26 / 11 / 2024

şufa davası süresi

şufa davası süresi

Şufa hakkı dava açma süresi nedir? Ne kadar sürede şufa hakkı davası açılabilir? Şufa hakkı dava açma süresi hakkında merak ettiklerinizi haberimizin devamında bulabilirsiniz..

Ev sahiplerini yakından ilgilendiriyor! Kira tespit davası 5 yıldan sonra ne zaman açılır, belli süresi var mı?

Konut ve çatılı iş yeri kira sözleşmelerinde 5 yılı doldurması hâlinde emsal kira bedellerine göre artış yapılması talep edilebiliyor. Bu kapsamda kira tespit davaları devreye giriyor. Peki kira tespit davası Kira tespit davası 5 yıldan sonra ne zaman açılır, belli süresi var mı?

Ev sahiplerinden Torba Yasa çıkışı: 12 yıllık kira süresi, tahliye davasının istinafa açık olması konuşulacak mı?

Ev sahiplerinden Torba Yasa çıkışı: 12 yıllık zorunlu kira süresi, taşınma masrafı adı altında istenen fidyeye varan tutarlar da gündeme gelecek mi?

Şufa hakkı süresi ne kadar?

 Şufa hakkı, önalım hakkı olarak adlandırılan bir hak olup paylı mülkiyette hissedarın payını satması durumunda öncelikli olarak satın alma yetkisi verir. Bu hak dava ile çözümlenir ve bu dava belirli bir sürece yayılır. Peki şufa hakkı süresi ne kadar olur? İşte şufa hakkı süreci...

Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir?

Ecrimisil davası, bir gayrimenkulü haksız yere kullanan kişilerden haksız işgal tazminatı almak ve malın sahibine iade edilmesi amacıyla açılır. Peki, Ecrimisil davasında zamanaşımı süresi nedir? İşte konu hakkında tüm detaylar...

Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Gayrimenkul kiralamalarında kiracılar bazı nedenlerden dolayı sözleşme süresi dolmadan veya dolduktan sonra tahliye edilebiliyor. Peki, kiracı tahliye davası nasıl açılır? Kiracıya verilen tahliye süresi ne kadar olmalı?

Ortaklığın giderilmesi davası açma süresi!

Ortaklığın giderilmesi, davası hisseli taşınmaz mallar için hissedarlar tarafından açılıyor. Bu dava sulh hukuk mahkemelerinde açılıyor. Peki, ortaklığın giderilmesi davası ne zaman açılır? İşte ortaklığın giderilmesi davası açma süresi..

Kira bedeli tespit davası süresi!

Kira sözleşmelerinde kira bedelinin belirlenmesi dışında, kiracı aleyhine değişiklik yapılamıyor. Kira bedelinin belirlenmesi için dava açılabiliyor. Peki, kira bedeli tespit davası süresi nedir?

Tapu tescil davası zamanaşımı süresi!

Tapuya kayıtlı olmayan taşınmaz malların tescil edilebilmesi için Asliye Hukuk Mahkemelerinde dava açılabiliyor. Dava Hazineye karşı açılıyor. Peki, dava ne zaman açılır? Tapu tescil davası zamanaşımı süresi nedir?

Kira tahliye davası açma süresi!

Kiraya veren, sözleşmeyi; Kiralananı kendisi, eşi, altsoyu, üstsoyu için konut ya da işyeri gereksinimi sebebiyle kullanma zorunluluğu varsa sözleşmeyi feshedebiliyor. İşte kira tahliye davası açma süresi..

Şufa davasında hak düşürücü süre!

Şufa hakkı, paylı mülkiyete konu olan bir taşınmazda bir paydaşın taşınmaz üzerindeki payını tamamen veya kısmen üçüncü kişiye satması hâlinde doğuyor. Peki, şufa davasında hak düşürücü süre nedir? Dava ne zaman açılmalı?

Şufa hakkı süresi nedir?

Taşınmaz mal satışlarında, eğer mal paylı ise diğer paydaşların şufa hakkı söz konusu oluyor. Şufa hakkı, paylı taşınmazın 3. kişilere karşı öncelikle satın alma hakkı olarak ifade ediliyor. Peki, şufa hakkı süresi nedir?

Vasiyetnamenin iptali davası açma süresi!

Mirasçının saklı payının ihlal edilmiş olması halinde saklı pay için dava açılabiliyor. Peki, vasiyetnamenin iptali davası zaman açılır? İşte vasiyetnamenin iptali davası açma süresi..

Hisseli tapuda şufa hakkı süresi!

Hisseli tapular, gayrimenkule birden fazla kimsenin sahip olması halinde söz konusu oluyor. Peki, hisseli tapuda şufa hakkı süresi ne kadardır?

şufa davası süresi Haberi

şufa davası süresi

Şufa hakkı dava açma süresi


Şufa hakkını kullanacak olan paydaş, taşınmazın bulunduğu yer Asliye Hukuk Mahkemesi'nde açacağı şufa davasında, alıcı tarafından yatırılan satış bedeli ile dava konusu payın alıcı adına tescili için yapılan tapu masraflarını ödemeye hazır olduğunu mahkemeye bildiriyor. Mahkeme tarafından belirlenecek yere bu giderlerin yatırılması ile birlikte davacı paydaş lehine karar verilmesi mümkün oluyor.


Davaya konu payı devir alan üçüncü kişi alıcı ya da payı satan satıcı yapılan pay satışını diğer paydaşlara noter vasıtası ile bildiriyor. Dava açmayı planlayan alıcının kendisine davaya konu payın devir alındığının bildirildiği tarihten itibaren 3 ay içerisinde ve her durumda satışın yapıldığı tarihten itibaren 2 yıl içerisinde dava açarak öncelikli alma hakkını kullanmak istediğini bildirmesi gerekiyor. Bu süreler içerisinde dava açılarak ön alım hakkının...