11 / 05 / 2024

spk serbest fon

spk serbest fon

Sermaye Piyasası Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, serbest fonların portföylerine döviz cinsinden yurt dışında ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikaları sadece ilk ihraç aşamasında satın alınarak dahil edilebilecek.

SPK Başkanı'ndan borsaya gelen yeni yatırımcılara önemli tavsiye

2021 yılında 52 şirketin 2022 yılında ise 33 şirketin halka arz için onay aldığını ifade eden SPK Başkanı İbrahim Ömer Gönül, bu şirketlerin toplamda 34,8 milyar lira fon sağladığını söyledi. SPK Başkanı Gönül, borsaya gelen yeni yatırımcılar için ise önemli bir uyarıda bulundu.

TF Varlık Kiralama 750 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama, Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 750 milyon Türk Lirası tutarındaki 75 gün vadeli, kira sertifikaları ihracı için SPK'ya başvurdu.

Vakıf Varlık Kiralama 190 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Vakıf Varlık Kiralama Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 190 milyon TL tutarında, azami 380 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için tertip ihraç belgesi alınabilmesi amacıyla SPK'ya başvurdu.

Bereket Varlık Kiralama 250 milyon TL kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 45 gün vadeli, 250 milyon TL kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu.

Vakıf Varlık Kiralama'nın 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Vakıf Varlık Kiralama tarafından Vakıf Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 300 milyon TL tutarındaki 91 gün vadeli kira sertifikası ihracı SPK tarafından onaylandı.  

TF Varlık Kiralama 800 milyon TL kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama'nın Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 222 gün vadeli 800 milyon TL tutarlı kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvuru yapıldı.

TF Varlık Kiralama 500 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama A.Ş., Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 500 milyon TL tutarındaki 77 gün vadeli, yönetim sözleşmesine dayalı kira sertifikaları ihracı için SPK'ya başvurdu. 

TF Varlık Kiralama'nın 5 milyar TL kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

TF Varlık Kiralama'nın Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, yurt içinde, tertipler halinde, çeşitli vadelerde halka arz veya halka arz edilmeksizin yapılacak kira sertifikası ihraçlarına SPK'dan onay...

Bereket Varlık Kiralama'nın 150 milyon TL'lik kira sertifikası ihracına SPK'dan onay!

Bereket Varlık Kiralama'nın Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 150 milyon TL tutarındaki 77 Gün vadeli kira sertifikasının halka arz yöntemiyle yurt içinde ihracına ilişkin başvurusuna SPK'dan onay...

Bereket Varlık Kiralama 100 milyon TL kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 46 gün vadeli, 100 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı için SPK'ya tertip ihraç belgesi onayı başvurusunda bulundu...

TF Varlık Kiralama 7 milyon 500 bin TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu!

TF Varlık Kiralama A.Ş.'nin Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı 7 milyon 500 bin TL ihraç tavanlı kira sertifikası ihraçlarına ilişkin SPK'ya başvuru yapıldı...

Bereket Varlık Kiralama 200 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 79 gün vadeli, planlanan tutar 150 milyon TL yatırım taleplerinin azami oranda karşılanması maksadıyla 200 milyon TL tutarındaki kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu.

Bereket Varlık Kiralama 300 milyon TL'lik tertip ihraç belgesi için SPK'ya başvurdu!

Bereket Varlık Kiralama, Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.'nin fon kullanıcısı olarak yer alacağı, 210 gün vadeli, planlanan tutar 200 milyon TL yatırım taleplerinin azami oranda karşılanması için 300 milyon TL'lik kira sertifikası ihracı için SPK'ya başvurdu.

spk serbest fon Haberi

spk serbest fon

Serbest fonların portföylerine Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yerli ihraççılar tarafından döviz cinsinden yurt dışında ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikaları sadece ilk ihraç aşamasında satın alınarak dahil edilebilecek.

Sputniknews'de yer alan habere göre; Sermaye Piyasası Kurulu'ndan yapılan açıklamaya göre, bu araçlar yurt dışındaki ikincil piyasalarda yapılan alım işlemleri ile fon portföylerine dahil edilemeyecek.

Dünya'nın haberine göre, açıklamada şu bilgiler verildi: "Serbest (Döviz) fonların portföylerine dahil edilen Hazine ve Maliye Bakanlığı ile yerli ihraççılar tarafından döviz cinsinden yurt dışında ihraç edilen borçlanma araçları ve kira sertifikalarının toplamı fon toplam değerinin yüzde 30’unu aşamaz. Söz konusu fonlar tarafından bu varlıklardan yeni alım yapılmamak şartıyla 30.04.2023 tarihine kadar anılan portföy sınırlamasına uyum sağlanması gereklidir. Serbest (Döviz) fonların portföylerine dahil edilen Hazine ve Maliye...