22 / 05 / 2024

stadlar

stadlar

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile hem şehirlerdeki park sorununun çözülmesi hem de vatandaşa daha fazla sosyal, kültürel ve alışveriş alam açılması hedefleniyor...

İzmir'deki stadyumlar ne zaman tamamlanacak?

İzmir Alsancak ve Göztepe Stadlarının inşatıyla ilgili CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel soru önergesi verdi. Önergeyi yanıtlayan AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli, stadların son durumu hakkında bilgi verdi.

Atatürk Havalimanı'nın yerine millet bahçesi geliyor!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, "Biz, çevreciyiz ve bugüne kadar biz diktiğimiz ağaçlarla milyarlarca ağaçlarla nam salmış bir iktidarız. Atatürk Havalimanı ile bazı illerdeki eski stadları 'millet bahçesi' haline getireceğiz" dedi.

Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka Stadlarının temeli atıldı!

Başbakan Binali Yıldırım, Buca ilçesinde gençlik merkezi açılışı ve Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka statlarının temel atma törenine katıldı.

Karşıyaka Stadı'nın yapımına engel!

Göztepe ve Alsancak Stadları için yapılan müracaat Konak Belediyesi'nden sorunsuz olarak geçti. Ancak Karşıyaka Belediyesi, imar planlaması düzenleme müracatına meclise hiç taşımadan olumsuz görüş bildirdi.

Çankaya Cahit Sıtkı Tarancı Parkı açılıyor!

Cumhuriyet dönemi şiirinin büyük üstadlarından Cahit Sıtkı Tarancı’nın adını yaşatmak için geri sayım başladı. Çankaya Belediyesi, Sokullu Mehmet Paşa Caddesi üzerinde yapılan yeni parkına Cahit Sıtkı Tarancı ismini veriyor.

Dünyanın en büyük 250 müteahhidi listesinde 43 Türk firma!

“Dünyanın en büyük 250 müteahhidi” listesinde 43 firmasıyla Türkiye ikinci durumda. Türk liginde ilk 10’daki grupların yurtdışındaki işlerine bakıldığında yükseklik rekoru peşinde koşan kuleler, dev havalimanları, stadlar dikkat çekiyor.

Başkan Türk: Türkiye'nin modern butik stadları İzmir'de olacak!

Karşıyaka stat alanını gezen Gençlik ve Spor Genel Müdür Yardımcısı Dursun Türk "Türkiye'nin en modern butik statlarını kısa sürede İzmir'e kazandıracağız" dedi

27 yeni stadın yapımı ne zaman tamamlanacak?

Gençlik ve Spor Bakanlığı,27 yeni stadı 2016-17 sezonuna yetiştirilmesi hedefliyor. Stadların Çalışmaları yakından takip eden Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileriyle inşaatları takip altında tutuyor.

Çilek yüzde 40 indirim kampanyası Temmuz'da da devam edecek!

Çilek'in Haziran ayında uyguladığı "yüzde 40 indirim kampanyası", gördüğü yoğun ilgi sebebiyle Temmuz'da da devam edecek.Çilek'in futbolsever çocuklar için tasarladığı Football serisinin her detayı dünyaca ünlü stadları andırıyor.

İşte Anadolu'daki teknolojik stadyumlar!

Anadolu’dan İstanbul’a 750 bin kişilik seyirci kapasitesiyle gelen yeni nesil stadlar arasında havayı temizleyeni de kendi enerjisini sağlayanı da var.

Statları AVM ile donatalım!

Jones Lang LaSalle Türkiye Başkanı Avi Alkaş, futbol stadlarının bir AVM gibi kurgulanabileceğini söyleyerek, Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş kulüp yönetimlerinden konuyla ilgili davet beklediklerini açıkladı.

Fenerbahçe ve Beşiktaş, Şükrü Saraçoğlu ve Vodafone Arena'nın tapusunu isteyecek!

Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın stadyumlarını kendi imkanlarıyla yaptığını belirten Beşiktaş Fikret Orman, Aziz Yıldırım'la birlikte Başbakan Ahmet Davutoğlu ile görüşerek Fenerbahçe Şükrü Saraçoğlu ve Beşiktaş Vodafone Arena stadlarının tapularını isteyecekler

Aziz Kocaoğlu'ndan Alsancak Stadı için portatif tribün önerisi!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Alsancak ve Atatürk stadları için geçici çözüm amacıyla gündeme getirdiği “portatif tribünlerin” kurulması konusunda kulüplere yük getirilmemesi gerektiğini belirtti...

stadlar Haberi

stadlar

Çevre Bakanlığı'nın yönetmeliğine göre spor etkinliği ya da maç olmadığı günlerde atıl duran stadlar; otopark, alışveriş merkezi, sosyal alan olarak kullanılacak. 


ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı, şehirlerin otopark ve sosyal tesis sorununu çözmek için harekete geçti. Bakanlığın Planlı Alanlar Tip İmar Yönetmeliği ile hem şehirlerdeki park sorununun çözülmesi hem de vatandaşa daha fazla sosyal, kültürel ve alışveriş alam açılması hedefleniyor. 


Kentsel alanın parçası Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre, yapılacak yeni statlar ve spor tesisleri kentsel alamn parçası haline gelecek şekilde maç ve diğer faaliyetlerin dışındaki günlerde otopark, sosyal-kültürel tesis, lokanta, pastane ve alışveriş merkezleri olarak da kullanılabilecek. Örneğin bir stadyumda cumartesi günü maç varsa kalan günlerde atıl bekleyen yerler otopark ve alışveriş birimi olarak hizmet verebilecek. 


Yeni yapılacak 19 stattan başlıyor...