29 / 04 / 2024

sözleşmeyi fesih hakkı

sözleşmeyi fesih hakkı

Tamer Heper Posta Gazetesi' ndeki bugünki köşe yazısında Sözleşmede kararlaştırılan tarihte daire teslim edilmiyor. Bu durumda ne yapayım? sorusunu yanıtladı. Sözleşmeye bir taraf uyar da öteki taraf uymazsa, uyan tarafın sözleşmeyi fesih hakkı vardır.

Devre mülk sözleşmesinin feshi nasıl yapılır?

Devre mülk sözleşmesinin feshi, günümüzde dolandırıcılığa bağlı sorunların ortaya çıkmasını engellemek için mümkündür. Devre mülk satışları gereğinden fazla abartılarak tüketicilere sunulsa da sonrasında sözleşmenin feshi hakkı vardır. Peki devre mülk sözleşmesi feshi nedir?

ASELSAN 9,5 milyon dolarlık sözleşmeyi imzaladı!

ASELSAN’dan yeni bir başarı örneği. ASELSAN, 9,5 milyon dolarlık sözleşme yaptı. İşte detaylar!

Deprem sonrası evlerde az bilinen detay ortaya çıktı! Bunu yapmayan tazminat ödeyecek!

Depremden felaketinden yara alan 11 ilde yüz binlerce bina kullanılamaz hale geldi. Yaşar Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Emre Cumalıoğlu, “İçerisinde sözleşmeli kiracı bulunan konut, deprem sonrası hasar aldığı için oturmak için müsait değilse kiracı sözleşmeyi feshetme hakkına

Gazprom’dan tehdit doğal gaz sözleşmesini her an feshedebiliriz

Rusya’nın enerji şirketi Gazprom, Moldova’nın düzenli olarak ihlal ettiği doğal gaz sözleşmesine ilişkin yaptığı açıklamada sözleşmeyi her an feshedebileceklerini açıkladı. Moldova’da Ocak ayında yeterli doğal gaz temin edilememesi nedeniyle olağanüstü hal ilan edilmişti.

Peker GYO İngiltere'deki arsa alım sözleşmesini feshetti!

Peker GYO, İngiltere'de Former County Library, Springfield, Maidstone, Kent, ME14  2LH adresinde bulunan 5.787 metrekare arsanın imar şartıyla 4.3 Milyon GBP'a satın alınmasına ilişkin sözleşmeyi feshetti. 

Kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Gayrimenkul kiralamalarında sözleşmeyi feshetmek isteyen taraflar ne zaman ve nasıl ihtar göndereceklerini araştırıyor. Peki, kira sözleşmesinin yenilenmeyeceği ihtarı nasıl ve ne zaman gönderilir?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kat karşılığı inşaat sözleşmesi imzalayan taraflar bazı nedenlerden dolayı sözleşmeyi feshetmek isteyebiliyor. Peki, kat karşılığı inşaat sözleşmesi feshi nasıl yapılır?

Kira sözleşmesini fesih hakkı ev sahibinde mi kiracıda mı?

Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper bugünkü köşesinde kira sözleşmesinin fesih hakkının kimde olduğunu kaleme aldı. 

Evini dönüştürene sözleşmeyi feshetme hakkı!

Bina tamamlama sigortası son şeklini aldı ve tüketicilerin hakları güvence altına alındı Buna göre, evi dönüşüme girene sözleşmeyi feshetme hakkı verilecek.

Fesih yapılmazsa kira sözleşmesi ne olur?

Kira sözleşmesi fesih edilmediği durumlarda dahil ev sahipleri kiracılarından evi boşaltmalarını talep edebiliyor. Peki, bu durumda kiracının hakları neler? Takvim Gazetesi köşe yazarların Feride Hilal İmal bugünkü köşe yazısında bu sorunun cevabını yanıtladı.

Öğrenci ve ev sahibi arasında kira sözleşmesi krizi!

Kovid-19 salgını sebebiyle üniversiteler uzaktan eğitime geçince, ev kiralayan öğrenciler ve ev sahipleri arasında sözleşme krizi çıktı. Öğrenciler sözleşmeyi feshetmek, ev sahipleri de kirasını almak istiyor. Bu ‘sözleşme krizi’ nasıl çözülür, sözleşmeler feshedilebilir mi?

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde cayma hakkı!

Ön ödemeli konut satış sözleşmelerinde tüketici 14 gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeden ve cezai şart ödemeden ön ödemeli konut satış sözleşmesinden cayma hakkına sahiptir.

Koronavirüs sebebiyle kiracı sözleşmeyi feshedebilir mi?

Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi, ticaret hukuku uzmanı Dr. Ferhat Kayış, koronavirüs salgınının mücbir sebep kapsamında değerlendirilebileceğini belirtti ve kiracının koronavirüs sebebiyle sözleşmeyi feshedebileceğini söyledi...

sözleşmeyi fesih hakkı Haberi

sözleşmeyi fesih hakkı


Öyle bir soru sormuşsunuz ki yaz yaz bitmez. Tabii ki kural herkesin sözleşmesine sadık kalması gereğidir. Ancak tatbikatta gördüm ki sözleşmeler de usulüne uygun yapılmıyor. Bu tür sözleşmeler şekle bağlı sözleşmelerdir. Noterde yapılması şarttır. Ancak notere üç kuruş harç ödememek için böyle şekil şartına uyulmadan yapılır ve sonra da ihtilaf çıktığında "Zaten bu sözleşme geçersiz" diye savunmaya çalışılır. 


Peki şimdi siz ne yaparsınız? 

Sözleşmeye bir taraf uyar da öteki taraf uymazsa, uyan tarafın sözleşmeyi fesih hakkı vardır. Sözleşmeyi feshederseniz dairenin size teslim edilmemiş olmasından kaynaklanan tazminatı talep edersiniz. Ancak sözleşmede hüküm varsa bile cezai şart talep edemezsiniz. Sözleşmeyi feshetmezseniz, sözleşmenin içinde hüküm altına alınmış şeyleri talep edersiniz. 


Örneğin adınıza tescil ve gecikmeden kaynaklanan kira gelirinden mahrumiyet. Sözleşmenin geçersiz olduğuna dair savunmaya karşı...