04 / 05 / 2024

Su sayaç bedelini kim öder

Su sayaç bedelini kim öder

Herhangi bir inşaatın yapımının bitmesi sonucu bağlı bulunduğu belediyeden alınan izin olan iskan; genel ve ferdi iskan olarak karşımıza çıkıyor. İşte genel ve ferdi iskan bedelleri...

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ!

Su, Elektrik ve Gaz Sayaçları Tamir ve Ayar Ücret Tarifesi Hakkında Tebliğ bugünkü 31344 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Duygu Su Gülpınar: Ben bu ilişkinin bedelini ödedim!

İş adamı Ali Ağaoğlu ile yaşadığı aşk nedeniyle eleştiri oklarının hedefil olan Duygu Su Gülpınar canlı yayında herşeyi anlattı...

ASKİ fazla ödenen su paralarını geri iade edecek!

Aydınlı eski bürokrat Haldun Haşmet Aysan, dilekçeyle Aydın'daki 542 bin abonenin 2015'te ASKİ'ye ödedikleri su, atıksu ve aylık bakım bedelini geri alabileceğini söyledi.

Doğalgaz sayaçları tamir ücretleri 2016!

2016 yılında uygulanacak su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücretleri hakkında tebliğ 27 Aralık 2015 tarihinde 29575 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte doğalgaz sayaçları tamir ücretleri 2016..

Elektrik sayaçları tamir ücretleri 2016!

Su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücretleri tebliği; sayaçların tamir, bakım ve ayar ücretlerini kapsıyor. Peki, 2016 yılı tarifesine göre elektrik sayaçları tamir ücretleri 2016 ne kadar oldu?

Su sayacı tamir ücretleri 2016!

2016 yılında uygulanacak su, elektrik ve gaz sayaçlarının tamir ve ayar ücretleri Tebliğ ile belirlendi. Belirlenen bu fiyatlar tamir, bakım ve ayar ücretleri oluyor. İşte su sayacı tamir ücretleri 2016..

Su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücretleri 2016!

2016 yılında uygulanacak su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücretleri hakkında tebliğ 27 Aralık 2015 tarihinde 29575 sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. İşte su, elektrik ve gaz sayaçları tamir ve ayar ücretleri 2016..

Tapuda satış bedelini az göstermek suç mu?

Taşınmaz malların tapu devir işlemleri için belli oranda harç ödemesi yapılıyor. Yasal olarak bu harç hem alıcı hem de satıcı tarafından ayrı ayrı ödeniyor. Peki, tapuda satış bedelini az göstermek suç mu?

Manisa'da akıllı sayaç dönemi başlıyor!

Manisa Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü 10 yıllık damga süresini dolduran su sayaçlarını, ön ödemeli elektronik kartlı sayaçlarla değiştiriyor, yapılacak çalışmayla 193 bin 812 adet mekanik su sayacı elektronik kartlı sayaçlarla değiştirilecek.

Doğalgaz güvence bedelini kim öder?

İGDAŞ’ın alacaklarını garanti altına alabilmek amacıyla mekanik sayaç kullanan abonelerden doğalgaz kullanım sözleşmesinin imzalanması sırasında aldığı bedel "Doğalgaz güvence bedeli" oluyor. Peki, doğalgaz güvence bedelini kim öder?

Kirayı elden vermek suç mu?

Taşınmaz mal kiralamalarında mal sahibinin kiraya verdiği mala karşılık kiracı belirlenen kira bedelini ödemek mecburiyetinde oluyor. Peki, kira nasıl ödenir? Kirayı elden vermek suç mu?

Prestijli projelerde enerji verimliliği için İsta tercih ediliyor!

Folkart Towers, Artaş İnşaat Eclipse Maslak, Bay İnşaat Maslak 42, Babacan Yapı Crown Deluxe başta olmak üzere birçok prestijli proje, ısı sayaçları ve su sayaçları seçiminde, enerji verimliliğinde İsta ürünlerini ve kalitesini tercih etti.

ASKİ’den sayaç uyarısı!

Ankara’da soğuklardan son 1 ay içerisinde bin 627 adet su sayacı zarar gördü. Yetkililer, sayaçların donması durumunda hiç müdahale edilmeden Genel Müdürlüğe bildirilmesi gerektiğini kaydediyor.

Su sayaç bedelini kim öder Haberi

Su sayaç bedelini kim öder

Genel ve ferdi iskan bedelleri!

İskan belgesi, herhangi bir inşaatın yapımının bitmesi sonucu bağlı bulunduğu belediyeden alınan izin olarak tanımlanıyor. Bu izin; "Genel İskan" ve "Ferdi İskan" olmak üzere iki şekilde karşımıza çıkıyor.


Genel iskan..

Genel iskan belgesi için, yapıyı yapmakla yükümlü olan müteahhitin binayı bitirdikten sonra bağlı bulunduğu belediyeye başvurması gerekiyor. Belediyenin genel iskan vermesi için öncelikle itfaiye müdürlüğünün binanın inşaatına başlamadan önce yapılan ve onaylanan yangın projesine uygun olarak yapılıp yapılmadığına dair onayını alması gerekir.


Bu projenin içinde yangın merpeninin yönetmeliklere ve projeye uygun olup olmadığı, yangın söndürme cihazlarının yönetmeliklere uygun olup olmadığı gözden geçirlir.


Bunun yanı sıra İl Savunma Müdürlüğünden binanın sığınağının yönetmeliklere uygun olduğuna dair onay alınması gerekiyor. Daha sonra SSK ile ilişiğin kesildiğine dair "Borcu yoktur" şeklinde bir belge...