30 / 04 / 2024

Stratejik ÇED nasıl hazırlanır

Stratejik ÇED nasıl hazırlanır

Stratejik çevresel değerlendirme, onaya tabi plan ya da programın onayından önce plan ya da programın olası çevresel etkilerini en aza indirmek için yapılan çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor. Peki, Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik Çevresel Değerlendirme, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanan yönetmeliğin kapsamında yer alan sektörler için gerekli oluyor. Peki, Stratejik Çevresel Değerlendirme raporu nasıl hazırlanır?

5 soruda stratejik ÇED uygulaması!

Henüz taslak halinde olan Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği yürürlüğe girdikten sonra hangi alanlarda stratejik ÇED istenecek? Stratejik ÇED nasıl hazırlanacak? İşte 5 soruda stratejik ÇED uygulaması..

Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

Stratejik çevresel değerlendirme, onaya tabi plan ya da programın onayından önce plan ya da programın olası çevresel etkilerini en aza indirmek için yapılan çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor. Peki, Stratejik ÇED raporu nasıl hazırlanır?

Çed raporu başvurusu nasıl yapılır?

Çevresel etki değerlendirme raporu bir faliyetin kurum aşamasında çevre kirliliği açısından değerlendirilmesi halinde veriliyor. Peki, Çed raporu başvurusu nasıl yapılır?

Çevresel etki değerlendirme raporu nasıl alınır?

ÇED raporları ve Proje Tanıtım Dosyaları Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın yetkilendirilmiş firmaları tarafından hazırlanıyor. Peki, Çevresel etki değerlendirme raporu nasıl alınır?

ÇED olumlu raporu nasıl alınır?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED), belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Peki, ÇED olumlu raporu nasıl alınır?

ÇED raporu nereden nasıl alınır?

ÇED, belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak biliniyor. Bu süreç tamamlanmadan firma projeye başlayamıyor. Peki, ÇED raporu nereden nasıl alınır?

Çevresel etki değerlendirme süreci nasıl işler?

Gerçekleştirilmesi planlanan projenin çevresel etki değerlendirmesinin yapılması için başvuru ile başlayan; inşaat, işletme ve işletme sonrası çalışmaları kapsayan süreç, çevresel etki değerlendirme süreci oluyor. Peki, ÇED süreci nasıl işler?

ÇED nasıl hazırlanır?

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED); belirli bir proje veya gelişmenin, çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği sürece deniyor. Peki, bu süreç nasıl işler? Çed nasıl hazırlanır?

ÇED raporu nasıl alınır?

Çevresel Etki Değerlendirmesi raporu; yeni proje ve gelişmelerin çevreye olabilecek sürekli veya geçici potansiyel etkilerinin sosyal sonuçlarını içine alacak şekilde analizi ve değerlendirilmesine deniyor. Peki, ÇED raporu nasıl alınır?

ÇED raporu gerek yoktur nasıl alınır?

Çevre izin işlemlerine başlama için ilk adım olarak görülen Çevresel Etki Değerlendirmesi nasıl yapılır? ÇED raporu süreci nasıl gelişir? İşte,ÇED raporu gerek yoktur nasıl alınır?

ÇED yeterlilik belgesi nasıl alınır?

ÇED yeterlik belgesi, ÇED Başvuru Dosyası ve/veya ÇED Raporu ve/veya PTD hazırlama ve/veya ÇED Raporu izleme kontrolü yapma yetkisine sahip kurum/kuruluşlara verilen belge olarak tanımlanıyor. Peki, ÇED yeterlilik belgesi nasıl alınır?

ÇED süreci nasıl işler?

Bir projenin çevre üzerindeki önemli etkilerinin belirlendiği bir süreç olarak tanımlanan ÇED (Çevresel Etki Değerlendirme) sürecinde hangi adımlar bulunuyor? ÇED süreci nasıl işler? İşte ÇED süreci...

Stratejik ÇED nasıl hazırlanır Haberi

Stratejik ÇED nasıl hazırlanır

Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağı, çevrenin yüksek düzeyde korunmasını sağlamak ve sürdürülebilir kalkınma ilkesi doğrultusunda, çevre üzerinde olası önemli olumsuz etkilere sahip plan ve programların hazırlanması ve onayı sürecinde çevresel unsurların entegre edilmesi için bir Stratejik Çevresel Değerlendirme yapılmasını amaçlıyor.


Stratejik Çevresel Değerlendirme (SÇD), Onaya tabi plan ya da programın onayından önce planlama veya programlama sürecinin başlangıcından itibaren, çevresel değerlerin plan veya programa entegre edilmesini sağlamak, plan ya da programın olası çevresel etkilerini en aza indirmek ve karar vericilere yardımcı olmak üzere katılımcı bir yaklaşımla sürdürülen ve yazılı bir raporu da içeren çevresel değerlendirme çalışmaları oluyor.


SÇD Raporu ise yetkili Kurumun, kapsam belirleme aşamasında belirlenen format doğrultusunda hazırladığı veya hazırlattığı, EK-III’teki bilgileri ve kapsamlı bir stratejik çevresel değerlendirmeyi içeren raporu olarak...