05 / 05 / 2024

Stefano Boeri projeleri

Stefano Boeri projeleri

Ulusal ve uluslararası çağdaş mimarlık ve şehircilik üzerine araştırma ve uygulamalar yapan Stefano Boeri Architetti’nin kurucu ortağı olan Mimar Stefano Boeri kimdir?

Çin'de Nanjing Kuleleri projesi hayata geçiyor!

Ünlü İtalyan Mimar Stefano Boeri, Çin'deki ilk dikey orman projesini hayata geçirecek. İki bina şeklinde yükselecek Nanjing Kuleleri ile çevre kirliliği ve kirli hava sorunu çözülecek.

Türkiye’nin ilk ve tek dikey orman projesi: Greenox Urban Residence!

Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı, Stefano Boeri ile Greenox Urban Residence projesinin mimari Salih Çıkman’ı buluşturdu.

Stefano Boeri kimdir?

Ulusal ve uluslararası çağdaş mimarlık ve şehircilik üzerine araştırma ve uygulamalar yapan Stefano Boeri Architetti’nin kurucu ortağı olan Mimar Stefano Boeri kimdir?

Mimar Stefano Boeri, Türkiye’ye geliyor!

Dünyaca ünlü Mimar Stefano Boeri, AGT’nin mimari sponsoru olduğu Yeşil Rapido 2. Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı kapsamındaTürkiye’ye geliyor. Boeri, 8 Haziran 2016 Çarşamba günü gerçekleşecek olan konferansa konuşmacı olarak katılacak.

Yeşil Binalar ve Ötesi Konferansı 8 Haziran'da!

‘Yeşil Binalar ve Ötesi’ konferansı bu yıl 8 Haziran 2016 tarihinde yapılacak. Bu yılki konferansın konuk mimarı ise; dünyaca ünlü İtalyan mimar Stefano Boeri...

İşte Milano'daki dikine orman binaları!

İtalya'nın Milano kentinde mimar Stefano Boeri'nin tasarımı olan 2 rezidansta 900'den fazla ağaç, 5 bin çalı ve 11 bin küçük bitiki yer alıyor. Tasarım ekibinin yaptığı açıklamaya göre bitkiler şehirdeki tozu emerek hava kirliliği oranını azalttı.

Turyapı İstanbul ve Datça'da yeni konut projeleri inşa edecek!

Ankara merkezli Turyapı 2013 yılında yurtdışında altyapı, 2014 yılında ise İstanbul Kartal ve Bodrum Datça’da konut projeleri planlıyor. Şirket, ‘Nasıl bir proje isteniyor’ sorusunun yanıtını ise anketle arıyor...

Lüks markalı konut projeleri satış fiyatlarının çok üzerinde alıcı buluyor!

Lüks markalı konut projeleri hangi bölgede bulunursa bulunsun çevresindeki ortalama satış fiyatlarının çok üzerinde alıcı buluyor. Bu özellik, markalı konut projelerinin çevre bölgelerinde de fiyatları yukarı çekiyor...

Maslak konut projeleri 2013!

İstanbul'da iş ve finansın kalbinin attığı yer olarak tabir edilen Maslak konut projelerini mercek altına aldık. Maslak satılık daire fiyatları 324 bin TL'den başlıyor 2 milyon 151 bin TL'ye kadar yükseliyor. İşte Maslak konut projeleri...

2013 Eylül'de satışa çıkacak konut projeleri!

2013 Eylül'de satışa çıkacak konut projelerini mercek altına aldık. Önümüzdeki ay ilk kez görücüye çıkacak olan bu projeler lansmana özel fiyatlarla satışa sunulacak. İşte avantajlı fiyatlarla 2013 Eylül'de satışa çıkacak o konut projeleri...

Kişiye özel ödeme planı sunan konut projeleri 2013!

İnşaat yatırımcıları kişiye özel ödeme planları ile müşterilerinin dikkatini çekmeyi başarıyor. Firmalar önce müşterilerini dinliyor sonra onların bütçe ve ödeme gücüne göre bir ödeme planı oluşturuyor. İşte kişiye özel ödeme planı sunan konut projeleri..

İzmir'de markalı konut projeleri, metrekare fiyatlarını yükseltti!

EVA Gayrimenkul Değerleme Danışmanlık İzmir Bölge Müdürü Filiz Akkaya son yıllarda artan markalı konut projeleri nedeniyle İzmir'de bazı özel projelerde metrekare birim fiyatları 10 bin TL'ye kadar yükseldiğini belirtti.

Basın Ekspres Yolu konut projeleri 2013!

İstanbul'un yeni Maslak'ı olarak tabir edilen Basın Ekspres Yolu, adeta prestij yolu oldu. Markalı konut projelerinin 1,5 yılda yüzde 45 prim yaptığı bölgede bugün metrekare konut fiyatları 4 bin 500 TL'yi buldu. İşte Basın Ekspres Yolu konut projeleri.

Stefano Boeri projeleri Haberi

Stefano Boeri projeleri

Stefano Boeri, 25 Kasım 1956 Milano, İtalya doğumlu. Stefano Boeri politikacı, editör, şehir plancısı ve mimardır.


Stefano Boeri, ulusal ve uluslararası çağdaş mimarlık ve şehircilik üzerine araştırma ve uygulamalar yapan Stefano Boeri Architetti’nin kurucu ortağıdır. 


Mimar Stefano Boeri, dünyanın ilk dikey ormanı olan “Bosca Vertica” isimli projesi ile tanınıyor.


Milano’da inşa edilen proje, kentsel konutlarda insanlar ile ağaçları bir araya getiriyor. Şehir merkezinde etrafı bitkilerle çevrelenmiş bir yaşam alanı sunan proje, 76 ve 110 metrelik iki kuleden oluşuyor. 


Yaklaşık 900 ağaca ve 2000 çeşitli bitki türüne ev sahipliği yapan kulelerin, her cephesindeki balkonlara küçüklü büyüklü birçok bitki yerleştiriliyor ve yeni bir yaşam alanı oluşturuluyor. 


Mimar Stefano Boeri, Türkiye’ye...