon’u Eylül’de teslim etmeye hazırlanıyor.

Çukurova Balkon'dan Ramazan Bayramı’nda 150 bin TL indirim!

SON Grup bünyesindeki Çukurova Gayrimenkul, Kartal’da konumlanan projesi Çukurova Balkon’da başlattığı cazip kampanyayı Ramazan Bayramı’nda da devam ettirerek balkonda bayram havası estiriyor.

Zeytinlik alanlarında yüzde 10 konut yapma hakkı kaybedildi!

Komuoyundaki tepkiler nedeniyle zeytin alan alanlarında sanayi tesisi yapılmasının önünü açan düzenleme geri çekildi. Zeytinliklere yüzde 10’a kadar konut yapma hakkı ortadan kaldırıldı.

Çukurova Balkon'da 3+1'lerin yüzde 35’i satıldı!

Çukurova Gayrimenkul tarafından Kartal’da inşa edilen Çukurova Balkon projesinde 3+1 dairelerin yüzde 35’i satıldı. Eylül’de teslim 10 farklı tipte 3+1’de 150 bin TL’ye varan indirim sağlanıyor.

Çukurova Balkon'da 100 bin TL indirimli 2+1 fırsatı!

SON Grup tarafından Kartal’da inşa edilen Çukurova Balkon projesinde 60 farklı 2+1 daire seçeneği bulunuyor. 111 ila 160 metrekare arasında değişen 2+1 evler 637 bin TL’den başlayan fiyatlarla satılıyor.

5 soruda arsaya ev yapma şartları!

Arsası üzerinde ev inşa etmek isteyenler nereye başvurmalı? Arsaya ev yapmak için nereden izin almalı? İşte 5 soruda arsaya ev yapma şartları..

Çukurova Balkon'dan evlenecek çiftlere 150 bin TL'ye varan indirim!

Çukurova Gayrimenkul, Kartal’da konumlanan tüm daireleri balkonlu projesi Çukurova Balkon’da evlilik arifesindeki çiftlere “ev”lenmeyi kolaylaştıran bir kampanya sunuyor.

Çukurova Balkon’da peşin ödemede 150 bin TL indirim!

Çukurova Gayrimenkul'ün Kartal'daki projesi Çukurova Balkon’da anneler günü için kampanya başlatıldı. Projede peşin ödemelerde 150 bin TL’ye varan indirim imkanı sunuluyor.

Çukurova Balkon'da yeni kampanya!

SON Grup Şirketleri’nden Çukurova Gayrimenkul, İstanbul’un yeni gözdesi Kartal’da konumlanan projesi Çukurova Balkon’da çifte fırsat sunan yeni bir kampanya başlattı.

Muradiye'nin 1/1000'lik imar planı yapma yetkisi Büyükşehir'de!

Yunusemre Belediye Meclisi Muradiye’de 1/1000’lik imar planı yapma yetkisini Manisa Büyükşehir Belediyesi’ne devretti.

sonradan balkon yapma isteği Haberi

sonradan balkon yapma isteği

Sonradan balkon yapılabilir mi?

Balkonsuz olarak ruhsatı alınan ve bu şekilde inşa edilen bir binaya sonradan balkon eklemek ancak bazı koşulların yerine getirilmesi halinde mümkün oluyor.


İskanı alınmış bir yapıda onaylı mimari projeye aykırı olarak yapılacak her türlü inşai faaliyet kaçak muamelesi görüyor. Bu nedenle, onaylı mimari projesinde balkon olmayan bir yapıya balkon yapmak için belediyeye müracaatta bulunmak gerekiyor.


Ancak öncelikle, belediyeden ruhsat alınmadan önce kat maliklerinin de olurunun alınmış olması gerekiyor. Kat maliklerinin rızası olmadan Kat Mülkiyeti Kanununa göre, böyle bir yapısal değişiklik yapılamıyor.


İzin alınmadan yapılan değişiklikler, belediyeye şikayet edilebileceği gibi, konu ile ilgili olarak Sulh Hukuk Mahkemelerinde de dava açılabiliyor.


III- Bağımsız bölüm ilavesi:

Madde 44 – Anagayrimenkulün üstüne kat ilavesi veya mevcut çekme kat yerine tam kat yapılması veya zemin veya...