22 / 07 / 2024

sonradan balkon yapmak

sonradan balkon yapmak

Balkonsuz olarak ruhsatı alınan ve bu şekilde inşa edilen bir binaya sonradan balkon yapılabilir mi? Sonradan balkon nasıl yapılır? Sonradan balkon yapılabilmesi için gerekli olan prosedür nedir? İşte yanıtı..

Binaya sonradan balkon yapılabilir mi?

Hürriyet köşe yazarı Oya Armutçu bugünkü yazısında binaya sonradan balkon yaptırılıp yaptırılamayacağını yazdı...

Koronavirüs cam balkon talebini artırdı!

Koronavirüs nedeniyle evlerde vakit geçirenler balkon keyfi için online çözümler araştırıyor. Armut verilerine göre balkon keyfi yapmak isteyenlerin tercihi cam balkonlardan yana...

Ev sahipleri dikkat! Cam balkon devri bitti!

Bahar aylarının gelmesiyle apartmanlar ve evlerde tadilat işlemlerine başlandı. Yargıtay’a göre balkon ‘ortak yerlerden’ ve cam balkon tadilatı yapmak için komşudan onay alınması gerekiyor.

Çukurova Kent Yapı'dan Kartal'a balkon konseptli proje!

Çukurova Kent Yapı, Çukurova Tower'ın ardından Kartal'da yeni bir projeye daha başladı. "Balkon" konseptinde kurgulanan projede fiyatlar 240 bin ila 775 bin TL arasında değişiyor.

Kartal Çukurova Balkon'da teslimler Haziran 2017'de!

ÇUKUROVA Kent Yapı, Çukurova Tower'ın ardından Kartal'da yeni bir projeye daha başladı. Çukurova Balkon, 8 bin metrekare arsa alanı üzerinde 18 ve 19 katlı 2 bloktan oluşuyor.

Çukurova Balkon satışta!

ÇUKUROVA Kent Yapı, Çukurova Tower'ın ardından Kartal'da yeni bir projeye daha başladı. Deniz, adalar ve orman manzaralı 'balkon' konseptinde kurgulanan Çukurova Balkon, 8 bin metrekare arsa alanı üzerinde yükseliyor.

Hisseli tapulu arsaya ev yapmak mümkün mü?

Hisseli olan bir arsaya ev yapılması mümkün olabiliyor. Ancak hisseli arsada hangi kısmın hangi hissedara ait olduğunun tespit edilmemesi halinde ne olur? Hisseli tapulu arsaya ev yapmak mümkün mü?

Köyde tarlaya ev yapmak mümkün mü?

Köyde tarlaya ev yapmak mümkün mü? Üst ölçek planı bulunmayan iskan dışı alanlarda bulunan parsellerde bağ ve sayfiye evleri, kır kahvesi, lokanta ve bu tesislerin müştemilat binaları nasıl yapılır?

Çukurova Balkon Kartal'da 240 bin TL'ye ev!

Çukurova Kent Yapı, Kartal’da yeni bir projeye daha başladı. Firma, deniz, adalar ve orman manzaralı yeni projenin adını ‘Balkon’ koydu. Projede başlangıç fiyatı 240 bin TL..

Kartal’a ‘Balkon’ yapılıyor!

Çukurova Kent Yapı, Kartal’da yeni bir projeye başladı. Firma, deniz, adalar ve orman manzaralı yeni projenin adını ‘Balkon’ koydu. Proje çeşitli büyüklükte 245 konuttan oluşuyor.

Çukurova Balkon 240 bin TL'den başlayan fiyatlarla satışta!

Çukurova Kent Yapı, Kartal’daki deniz, adalar ve orman manzaralı yeni projesi Çukurova Balkon projesi satışa çıktı. Projede yer alan dairelerin fiyatları 240 bin TL’den başlıyor.

Mantolama yapmak şart mı?

Günümüzün, en fonksiyonel bina ısı yalıtım sistemi olan mantolama; daire içi ve bina dış cephe mantolama sistemi olarak uygulanabiliyor. Peki, mantolama yapmak şart mı?

Tureks Stone, ofislerde değişiklik yapmak isteyenlere çözüm sunuyor!

Günün büyük bir kısmını geçirdiğimiz ofisleri yenileme zamanı geldi. Tureks Stone, ofislerde değişiklik yapmak isteyenler için birbirinden şık, modern çözümler sunuyor.

sonradan balkon yapmak Haberi

sonradan balkon yapmak

Sonradan balkon yapılabilir mi?

Balkonsuz olarak ruhsatı alınan ve bu şekilde inşa edilen bir binaya sonradan balkon eklemek ancak bazı koşulların yerine getirilmesi halinde mümkün oluyor.


İskanı alınmış bir yapıda onaylı mimari projeye aykırı olarak yapılacak her türlü inşai faaliyet kaçak muamelesi görüyor. Bu nedenle, onaylı mimari projesinde balkon olmayan bir yapıya balkon yapmak için belediyeye müracaatta bulunmak gerekiyor.


Ancak öncelikle, belediyeden ruhsat alınmadan önce kat maliklerinin de olurunun alınmış olması gerekiyor. Kat maliklerinin rızası olmadan Kat Mülkiyeti Kanununa göre, böyle bir yapısal değişiklik yapılamıyor.


İzin alınmadan yapılan değişiklikler, belediyeye şikayet edilebileceği gibi, konu ile ilgili olarak Sulh Hukuk Mahkemelerinde de dava açılabiliyor.


III- Bağımsız bölüm ilavesi:

Madde 44 – Anagayrimenkulün üstüne kat ilavesi veya mevcut çekme kat yerine tam kat yapılması veya zemin veya...