28 / 05 / 2024

stfa ortağı Sezai Türkeş

stfa ortağı Sezai Türkeş

STFA Holding'in kurucularından olan Sezai Türkeş kimdir? Sezai Türkeş, yaşamı boyunca hangi işlerde görev aldı? STFA Grubu hangi sektörlerde hizmet veriyor? İşte Sezai Türkeş ve STFA Holding...

1985 yılında İkinci Boğaziçi Köprüsü'nü STFA Grubu yapacakmış!

1985 yılında İkinci Boğaziçi Köprüsü ve 216 kilometre uzunluğundaki ekspres yolların yapımını Sezai Türkeş-Fevzi Akkaya firması kazanmış. Japon firmaların bulunduğu konsorsiyumda yer alan STFA Grubu, 551.2 milyon dolarla en düşük teklifi vermiş.

STFA İnşaat 3 önemli ismi bünyesine kattı!

Türkiye'nin gelişimine katkı sağlamak ilkesiyle iki genç inşaat mühendisi Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya tarafından 1938 yılında kurulan STFA 75 yılı aşan yolculuğunda bünyesine yeni değerler katmaya devam ediyor.

STFA ailesine 3 önemli isim katıldı!

Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya tarafından 1938 yılında kurulan STFA 75 yılı aşan yolculuğunda bünyesine yeni değerler katmaya devam ediyor. Son olarak, 3 önemli isim de STFA Grubu’na katıldı.

STFA'ya İşviçreli ortak geldi!

Yabancı firmaların Türkiye'deki yatırımları hız kazandı. Son olarak İsviçreli Partners Group, STFA Yatırım Holding'in enerji yatırımlarını yürüten şirketi Enerya'nın yüzde 30 hissesini alarak ortaklığa gitti...

STFA Yatırım Holding, enerji grubu şirketi Enerya’da Partners Group ile ortak oldu!

STFA Yatırım Holding, enerji yatırımlarını yürüten şirketi Enerya’ya yüzde 30 hisse ile ortak olması için dünyanın en önemli finans kuruluşlarından biri olan İsviçreli Partners Group ile anlaştı...

Orta Doğu yatırıma hazırlanıyor!

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle birlikle Türk siyasetinde 'istikrar' bir defa daha onaylanınca Orta Doğulu yatırımcılar gözünü Türkiye'ye dikti. Körfez ülkelerinin emlak yatırımcıları, ileriye dönük yatırım projelerinde hazırlıklara başladı.

REIDIN: Türkiye'de en çok orta gelir grubu 2+1 ev alıyor!

Dünyanın ilk uluslararası gayrimenkul bilgi şirketi REIDIN.com resmen açıkladı: Lüks konutların reklamları çok prim görse de Türkiye’de en çok orta gelir grubu 2+1 ev alıyor.

Caprice Gold Maldives'in ortağından Jet Fadıl'a ihtar!

Fadıl Akgündüz’ün satışa çıkarttığı ‘Caprice Gold Maldives Ebu Eyyub El Ensari House’ projesi, 29 Mayıs’ta iptal oldu. 4 ayda 18 milyon dolar toplayan Fadıl’a ortağı dolandırıcılıktan ihtar çekti...

Serdar Ortaç otel yapmak için Mecidiyeköy'den 5 milyon dolara bina aldı!

Serdar Ortaç "Tapuyu Chloe'nin üzerine yaptım. benim için Türkiye'ye yerleşen akrımın geleceğini düşünmek zorundayım. Burayı 90 odalı otel haline getireceğiz. Adı da 'Chloe' olacak" dedi.

Orta Asya ülkelerine meteorolojik uydu verisi sağlanacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve de Avrupa Meteoroloji Uyduları İşletme Teşkilatı tarafından 2011 yılında ilk adımları atılan Orta Asya Ülkelerine Meteorolojik Uydu Verisi Sağlama Projesi tamamlandı.

Toskana Ortaçağ'dan kalma binalara ev sahipliği yapıyor!

Pisa, Lucca, Floransa, Siena... Her köşesi ayrı bir hikaye barındıran, geçmişten geleceğe bir köprü kuran Toskana tam bir açıkhava müzesi. Ortaçağ'ı günümüze taşımayı başaran Toskana doğası, tarihi ve mutfağıyla efsane olmaya hak kazanmış...

Hasan Rahvalı: Ağaoğlu Şirketler Grubu orta gelire göre konut üretecek!

Ağaoğlu Şirketler Grubu CEO'su Hasan Rahvalı "Arz ve talepte dengesizlik söz konusu değil, sadece gelire göre üretim dağılımı yok Biz orta gelir grubuna konut üretmek istiyoruz, asıl ihtiyaç o yönde" şeklinde konuştu.

Türkiye'de Ruukki'nin sertifikalı ilk ortağı Telefoncular Group oldu!

Ruukki, Türkiye'de ilk kez sertifikalı ortağı olarak Telefoncular Group ile işbirliği içine girerek kaliteli ürünleri ve satış sonrası hizmetleriyle firmanın esnek ve yenilikçi bir yapıda olmasına yardımcı olacak...

stfa ortağı Sezai Türkeş Haberi

stfa ortağı Sezai Türkeş

Sezai Türkeş kimdir?

İnşaat Yüksek Mühendisi Sezai Türkeş 1908 yılında Kıbrıs’da doğmuştur. 1932 yılında İ.T.Ü. İnşaat Fakültesinden mezun olmuştur. 


Sezai Türkeş mezuniyetinden sonra kısa bir süre Bayındırlık Bakanlığı Limanlar İnşaat Dairesi’nde çalışmış, daha sonra şantiye şefliği yapmış ve 1934-1943 yılları arasında doğu ve orta Anadolu’da çeşitli demiryolu ve karayolu köprülerinin yapımına katkıda bulunmuştur. 


1943 yılında “STFA İnşaat Müteahhitliği” ünvanı ile İ.T.Ü. Fahri Doktoru Fevzi AKKAYA ile ortaklık kurmuş, daha sonra bu ortaklık Anonim Şirket şekline ve 1975'te de STFA Holding A.Ş. ‘ne dönüşmüştür.


STFA Grubu..

STFA Grubu, Sezai Türkeş ve Feyzi Akkaya tarafından kurulmuş bir inşaat şirketidir. STFA Grubu esas olarak Türkiye'de, Kuzey Afrika ve Orta Doğu ülkelerinde faaliyetlerine devam etmektedir.


STFA Holding A.Ş.

İnşaat Grubu

Sezai Türkeş Feyzi Akkaya İnşaat A.Ş.

STFA Altyapı ve Tünel İnşaatı Taahhüt...