01 / 05 / 2024

stokçulara ağır ceza

stokçulara ağır ceza

Stokçuluğa uygulanan para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Rekabet Kurulu'ndan yumurta üreticilerine en ağır ceza olan “kartel” cezası geldi

Rekabet Kurulu, yumurta üreticileri ve üretici birliklerine yönelik yürüttüğü iki ayrı soruşturma kapsamında toplamda 98 milyon Türk Lirası ceza uyguladı. İşte haberin ayrıntıları...

Çimento ve hazır beton sektörüne şok! Cumhurbaşkanı açıkladı: Fahiş fiyat artışları yakın takibe alındı

Yüksek fiyatlarla mücadele için birçok sektörde ağır ceza ve yaptırımlar uygulayan Hükümet şimdi de çimento ve hazır beton sektörünü mercek altına aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Ticaret Bakanı Bolat, çimento ve hazır beton sektörü için ağır yaptırımların yolda olduğunu vurguladı.

Kur yüzünden fırsatçılık yapan e-ticaret sitelerine Ticaret Bakanlığı'ndan ağır ceza!

Seçim sonrasındaki kur dalgalanmaları, internet üzerinden yapılan alışverişleri iptal etmeye başladı. Sipariş veren tüketicilerin şikayetlerini belirtmesi durumunda Ticaret Bakanlığı devreye girdi. Fırsatçılık yapan e-ticaret firmalarına Ticaret Bakanlığı’ndan ağır ceza geldi. 

Şoförler dikkat! Araç kullanırken bunu yapmayana çok ağır ceza var! Bakın o ceza neymiş?

İnsanlar araca bindiği zaman eğer bunu yapmıyorsa para cezası ile karşı karşıya kalıyor. Uzmanlar, araç kullanan insanların ceza yemeden hemen bu işlemi yerine getirmelerini, aksi halde ağır para cezası ile karşılaşacaklarını söylüyor. İşte detaylar... 

Stokçulara ve aşırı fiyat artışı yapanlara 25 milyon 448 bin 428 Türk Lirası idari para cezası uygulandı!

Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu, aşırı fiyat artışı uyguladığı belirlenen 896 firmaya toplam 25 milyon 448 bin 428 Türk Lirası idari para cezası uygulanmasında karar kıldı.

Stokçulara büyük darbe! Beklenen yasa yürürlüğe girdi!

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılması da dahil olmak üzere Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Stokçuluğa ağır cezalar getirildi! Teklif TBMM Genel kurulunda yasalaştı!

Stokçuluğa uygulanan para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi.

Stokçuluğa yönelik kanun teklifi komisyonda kabul edildi!

Stokçuluğa karşı caydırıcılığın artırılmasını da içeren yasa tasarısı TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu tarafından kabul edildi.

Ağrı'da arazi kavgası!

Ağrı'da arazi anlaşmazlığı sebebiyle çıkan kavgada 6 kişiye sosyal mesafeye uymamaktan 18 bin 900 TL ceza kesildi

İnşaatlarda diplomasını kullandıran mühendislere ağır cezalar verilecek!

Diplomasını kiralayanlar yani imzacılar; inşaat firmasının eleman açığını kapatıyor, işi bilmeyene güzellik merkezi bile açtırıyor. Sosyal medyaya kadar her yere ilan veren imzacılar için ağır ceza yaptırımları uygulanacak...

Sungurlu Açık Ceza İnfaz Kurumu'nun inşaatı sürüyor!

Çorum’un Sungurlu Kaymakamı Mitat Gözen, Çiftlik Köyünde yapımına başlanılan bin 200 kişilik T tipi, 400 kişilik Açık Ceza İnfaz Kurumu için devam eden inşaat çalışmalarını inceledi.

Ukra'ya açılan dolandırıcılık davası yarın görülecek!

Ukra şirket ortakları Ahmet Ziya Balcı, Atilla Yavuz, Mustafa Kaya, Yusuf Adak'a açılan dolandırıcılık davasının 3. duruşması Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 10.00'da görülecek.

Ukra'ya açılan dolandırıcılık davası 24 Ocak'a ertelendi!

Ukra şirket ortakları Ahmet Ziya Balcı, Mustafa Kaya, Atilla Yavuz, Yusuf Adak'a açılan dolandırıcılık davasında 2. duruşma 8. Bakırköy Ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün saat 10:00'da görüldü.

stokçulara ağır ceza Haberi

stokçulara ağır ceza

Üretici, tedarikçi ve perakende işletmeler tarafından piyasada sıkışıklık yaratan, piyasa dengesini ve serbest rekabeti bozan, tüketicinin mallara ulaşmasını engelleyen faaliyetlerde bulunanlara 100 bin liradan 2 milyon liraya kadar idari para cezası verilecek.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; stokçuluğa uygulanan para cezalarının artırılmasına ilişkin düzenlemenin de yer aldığı Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, Türkiye Büyük Millet Meclisi Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kanuna göre, Türkiye Denizcilik İşletmeleri Anonim Şirketi ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları İşletmesi Genel Müdürlüğüne ait bazı limanların işletme hakkı verilmesi/devri yöntemiyle özelleştirilmeleri neticesinde imzalanan 49 yıldan az süreli sözleşme süreleri; başvuru gerçekleştirilmesi ve sözleşmeden kaynaklanan tüm yükümlülüklerin yerine getirilmesi ile davalardan vazgeçilmesi halinde 49 yıla kadar uzatılacak.

Ek sözleşmelerde süre uzatımı, ek sözleşme bedeli ve ödeme koşulları...