01 / 05 / 2024

şufa davalarında görevli mahkeme

şufa davalarında görevli mahkeme

Şufa hakkı, öncelikle satın alma hakkı oluyor. Önalım hakkı, alıcıya karşı dava açılarak kullanılıyor. Peki, dava nerede açılır? İşte şufa hakkı görevli mahkeme...

Kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte merak edilen tüm detaylar!

Ev sahipleri ve kiracılar arasında yaşanan anlaşmazlıklara her gün bir yenisi ekleniyor. Kira tespit davaları da zaman zaman bu anlaşmazlıklardan biri olabilir. Peki, kira tespit davalarında arabuluculuk zorunlu mu? Şartları neler? İşte detaylar...

Kamulaştırmasız el atma davalarında Anayasa Mahkemesi kararı!

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Ali Güvenç, Kamulaştırmasız El Atma Davalarında Hukuki El Atmalarla İlgili Anayasa Mahkemesi Kararı sürecini değerlendirdi. 

Gökdelen Kuleleri'nin ortağı FETÖ soruşturmasında gözaltında!

Karadeniz'in 36 katlı en büyük ikiz kuleleri olarak bilinen Gökdelen Kuleleri'nin ortaklarından olan işadamı Servet Keskinsoy, FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındı.

Ankara-Ankara projesinin tüketici davalarında yaşanan gelişmeler!

Yapı Kredi Koray Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı, KAP'ta Ankara-Ankara projesinin tüketici davalarında yaşanan gelişmeler hakkında açıklama yaptı.

Maltepe'de temel kazısı sırasında göçük meydana geldi!

Maltepe Altıntepe Mahallesi Ali Paşa Sokak'ta, bir inşaatın temel kazısı sırasında göçük meydana geldi. Bu sırada bir bölümü göçük altında kalan iş makinesinin operatörü, yara almadan kurtuldu. Operatör, kendi imkanlarıyla araçtan çıktı.

Sitelerde görevli dairelerinin tahliyesi!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Sitelerde görevli dairelerinin tahliyesi" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Sitelerdeki uyuşmazlıklarda görevli mahkeme!

Konut Siteleri Yönetimleri Danışmanı Nihat Dönmez Emlakkulisi.com okurları için "Sitelerdeki uyuşmazlıklarda görevli mahkeme" konusunu ele aldı. İşte, Nihat Dönmez'in yazısı...

Manisa'da inşaat ve emlak piyasasında güven ve istikrar yok!

15 Temmuz darbe girişimi, inşaat ve emlak sektörünün kalbine hançer gibi saplandı. Manisa Emlakçılar Derneği Başkanı Bahattin Akyüz, "İnsanlarda 15 Temmuz'dan önce de para vardı, 15 Temmuz'dan sonra da para var ancak piyasaya vermiyor. Şu anda inşaat ve emlak piyasasında güven ve istikrar yok" dedi.

Konut kredisi faiz oranlarında güncelleme yapıldı!

Bankaların konut kredisi faiz oranlarında güncelleme yapıldı. İşte faiz oranlarındaki son durum...

TOKİ'deki 22 personel görevden alındı!

Fetullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) darbe girişimi sonrası birçok kamu kurum ve kuruluşunda görevden almalar başladı. TOKİ Başkanlığında görevli 22 personel açığa alındı.

Mersin’de kapalı havuz inşaatında göçük meydana geldi!

Mersin'de bir kapalı havuz inşaatında göçük meydana geldi. Göçükten bir kişi yaralı olarak kurtarılırken 17 yaşındaki bir işçi yaşamını yitirdi.

Manisa Ahmetli Kelebek Barajı'nda gövde dolgusu başladı!

DSİ Genel Müdürlüğü tarafından Manisa'da inşa edilen Ahmetli Kelebek Barajı'nda gövde dolgusuna başlandı. Yılsonuna kadar tamamlanması planlanan projeyle, 24 bin 270 dekar zirai arazi modern sulama sistemine kavuşacağı belirtildi.

Arnavutköy'de cami inşaatında göçük!

Arnavutköy’e bağlı Boğazköy Mahallesi’nde bir süre önce yapımına başlanan cami inşaatında göçük meydana geldi. Göçükte bir işçi hayatını kaybetti. İstanbul Valisi Vasip Şahin de inşaata gelerek incelemelerde bulundu.

şufa davalarında görevli mahkeme Haberi

şufa davalarında görevli mahkeme

Şufa hakkı görevli mahkeme!

Şufa hakkı, öncelikle satın alma hakkı oluyor. Paylı mülkiyete sahip taşınmazlarda paydaşlardan birinin payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde, bu hak doğmuş oluyor.


Önalım hakkı, alıcıya karşı dava açılarak kullanılıyor.

Önalım hakkı sahibi, adına payın tesciline karar verilmeden önce, satış bedeli ile alıcıya düşen tapu giderlerini, hâkim tarafından belirlenen süre içinde hâkimin belirleyeceği yere nakden yatırmakla yükümlüdür.


Şufa hakkı görevli mahkeme

Asliye Hukuk Mahkemesi, şufa davalarında görevli mahkeme oluyor. Dava için paydaşın bu mahkemeye bir dilekçe ile müracaat etmesi gerekiyor.


.................. MAHKEMESİNE

                                                                      

DAVACI      ...