05 / 05 / 2024

şubat TÜİK konut satış istatistikleri

şubat TÜİK konut satış istatistikleri

Türkiye genelinde şubat ayında 95 bin 21 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı 2014'ün aynı ayına göre yüzde 15 artış gösterdi.

İstanbul, satılık konut stok adetlerinde zirvede!

Endeksa, Türkiye genelindeki konut stok durumunu inceledi. İstanbul’da Mart 2024 döneminde, satılık konut birim metrekare değeri 38 bin 622 TL seviyesine ulaşırken, satılık konut stoku en fazla olan il İstanbul oldu. 

Antalya kiralık ve satılık konut fiyat artışında dibi gördü! Ruslar ülkelerine döndü, konut piyasası altüst oldu!

2022 yılında savaştan kaçan Rusların gelişiyle kiralık ve satılık konut fiyat artışında Türkiye'nin zirvesini gören, Antalya, Rusların geri dönüşünün de etkisiyle bu Şubat ayında listenin dibine geriledi. İşte o rakamlar...

Airbnb yasasıyla günlük kiralık konut sayısı 2 ayda yüzde 435 düştü!

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın Airbnb düzenlemesi meyvelerini vermeye başladı. Günlük kiralık konut sayısı 2 ayda, 13 bin 472’den 3 bin adede kadar indi. Ayrıca bunun dışında güvenlik kontrolüne alınmış olan bu konutlar vergiye de tabi duruma getirildi.

Murat Kurum'dan kentsel dönüşüm açıklaması: 100 bin kiralık konut yapılacak!

AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'da kentsel dönüşüm vaadiyle ilgili bilgiler veren Kurum, Türkiye'de ilk defa 100 bin kiralık konut yapacaklarını söyledi.

Konut sektörü mercek altına alındı! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor! 

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) tarafından hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Şubat raporunda kiralık ve satılık konut piyasası mercek altına alındı.

Konut fiyatları mercek altında! Satılık ve kiralık konut fiyatları düşüyor!

Sahibinden.com, Bahçeşehir Üniversitesi Ekonomik ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (BETAM) ortaklığıyla hazırlanan “sahibindex Kiralık ve Satılık Konut Piyasası Görünümü” Ocak raporunda kiralık ve satılık konut piyasasındaki değişimler mercek altına alındı. 

Türkiye'den 2023 yılında çok konut satın alan 20 ülke açıklandı...

TÜİK, Konut Satış İstatistikleri Aralık 2023 verilerini yayınladığını açıkladı. Geçtiğimiz senenin tamamına dair verilerinde yer aldığı raporda, 2023 yılında Türkiye'de yabancılar tarafından alınan konut sayısı da yer aldığı belirtildi.

O ilde kiralık konut fiyatları düştü! Ev sahipleri fiyatları düşürerek kiraya vermek istiyor!

Konya’da kiralık konut fiyatları düşüyor. Boş duran kiralık dairelerine kış sezonunda aidat ve yakıt masrafları ödemek istemeyen konut sahipleri, fiyatlarda indirim yaparak bir an önce kiraya vermek istiyor.

Kiralık konut için kefil olacakları ilgilendiriyor! İşte tüm detaylarıyla merak edilenler!

Kiralık konut için eşine dostuna kefil olan kişiler de anlaşmazlıklarda arabulucunun yolunu tutuyor. Kefil olarak imza atan kişiler yalnızca kira değil hasar, zarar, aidat borçları ile de karşı karşıya kalabiliyor. İşte kiralık konut için kefil olacak kişilerin kontratı imzalamadan önce dikkat etmes

Kiralık konut piyasasında kısır döngü!

Türkiye’de son dönemlerde kiralık konut piyasasında yaşananları “Penrose Merdiveni” yapısına benzeten Dünya gazetesi Köşe Yazarı Prof. Dr. Ali Hepşen, Penrose merdiveninin tanımını ve neden konut piyasasını buna benzettiğini bugünkü köşe yazısında anlattı.

Eski Bakan Kurum açıkladı! Türkiye’nin en büyük konut seferberliği başladı!

18’inci GYODER Gayrimenkul Zirvesi'ne katılan TBMM Çevre Komisyonu Başkanı Murat Kurum "Depremle mücadelenin tek yolu; Kentsel Dönüşümdür" dedi. Kurum, Türkiye’nin en büyük konut seferberliğini başlattıklarını paylaştı.

Türkiye'de uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesi Avrupa’da da var!

Türkiye'de fahiş kira fiyatlarına çözüm olarak uygulanması planlanan sosyal kiralık konut projesinin Avrupa'da da örnekleri bulunuyor. İşte Avrupa'daki benzer örnekler...

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi kuruldu!

Türkay Konut Tesis Yönetimi Ve Danışmanlık Hizmetleri Limited Şirketi Esenyurt'ta 100 bin TL sermaye bedeli ile Akif Güneşer ve Yaşar Çendik ortaklığında kuruldu.

şubat TÜİK konut satış istatistikleri Haberi

şubat TÜİK konut satış istatistikleri

Türkiye genelinde şubat ayında 95 bin 21 konut satıldı. Geçen ay satılan konut sayısı, 2014'ün aynı ayına göre yüzde 15 artış gösterdi. 

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), şubat ayına ilişkin konut satış istatistiklerini açıkladı.


Buna göre, Türkiye genelinde geçen ay 95 bin 21 konut satışı gerçekleştirildi. İstanbul 17 bin 690 konut satışı ile en yüksek paya (yüzde 18,6) sahip oldu. İstanbul'u, 11 bin 63 konut satışı (yüzde 11,6) ile Ankara, 5 bin 850 konut satışı (yüzde 6,2) ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Hakkari ve Ardahan, 29 konut ile Bayburt oldu.


Türkiye genelinde ipotekli konut satışları şubatta, geçen yılın aynı ayına göre yüzde 53,6 artış göstererek 36 bin 952'ye yükseldi. Toplam konut satışları içinde ipotekli satışın...