03 / 05 / 2024

Stratejik ÇED yönetmeliği taslağı

Stratejik ÇED yönetmeliği taslağı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre Kanununa dayanılarak hazırlanan Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağı yürürlüğe girmesi için Bakanlık çalışmaları devam ediyor.

ÇED yönetmeliğinde değişiklik!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca ÇED Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle ÇED kararı alınacak projelere ilişkin "teşvik, onay, izin ve ruhsat süreçleri" için eş zamanlı başvuru yapılabilecek

Stratejik çevresel değerlendirme yönetmeliği!

Stratejik çevresel değerlendirme yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. İşte yönetmelik kapsamında düzenlenen esaslar..

Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Çevre Kanununa dayanılarak hazırlanan Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağı yürürlüğe girmesi için Bakanlık çalışmaları devam ediyor.

ÇED yönetmeliği acilen yenilenmeli!

Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliği'ni yürürlükten kaldırarak yerine yayınlanan yeni ÇED yönetmeliği Çevre Mühendisleri Odası'nın (ÇMO) açtığı davalar sonucunda geçersiz kaldı.

ÇED yönetmeliğinde değişiklik yaptı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Danıştay’ın iptal kararının ardından Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) yönetmeliğinde değişiklik yaptı. ÇED raporundaki taahhüdü yerine getiremeyen bir fabrikaya 3 ay değil 1 yıl süre tanındı.

ÇED yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği!

Çevresel etki değerlendirmesi yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelik 9 Şubat 2016 tarihinde 29619 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte ÇED yönetmeliğinde değişiklik yönetmeliği..

ÇED yönetmeliği 2015!

25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan ÇED yönetmeliği şuanda yürürlükte ve hükmünü koruyor. İşte, ÇED yönetmeliği 2015!

İzmir Barosu ÇED Yönetmeliği iptal davası açtı!

İzmir Barosu, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın, Kasım 2014'de yürürlüğe giren Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED)Yönetmeliği'nin bazı madde, fıkra, bent ve projelerinin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle Danıştay'da dava açtı.

Bakanlıktan yeni ÇED Yönetmeliği açıklaması!

Yeni ÇED Yönetmeliği 25 Kasım 2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AVM'lere ÇED muafiyeti getirilmesi hususunda ve diğer projelere ilişkin açıklama yaptı...

Yeni ÇED yönetmeliği tartışma yarattı!

Yeni ÇED yönetmeliği tartışma yarattı. Yönetmelik, AVM’lerden hastanelere, konut inşaatından HES’lere kadar birçok alanı ilgilendiren muafiyetler içeriyor. “Çevreye olumsuz etki yapar” diyen de var, “Refahı arttıracak” diyen de.

Yeni ÇED Yönetmeliği Resmi Gazete'de yayınlandı!

Yeni ÇED Yönetmeliği 25/11/2014 tarihli ve 29186 sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı. ÇED Yönetmeliği Ek-I ve Ek-II listelerinde yer alan faaliyetler Bakanlığımıza/İl Müdürlüklerimize ÇED Raporu hazırlatıp sunmakla yükümlüdürler.

Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği 2014 Resmi Gazete'de yayımlandı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği bugün 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Peki ÇED süreci nasıl işler, neleri kapsar? İşte Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği'nin tam metni...

Yeni ÇED yönetmeliği 2014!

Yeni ÇED yönetmeliği, 25 Kasım 2014 tarihinde 29186 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. Yeni yönetmelik ile 28784 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği yürürlükten kaldırıldı. İşte yeni ÇED yönetmeliği 2014...

Stratejik ÇED yönetmeliği taslağı Haberi

Stratejik ÇED yönetmeliği taslağı

Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağı, çevrenin yüksek düzeyde korunmasını sağlamak ve sürdürülebilir kalkınma ilkesi doğrultusunda, çevre üzerinde olası önemli olumsuz etkilere sahip plan ve programların hazırlanması ve onayı sürecinde çevresel unsurların entegre edilmesi için bir Stratejik Çevresel Değerlendirme yapılmasını amaçlıyor.


644 sayılı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname’nin 9.’uncu maddesinin 1 inci fıkrasının (a) bendi ile 2872 sayılı Çevre Kanununun 2’nci ve 10’uncu maddelerine dayanılarak hazırlanan taslağın yürürlüğe girmesi ile ilgili olarak Bakanlık çalışmaları devam ediyor.


Stratejik Çevresel Değerlendirme Yönetmeliği taslağı



BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Dayanak, İstisnalar ve Tanımlar


Amaç

MADDE 1- (1) Bu Yönetmeliğin amacı, çevrenin yüksek düzeyde korunmasını sağlamak ve sürdürülebilir kalkınma ilkesi doğrultusunda, çevre üzerinde olası önemli olumsuz etkilere sahip plan ve programların hazırlanması ve onayı sürecinde...