02 / 05 / 2024

söylenen metrekare ile evin metrekaresi farklı

söylenen metrekare ile evin metrekaresi farklı

Konut satış sözleşmeleri ve müteahhit ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde taraflar arasında metrekare uyuşmazlığı sorunu da yaşanıyor. Peki, teslimde evin metrekaresi aynı değilse ne yapmalı?

Kiralara yüzde 25 sınırlaması milyonlarca ev sahibini mağdur etti! Bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Haziran 2022'de yürürlüğe giren kiralarda yüzde 25 sırını ile kira artış oranlarına sınırlama getirilmesi planlandı. Fakat bu uygulama milyonlarca ev sahibini mağdur etti. Peki bu uygulama ile kim, ne hedefledi?

Milyonlarca İstanbulluyu yakından ilgilendiriyor! Yarısı bizden kentsel dönüşüm kampanyası ile ilgili 5 soru 5 cevap!

İstanbulluların yüzünü güldüren yarısı bizden kampanyası ile ilgili detaylar pek çok kişi tarafından da merak ediliyor. İşte milyonlarca İstanbulluyu yakından ilgilendiren kampanya ile ilgili detaylar...

Ev alıp satacaklar dikkat! Noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? 

Binlerce kişi, noter dışında gayrimenkul satışı yapılıp yapılmayacağını araştırıyor. Peki noterde satış yapılabilir mi? Kaporalı sözleşme ile ev satılır mı? İşte ayrıntılar...

‘Amazon Teknoloji Sınıfı’ ile 4 bin genç kodlama eğitimi alacak! Hemen başvurun!

Amazon Türkiye, Tuzla Belediyesi ve Habitat Derneği ortaklığında İstanbul Tuzla Şelale Eğitim Parkı’nda kurduğu Amazon Teknoloji Sınıfı ile gençlerin bilgisayar bilimi, kodlama, makine öğrenimi ve 3D tasarım becerileri edinmesine yardımcı olacak.

BMW'nin en prestijli modeli sizi bekliyor! Zarif tasarımı ile BMW 8 Mayıs zammı ne kadar oldu?

BMW 8 Serisi, Alman otomobil üreticisi BMW tarafından üretilen lüks bir otomobil serisidir. Bu serinin amacı, yüksek performans, zarif tasarım ve lüks özellikleri bir araya getirmektir. 8 Serisi, BMW'nin en üst düzey GT (Grand Tourer) otomobillerinden biridir ve sürüş keyfi ile lüksü birleştirir.

Üstün sürüş özellikleri ile donatılmış Kia Sorento uygun fiyatlarla bayilerde

Kia Sorento, sürücü asistanı teknolojileri ve diğer güvenlik özellikleri ile donatılmıştır. Bunlar arasında çarpışma önleme sistemi, şerit takip asistanı, akıllı hız sabitleyici, kör nokta uyarı sistemi ve diğer özellikler yer alır. Peki Kia Sorento 09 Mayıs 2023 fiyat listesi

Et ve Süt Kurumu ile Türkiye Kasaplar Federasyonu anlaştı! Uygun fiyatlı et satışı başlıyor!

Et ve Süt Kurumu (ESK) ile Türkiye Kasaplar Federasyonu arasında imzalanan protokolle, kasaplara artık uygun fiyatlı kırmızı et satışı yapılacak.

Emlak Konut GYO İstanbul Uluslararası Finans Merkezi için UNTD İnşaat ile sözleşme imzaladı!

Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı'ndan İstanbul Uluslararası Finans Merkezi sözleşmesi ile ilgili son dakika açıklaması geldi. İşte ayrıntılar...

Toz mu? O da ne! Dyson V15 Detect Absolute kablosuz süpürge ile evde toza son! 25 Ağustos 2022 fiyat listesi!

Dyson V15 Detect Absolute kablosuz süpürge ile yepyeni bir temizlik deneyimine hazır mısınız?Kablosuz süpürgeye devrim atlatan Dyson ‘ın V15 Detect Absolute modeli 25 Ağustos 2022 fiyat listesi. İşte detaylar..

TOKİ ile 500 bin aileye ucuz konut! Büyük fırsat bir tık ötenizde! 20 yıl vade ile ev sahibi olun

Cumhuriyet tarihin en büyük sosyal konut projesi olduğu söylenen projede rekor geliyor. Eylül ayında detayları ile birlikte projeyi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıklayacak. TOKİ ile 20 yıl vadeli uygun fiyata ev alabilirsiniz. İşte detaylar…

Ünlü ekonomi profesörü Aylin Seçkin Süper Bono ile ilgili herkesin merak ettiklerini açıkladı

İstanbul Bilgi Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Seçkin, Süper Bono ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Prefabrik ev metrekare fiyatları 2021!

Koronavirüs salgını ile beraber kalabalık şehirlerden kaçmak isteyen vatandaşlar prefabrik ev kiralamaya ve satın almaya başladı. Peki, prefabrik ev metrekare fiyatları ne kadar? İşte prefabrik ev metrekare fiyatları 2021...

Ankara'da koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında 338 ihale ertelendi!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın Başkent’te koronavirüs salgını ile mücadelenin başladığı ilk günden itibaren uygulamaya geçirdiği kararlar kapsamında Mart 2020'den bugüne kadar toplamda 338 ihale ertelendi.

söylenen metrekare ile evin metrekaresi farklı Haberi

söylenen metrekare ile evin metrekaresi farklı

Teslimde evin metrekaresi aynı değilse ne yapmalı?

Maketten proje üzerinden yapılan konut satış sözleşmeleri ve müteahhit ile yapılan kat karşılığı inşaat sözleşmelerinde taraflar arasında yaşanan sorunlar arasında metrekare uyuşmazlığı da yer alıyor.


Teslimde evin m2 si aynı değilse ne yapmalı?

Ön ödemeli konut sözleşmesi veya kat karşılığı inşaat sözleşmesi yapılırken telaffuz edilen metrekarenin yapılan sözleşmede belirtilmemesi durumunda, kat maliki herhangi bir hak talep edemiyor.


Ancak, söylenen metrekare ile evin metrekaresi farklı ise ve taraflar arasında yapılan sözleşmede metrekarelere ilişkin bir madde yer alıyorsa, kat maliki bu sorunu mahkeme aracılığı ile çözebiliyor.


Buna karşın mimari projeler açık taraflara açık olup; oradan evin mimarisi ile ilgili tüm bilgiler öğrenilebiliyor. Evde metrekare sorunu yaşamak istemeyenler, mimari projeyi önceden inceleyebiliyor.


Metrekare hesabı..

Brüt metrekare hesabına kullanılmayan bazı alanlar dahil edilirken;...